View Single Post
Eski 02-03-2010, 22:50   #91
gece
Ağaç Dostu
 
gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,670
Arazi olmak yerine doğaya 'ormanda sanal tur'a ne dersiniz :)

Forumumuzdan Çekirdek arkadaşımızın yazdığı tanıtım yazısı sayesinde bu güzel ve özgün siteden haberdar olduk, gezdik, beğendik.

Ancak üyelerimizin çok büyük bir çoğunluğu da dahil olmak üzere halkımız dil engelini aşıp, siteden gereği gibi yararlanamıyor ve benzeri zengin içerikli, şık ve özgün siteler oluşturulamıyor.

İlk sayfasına baktığınızda diğer dillere, çeşitliliğe verilen önem ve desteği görüyoruz, adamlar kuş diline bile yer vermişler ama gelin görün ki güzel dilimiz Türkçe yok!

Şimdi, biz bu siteye bir e-posta yazsak ve agaclar.net olarak sitelerinin Türkçe'ye çevrilmesini üstlenebileceğimizi bildirip, Türkçe'nin kaç kişi tarafından okunup yazılabildiği ve benzeri bilgileri işaret ederek onaylarını talep etsek diyorum.

Öyle sanıyorum ki onlar da dilleri arasına Türkçe'yi de katarlar ve özgün eserler verebilen insanlar olarak bu işte katkısı olanları ve ağaçlar.net'i de unutmazlar ve sitelerinde uygun bir şekilde duyurabilirler.

Gelen cevap olumlu olursa, ekibimizi kurar, işbölümü ile çeviri işini sonuçlandırabiliriz. Zaten metin tabanlı bir site değil de görsel-işitsel ağırlıklı bir site olduğundan, altından kalkılamayacak bir durum da yok.

Katkıda bulunmak isteyenlerin, siteye hitaben bildikleri yabancı dilde, çeviri onayı için talep yazısı (tabii ki sitenin ilk sayfasındaki dillerde) yazarak, 'sanal orman turuna en gerçek biçimde' katılmaya davet ediyorum. Teşekkürler.


gece
böyle güzel düşünülmüş bir site ve sınır ötesi doğasever imecelerinin, yaklaşan bahar ile çok güzel örtüşebileceğini düşünen forum kişisi.

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön