View Single Post
Eski 03-04-2009, 15:18   #3248
Kahraman Koray
Ağaç Dostu

Kahraman Koray's Avatar

Giriş Tarihi: 31-01-2009
Menekşelerde hibrit **** aşı nasıl olmaz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi katmer Mesajı Göster
Sayın Kahraman Koray o sarılık gece çektiğim için flaştan olmalı..Yoksa herhangi bir sarılık yok. Sürekli kontrol ediyorum, hiçbir menekşemde unlu bite rastlamadım şu ana kadar. Eskiden kaktüsten bulaşmıştı ama şimdi menekşelerimi diğer bitkilerden uzak büyütüyorum.
Bu yöntemi 18 senedir uyguluyorum..İki ayrı yaprağın karakteristik özelliğini taşıyan yavru yapraklar çıktı. Fakat türlü aksiliklerle menekşelerimi, aşılananlar da dahil kaybettim. Anlayacağınız pekçok kez yavru dediğim şekillerde yavru aldım ama çiçeklerini göremedim. O yüzden ejdermiydiler yoksa hibrit mi bilemiyorum.
Yavru veren bir aşılamam daha var ama onun ne renklerle yapıldığını hiç hatırlamıyorum.
Bu şekilde çaprazlamanın bir mit olduğunu düşünüyorum. Bir şehir efsanesi. Yani imkansıza yakın ancak iki menekşenin yaprağının birleştiği noktadakiler belki ejder olur ama normalde böyle bir olasılık binde bir. Hücreler hangi menekşe yaprağından köken almışlarsa ona benzerler. Ortada mavi okla gösterilen yerde ejder oluşumu mümkün ama diğer yerlerde anaç yaprak genleri %100 geçer ve hibrit imkansızdır. Aşı diye bir şey olduğunu da düşünmüyorum. Boşuna çaba göstermeyin. Hibritin tek yöntemi polen çaprazlama ile tohum üretimidir evde yapılabilir ve genetik manüpilasyondur, o da ileri laboratuarlarda yapılır. Ejder (Chimera) oluşumu için ise binlerce farklı renk ve cins menekşe yapraklarının yanyana doku kültürüne atılarak ihtimalinin çoğaltılabileceği ticari ortamlar gerekli.

Eklenen Resimler

Kahraman Koray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön