Sn.MSaygin,
İstanbul'un bulunduğum kesiminde gece sıcaklıkları 8 derecelere düşmeye başladı.
Uzun zamandır sizlerin de fotoğraflarından tanıyor olduğunuz Kıbrıs Limonum, halen çokça rüzgar alan açık ve yüksek balkonumda bulunmakta.
Üzerinde 7-8 tane yeşil limon meyvesi, onlarca minik (mercimekten büyük) meyveye dönmüş çiçekler ve de onlarca açmak üzere/açmış çiçek var.
Vaziyet bu iken, limon ağacımı iç mekana alayım mı, almayayım mı dersiniz?
Her yıl içeri aldığım yoğun bir biçimde yaprak döker, tutum aşamasındaki meyveleri de döker, bu yıl bu meyveleri zayi etmek istemiyorum, soğuktan mütevellit üzerindeki çiçeklerin de meyveye dönmesine bir engel teşkil eder mi onu da bilmiyorum, şimdi değil de sert kış geldiğinde içeri alınca daha mı büyük/sert bir şok yaratır onu da kestiremiyorum. Ne dersiniz?
Buna ilaveten, bir de, bu yaz Fethiyeden getirilmiş olan, minik bir aşılı Bodrum Mandalinası fidanım var. Limona nazaran mandalinanın soğuğa daha dayanıklı olduğunu okuduğumdan böyle bir tercih yaptım. Mandalinayı içeri alayım mı, almayayım mı? NOT: Fethiyeden ilk geldiği iki haftada, mevcut hastalıklı tüm yapraklarını döküp, yepyeni ve güçlü taze bir süreü yaprak çıkartmıştı mandalina fidanım, halen capcanlı bir biçimde durmaya devam ediyorlar.
|