View Single Post
Eski 27-12-2008, 23:07   #639
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Tartışmayı bilimsellik dışına çıkarmak istemem ancak Bekir beyi de tanıdığımdan onun oradaki "Şu anda da örnekle anlatayım annenin kan gurubu aRH + babanın kan gurubu b RH + anne karnındaki çocuğun kan gurubu AB RH +Farklı kanlarıbirbirlerine versen ölüm oluyor da anne karnında rahimde nası bu kan diğerini ve çocuğu besliyor.Rahman ve Rahim olan ALLAH'IN ADIYLA DA Kİ kerametin peşindeyim.Böylelikle çoğu hastalıkları anne karnında çözülebileceğine inanıyorum." cüm lesine dayanarak bu sonucu çıakrıyorsanız benim anladığım şudur: "Senden büyük Allah var padişahım çok yaşa" yani inandığı Rabbine karşı bir isyan etme olarak algılanmaması mantığıdır, bunu dile getirmenin neresi bilim adına endişe verici anlamakta zorlanıyorum.

Cümle kuruşundan, heyecanından, kızgınlığından, konudan konuya geçmesinden ve alınmasından ben bunu anlıyorum. Yoksa görüşmelerimde bilimsel bilgilerine karşı benim diyecek lafım asla olmadı hatta yetişemediğimi de söylemeliyim.

Biliyorsunuz bizim insanımız işine Allah kelamı ile başlar ve eğer belirli sınırları aştığını düşündüğünde bunu insanların yanlış anlamalarını engellemelerini önlemek içinde sık sık dile getirir. Bunu farklı dile getirmek insanların tarzıdır. Ben oraya takılmıyorum, takılmamda. Zira biliyorum ki kendi işini çok iyi dile getiren birisi ezik olduğu bir konuyu çokta iyi dile getiremeyebilir. Bizler cümlelerimize İnşallah, Maşallah, Allah izin verirse kelimeleri ile nasıl başlıyorsak gördüğüm o dur ki o da kendi sınırlarından ve ifade tarzından "Rahman ve Rahim olan ALLAH'IN ADIYLA DA Kİ kerametin peşindeyim." (yani orada bir keramet olduğunu düşünüyor ve bunu ortaya çıkarmak istediğini belirtiyor).

Yahu kelimelerin gelebilecekleri anlamlarıda bana açıklattırdınız ya, eh diyeyim yani. Adamın kızgınlığını tasvip etmediğim kadar kelimelerin kifayetsizliğine takılıp kalmayıda anlamsız görüyorum. Tartışmanın geldiği boyutları işte bu yüzden endişe ile karşılıyorum. Konular dağılıyor, konudan konuya atlanıyor, kişilerin tarzi kelimelerine takılınıyor ve kısır ve anlamsız sonuçlara doğru ilerliyoruz ve çoğunluklada başladığımız yere dönüyoruz. Yani kurulan cümlelerden Bekir beyin aslında kendisini bize karşı ifade edemeyen ancak agaclar.neti ciddiye almada kayıtsız kalmadığını yani aslında burada olan biteni takip/merak ettiğini ben anlıyorum. Ve yine anlıyorum ki son derece üye psikolojisi içerisinde agaclar.net cazibesine kapılıp buradan ayrılmak istemediğini belkide bizim görüşlerimize değer verip ancak beklediğinden çok fazla ona karşı tepki gösterildiğini algılıyorum. Ancak kimsenin avukatı değilim sadece anladığımı anlamaya çalıştığımı ifade ettim.

Şunuda açıklamayı bir gereklilik görüyorum ki Bekir beye forumu takip etmesi gerektiğini ve kendisini tanıtarak veya tanıtmadan aktarlık (esas mesleği) bilgileriyle burada tıbbi bilgilerini paylaşmasını benim tavsiye etmişliğim vardır. Ve bir çok arkadaş için onun varlığını ve bilgi paylaşımını forum için bir fırsat gördüm. Ancak benim tavsiyemle mi gelmiştir, geldiyse B5A konusuna yazılanlara tahammül edememişmidir bilemiyorum. İşte benim B5A yı ve içeriğini anlamada forum açısından bir fırsat gördüm ve sanık diye nitelendirmem bunun içindir. Olmasaydı iyiydi, ne diyeyim. Yani kısaca forum için bilgilenme açısından fırsat gördüğüm bir kişinin böyle bir diyaloğa sürüklenmesi odur içerlediğim.

Konunun normale dönmesi ve artık tartışmayı uzatmamak adına ve bu başlık normal konusuna dönene kadar yazmayacağımı da belirtmek isterim. Buyrun söz hakkı olanlar konuşsun tartışsın.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Başa Dön