View Single Post
Eski 12-05-2009, 18:33   #111
oceanheart
Ağaç Dostu
 
oceanheart's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2008
Şehir: İZMİR-İSTANBUL
Mesajlar: 448
Sanal da olsa bahçemi ziyaret edip yorum yazanlara çok teşekkür ederim.Sanırım mor çiçeğin adı Arzu hanımın söylediği gibi tradescantia olacak.Şu anda iş seyahatinde olduğum için daha büyük fotoğrafını koyamıyorum.

Dicentralarım yaklaşık dört yıllık oldular, praktikerden torf içerisinde kök olarak almıştım.İki sene kadar saksıda kaldılar iki senedir de bahçedeler, gözlediğim kadarıyla özellikle yazın aşırı sıcağını sevmiyorlar o nedenle bahçede bir ağacın doğu yönüne dikilirse sanırım daha iyi gelişim gösterirler.

Calla çiçeği yaz kış süs havuzunda duruyor, bu şekilde yaprak ve çiçekleri daha küçük oluyor ama daha yoğun çiçek açıyor.

Bu da sarı bataklık süseni

Name:  sari bat sus.jpg
Views: 2616
Size:  49.5 KB

Pembe Calla-su içinde saksıda

Name:  pembe calla.jpg
Views: 2104
Size:  40.7 KB

Sarı Calla

Name:  sarı calla.jpg
Views: 2250
Size:  54.5 KB

Türkiyenin doğal bitkilerinden adamotu-çiçekteyken görüp 2 ay sonra gidip tohumunu alarak üretmiştim geçen sene

Name:  adamotu.jpg
Views: 4442
Size:  55.4 KB

oceanheart Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön