View Single Post
Eski 04-01-2010, 08:33   #287
MeyveliTepe
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
..gösterdiğin ikilem sergiliyen paylaşımlarından..
Alıntı:
..siz takiyemi yapıyorsunuz..
Sn.Epsody, hakaret etmeden bir mesaj yazabildiğinizi görebilecek miyiz bilmiyorum doğrusu

Topu topu dört mesaj yazmışım. ( #268, #275, #278, #282 ) Hepsi de gayet açık ve herkes anladı.

Sizin için bir daha özetleyeyim.

1. Leonarditi ben de kullanıyorum. Kullanılmasını da öneriyorum. Bu sıralar toprak hazırlığı yaparken kışlık çiftlik gübresiyle birlikte kullanmak için doğru zaman (baharda da kullanılabir).
2. Ağır olduğundan gerek taşıması, gerek toprağa karıştırmak için uğraşılması kolay değil. Öyle her dakika yapılacak bir şey değil.
3. Leonardit denen malzemenin özelliğini veren içeriğidir. Yani, humik ve fulvik asitler toplamı ve organik maddedir. PH seviyesi önemli bir göstergedir ve PH ile humik fulvik asit içeriği arasında bir korrelasyon vardır.
4. Bu sebeplerle, mümkünse kaliteli leonardit kullanın. Yoksa boşu boşuna hammallık yapmış olursunuz.
5. Piyasada satılan leonarditlerde çok düzenbazlık oluyor. Tescilinde düşük veya vasat görünen malzemeyi, tescil harici ve hangi malzeme için alındığı belli olmayan rapor göstererek kaliteli diye satabiliyorlar. Bu yüzden tescilde yazılı olanı baz alın.
6. En azından alıp bir sürü emekle kullandığınız malzemenin içeriğinin ne olduğundan emin olarak kullanın.

Söylediklerim bunlar. Bunlarda "ikilem" ya da "takkiye" varsa başka yerde aramalı artık...

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön