View Single Post
Eski 17-06-2009, 12:37   #1
N.Hel
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-09-2008
Şehir: Bursa
Mesajlar: 164
Domates yapraklarında buruşma

Bahçedeki sebzelerde bir süredir yeni bir sorun var. Yeni çıkan yapraklar içe doğru kıvrılıyor ve büyüme ya yavaşlıyor ya duruyor. Önceden normal büyümüş yapraklarda sorun görünmüyor. Herhangi bir böcek göremiyorum. Domates, kavun, karpuz, bamya, biber ve bazı kabaklarda görüyorum. Domateslerde şu an yeşil halde meyveler var. Bahçede çeşitli kabaklar, soğan, salatalık vs'de var. Onlarda bu sorunu göremedim. Sorun olmayan domates, kavun, karpuz da var. Aynı sorun bahçedeki dut ağacında da var. Bir de tohumdan yetiştirmeye çalıştığım hint yağı ağacı fidesinde. Tümüne ait resimleri aşağıya ekliyorum.

Elimde Kumulus isimli bir tarım ilacı var. (Daha önceden, lazım olur diye kırmızı örümcek ve mantar için sulandırılabilir kükürt almak istemiştim. Tarım ilaçları satan kişi bunu önermişti.) Kullanım bilgilerinde domates, biber vs. yok. Önerilenler dışında da kullanmayın ibaresi var.

• Bu sorun nedir? Nasıl çözebilirim?
• Eğer sorun mantar veya virüs ise Kumulus'u bu sebzelerde kullanabilir miyim? Evet ise sadece hastalıklı kısımlarda mı yoksa bitkinin bütününde ve diğer temiz bitkilerde de mi kullanmalıyım?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen N.Hel : 20-06-2009 saat 13:11
N.Hel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön