agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Sert Çekirdekli Meyveler (http://www.agaclar.net/forum/sert-cekirdekli-meyveler/)
-   -   Meyve fidanlarında erken yaşlanma (http://www.agaclar.net/forum/sert-cekirdekli-meyveler/36306.htm)

yasarugur 12-01-2015 11:17

Meyve fidanlarında erken yaşlanma
 
Merhaba dostlarım; Bir arkadaşımın yedi dönüme dikili üç yaşında Japon eriği bahçesi var, fidanların budanması için adam getirdiğinde budayıcı " Senin fidanlar yaşlanmış."demiş. Bahçede 5 inç su var ,sürülmesi ,gübrelenmesi ,sulanması zamanında yapılmaya çalışılan bu bahçede fidanlar daha üzerinden birkaç tane bile meyvesi toplanmamışken neden yaşlanır ki ? Böyle bir şey mümkün mü, yoksa budayan elemanın arkadaşımı telaşlandırmak istemesi mi sözkonusu,işi bilen arkadaşlarımdan görüş rica ediyorum.Saygılar.

tarku 12-01-2015 11:43

Baştan yolunu yapmış. Yanlış budamadan dolayı meyve alamazsanız diye. 3 yaşında fidan kaç yaşına gelmiş? yaşlanmışta sök bunları mı demiş? Ben de bahçeye budamacı getirdim. İnternetten budamayı ne kadar araştırdıysam da, ağacın başına gelince kesmek o kadar kolay gelmedi. Ben de, bu işi bilenine yaptırayım, hem öğrenirim, hem de budamayı uygun yaparlar dedim. Budamaya başladıklarında, internette **** TV de gördüklerimle uzaktan yakından alakası yok. Budama makaslarını her ağaçta dezenfekte edin dedim. Gerek yok dediler. Baktım olacak gibi değil peşlerinde dolaşıp "şurayı unuttunuz, burayı bıraktınız" demeye başladım. Uzun lafın kısası " her makas, testere tutan adam budamacı değildir" İçini ferah tut.

yasarugur 17-01-2015 14:13

İlginize teşekkür ederim Sn.tarku...

horanlı.66 17-01-2015 16:07

budama Isini en iyisi Kişinin kendisinin yapması , benimde kendi evimde değişik ağaclar var, ben bildiğim kadariyla öğrendiğim ve tecrübelerimle kendim Budayip sulamasidir gübresidir hepsini kendim yaparım. Çok ağacı fidanı bu sayede kendi tecrübelerimle kurtardım , şükür ağaçi ağaç yaptık yani. Küçük bi ayrıntı yaşlanma psikolojisine giren ağaci güzelce Budayip özellikle demir şelati ve iyi yanmış hayvan gübresi ve düzenli sulama ile bir yıl içinde normale döndürursunuz. Allah kolaylık versin,

yasarugur 19-01-2015 08:51

Teşekkür ederim,Sn. horanlı.66 deneyimleriniz değerli benim için...


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024