Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin YILMAZ
Bende okuyorum okuyorum artık gına geldi, içim karardı ve artık denizakvaryumunun sorduğu "Örneğin Helicobakteri bu üründe var mı yok mu ?" sorusunu "Helicopter bu üründe var mı yok mu ?" şeklind anladığım gibi Hüseyin beyin cevabını da "B5A helicopter ihtiva etmez" şeklinde anladım okudum neyseki farkında vardım da rahatladım. Millet bu başlığı resmen uçurdu...
|
B.M.R. TARIM HAYVANCiLiK GÜBRE ITHALAT-IHRACAT
SAN.TIc.LTD.STI.
ÜRÜN ISMI : B5A
KATEGORISI : MIKROORGANIZMAL TOPRAK DÜZENLEYICI (SIVI GÜBRE)
IÇERIGI : KIMOzIN PERFORMANSi, LACTOBUcILLIuS BULGARICUS,STREPTOCOCUS TERMOBHILUS,
HELICOBACTER TÜREVLERI
ÜRETIM ASAMALARI
1 -KULLANILAN MALZEMELER: (1 KG B5A IçIN)
*LOGR.MELAS
*20 GR ARPA UNU
*i CC MISIR YAGI
*i CC KEKIK YAGI
* i CC SUSAM YAGI
*1 CC SARIMSAK YAGI
* iOCC KIMOzIN PERFORMANSi IçIN PEYNIR MAYASi
* i 00 GR MUCOR PERFORMANSi IçIN INKÜBASYONSUZ YOGURT.
I. ASAMA:
LOGR MESLAS % 50 SULANDIRILIR. 20 GR. ARPAUNU ILE KARiSTiRILIR. ARPA UNU IÇERIGINDE
BULUNAN MATERYALLER VE KisMI TESBIT EDILEMEYEN MIKROORGANIZMALARlN MELAS IÇERISINDE
ORY ANT ASYONU SAGLANIR.SÜREÇ 2 SAAT TAKIBEN KIMOzIN PERFORMANSi IçIN iOCC HERHANGI BIR
PE'i1-;iR ivlAYASi KARiSTIRILIR. i SAAT 20 DK. SÜREÇ SONUNDA 100 GR. INKIBASYONA TABI TUTULMAMIS
YOGURT ILAVE EDILEREK 2 SAAT 20 DK. BEKLETILIR.
II. ASAMA :
BAKTERILERIN IHTIYACI OLAN ENERJI VE PROTEIN AÇiSiNDAN ZENGIN OLAN 800 GR MELAS
ILAVE EDILEREK 44 DERECE SiCAKLiKTA 2 SAAT 50 DK. (170 DK.) FERMANTASYONA UGRA TILlR.
FERMANTASYON SONUNDA ÜSTE TOPLANMiS AEROBIK BAKTERILER ALINIR.KALAN ÇÖKELTI % 20
DIYONIZE SU ILE SULANDIRILARAK 20 DK. DAHA BEKLETILIR. TAKIBEN MIKTARiN % 40 VE % 60 KADAR
( TRANSPIRASYONA BAGLI OLARAK) 58 DERECEYE KADAR iSiTILMIS DIYONIZE SU ILAVE EDILEREK
BAKTERI ÜREMESI YAVASLA TIRlLlR BÖYLECE BAKTERI HÜCRELERINDE APOPT AZ BASLATiLiR.
APOPT AZ AÇiKLANMASi : HÜCRE MEMBRANLARiNDA BULUNAN SITOKROM -C MADDESININ AYRiLiSiNi
HizLANDiRiP YASLi BAKTERILERIN ÖLÜMÜNÜ HiZLANDiRMAK VE YANLiS PROTEIN VE AMINo ASIT
SENTEZINI AZALTMAK.
III.ASAMA :
MISIR YAGI, KEKIK YAGI, SUSAM YAGI VE SARIMSAK YAGINI YUKARDAKI ÖLÇÜLER DAHILINDE
ILAVE EDILMESi.
AÇIKLAMA : YUKARIDAKI SAYDlGIMIZ YAGLAR HAKKINDA;
1- MISIR YAGI : LIPID BIR MADDE OLDUGU IçIN PROTEIN SENTEZINE TOPRAKTA KATiLiR.
2 - KEKIK YAGI : TOPRAGI SiCAK TUTAR MEVCUT BAKTERILERIN KÖK VE ÇEVRESINDE KOLONIzE
OLMALARiNi SAGLAR. AYRiCA DEZENFEKT AN ÖZELLIGI VARDiR. iÇERiGiNDE FiTONSIT AGIRLlKLI
DEZENFEKT ANLARiN OLUS SEBEBIYLE KULLANiLiR.
3- SUSAM YAGI : iÇERIGiNDE BULUNAN VIT AMIN VE MINERALLERLE DIGER KULLANILAN BÜTÜN
MADDELERIN HER TÜRLÜ FONKSIYONUNDA DESTEKLEYICI ROL OYNAR.
4- SARIMSAK YAGI : TABIATTA BULUNAN VE SONRADAN TÜRETILEN TÜM VIRÜS, VIROIT, MIKROP
SINIFlNDAKI; HER TÜRLÜ ORGANIZMAL (BITKI VE INSAN ORGANIZMALARI ) YASAMi TEHDIT EDEN
HASTALiK OLUSTURAN MIKROORGANIZMAL CANLILARiN ÜREMESINI ENGELLEYEREK VE SONRADAN
OLUSMALARiNIN ÖNÜNE GEÇTIGI IçIN KULLANiLiR
http://www.bahcesel.com/forumsel/8938-post32.html