Sn.Meyveli Tepe ;
Organik gübreyi de Mikrobiyal gübre olarak lanse edemezler ederlerse ne yazıkki bu duruma düşerler . Bu konu ile ilgili tartışmayacağım ve yazmayacağım ; sebebi ortada ne bilgili bir muhattap ne de ne yaptıklarını neyi pazarladıkları belli olmayan anlamsız olaylar zinciri.
Ülkemiz de organik gübre ruhsatını 3 haftada alabilirsiniz. Ama iş mikrobiyal gübre oldumu içerisindeki Bakterinin analizi, zararlı mikroorganizma içerip içermediği , içindeki bakterinin sayısına kadar incelemeye tutulur. İyi ki de tutuluyor zaten. Bilmiyorum anlatabildimmi !!! Bunları sağlayamassanız tescil alamazsınız. Zaten alınamamasıda gerekir.
Sn. Doğasever konusuna vakıf olduğu için soruma yanıt verebilirse sevinirim . Bu sorumu da sakın yanlış anlamasın konunun önemi açısından soruyorum .EM ürünlerine TÜRKİYE DEN tescil almış mı veya ne aşamalarda bir sorun bakalım. Tüm detayları açıklayacağına inanıyorum.
Burada konu B5A nın etkili olup olmadığı değil. Yoksa gübre olarak iyi olabilir kötü olabilir ben bundan bahsetmiyorum . Mikrobiyal gübre den bahsedildiğinde çok önemli bir konudur bilenler bilir!!!
Sizin de ifade ettiğiniz gibi ( gelişkin bir mikrobiyoloji labaratuarı, hassas terazi bile olduğuna inanmıyorum ) Aktar efendi karışım yapacak içinde mikroorganizma var diyecek ve Tarım bakanlığından organik gübre tescili alıp , mikrobiyal gübre statüsünde tanıtacak . Selahattin Bey de tastikleyecek . Bu iş bu kadar ucuz değil .
Çok önemli bir konu da ürünlerin kokuşması bu kokuşmanın neden olduğunu Sn.Doğasever iyi bilir. Daha fazla detaylara girmek istemiyorum . Kimsenin insanların sağlığıyla oynamaya hakkı yok .
Gelelim Bize biz uzun yıllardır bu bahsettiğiniz konunun mücadelesini veriyoruz bu ülkede KÖK BOĞAZI YANIKLIĞINA ilaç yok diyen Zıraat Müh. Danışmanlar ve Tarım Bakanlığı herşey alenen ortada . Neyin ne olduğunun gayet farkında ve bilincindeyiz .
Sn.Meyveli Tepe . Benim saha da gereken taban çalışmam devam ediyor , sizinde yakından takip ettiğiniz Bionem ve ROA konu başlıklarında kullanıcıların genel yorumları ortadayken isteyen istediği yere konuyu sokmaya çalışsın farketmez.
Saha da çalışan teknik ekibim tehdit ediliyorsa , ben tehdit ediliyorsam gerisini bu yazıyı okuyanlar düşünsün.
Sn.Doğasever ; Her zaman görüşmekten mutluluk duyarım. Eğer geldiğiniz de programım da uygun olursa kesinlikle görüşmek isterim. Sevgiler
Düzenleyen Oğuz Alper : 12-07-2009 saat 18:07
|