agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Sert Çekirdekli Meyveler




Reklam


Beğeni Düzeni14Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-11-2010, 22:29   #121
Ağaç Dostu
 
Samsunlu55's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-08-2009
Şehir: Samsun
Mesajlar: 1,232
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tbozkoyun79 Mesajı Göster
Kemal Tekrar Merhaba;
Öncelikle güzel yorumlarınız için çok teşekkürler,Samsun 55 arkadaşım ıgdır şalak ile apricos farklı demişti.Bu iki kayısı arasındaki fark nedir?İyi bayramlar..TARIK
Nerede yazmıştım bu alıntıyı

Samsunlu55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2010, 14:58   #122
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-10-2006
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 28
Memleket doğruda isimleri karıştırmışım :)

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi şahin05 Mesajı Göster
Iğdırla abragoz kaysı birbirine çok benzerler , ikiside kalibresi yüksek kaysıdır ama abragozun aroması daha fazladır ve daha serttir.Iğdır kaysısının belki başka ismide vardır ama ığdırdan geldiği için biz ığdğr diyoruz.Iğdır malatyayla yarışacak potansiyele ulaşamasada malatyadanda aşağı kalmaz.
samsun 55 arkadaşım özür dilerim memleket aynıda isimleri karıştırmışım.düzeltme bu şekilde..saygılar..

tbozkoyun79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2010, 15:09   #123
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-10-2006
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 28
ali ok kayısı çeşitleri için

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hizals Mesajı Göster
Sn aliok

Roxana çeşidine benziyor meyveler. Tadı ekşimsi ve meyve eti çok sert mi acaba?
Roxana kayısı çeşiti ali ok un hagi resimi için acaba bir çeşit daha paylaşmış.saygılar..

tbozkoyun79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2010, 20:03   #124
Ağaç Dostu
 
Samsunlu55's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-08-2009
Şehir: Samsun
Mesajlar: 1,232
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Eklenti 65300

Henüz Türkiye'de piyasaya çıkmadı ama SİYAH KAYISI yı yakında marketlerde görürseniz şaşırmayın.

Siyah erik ve kayısı evliliğinin sonucu ortaya çıkmış.


http://www.naturallivingcuisine.com/...8/16/apricots/

Eklenti 65301
İkinci sayfada bahsedilen siyah kayısı hakkında başka bir kaynak bilen var mı

Samsunlu55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2010, 10:24   #125
Ağaç Dostu
 
hizals's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-05-2007
Şehir: Antalya
Mesajlar: 321
Galeri: 4
113 nolu mesajının ilk 2 resmi

hizals Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2010, 12:05   #126
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-10-2006
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 28
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tbozkoyun79 Mesajı Göster
Kemal Bey Tekrar Merhaba;
Öncelikle güzel yorumlarınız için çok teşekkürler,Samsun 55 arkadaşım ıgdır şalak ile apricos farklı demişti.Bu iki kayısı arasındaki fark nedir?İyi bayramlar..TARIK
Samsun 55 isminizi bilmediğim için bu şekilde hitap ettim.Sizinde bu konuda güzel yorumlarınızı bekliyorum

tbozkoyun79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2010, 20:32   #127
Ağaç Dostu
 
Samsunlu55's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-08-2009
Şehir: Samsun
Mesajlar: 1,232
Galeri: 1
Benim kayısıyla ilgili pek bir bilgim yok yorumsuz kalıyorum...

Samsunlu55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2010, 18:35   #128
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-10-2006
Şehir: Kırıkkale
Mesajlar: 28
Roxsana

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hizals Mesajı Göster
113 nolu mesajının ilk 2 resmi
Merhabalar:bahsetiğiniz resimdeki kayısı roxsanamıdır.saygılar..

tbozkoyun79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2010, 06:49   #129
Ağaç Dostu
 
hizals's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-05-2007
Şehir: Antalya
Mesajlar: 321
Galeri: 4
Öyle olduğunu düşünüyorum emin değilim sn tbozkoyun79.

hizals Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2010, 23:16   #130
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 17-01-2009
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 2,612
Galeri: 45
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tbozkoyun79 Mesajı Göster
Kemal Bey Tekrar Merhaba;
Öncelikle güzel yorumlarınız için çok teşekkürler,Samsun 55 arkadaşım ıgdır şalak ile apricos farklı demişti.Bu iki kayısı arasındaki fark nedir?İyi bayramlar..TARIK
Merhaba, iyi akşamlar. Iğdır kayısısı Aprikoz veya mahalli ismi Şalak tır. İnce kabuklu, uzun çekirdekli, çekirdek evi boşluklu ve tatlı-aromalı bir kayısı çeşididir. İnce kabuk olduğundan kurutmaya uygun değildir. Ancak sofralık olur. Aprikoz ismi sanırım azerilerin dilinde Apricot (kayısı) nın adıdır. Şalak kaba-Argo dil dir. Ortası yarık olduğu için öyle denir.

Sn Çaça nın bahsettiği "Sakıt" çeşidi kayısı Hatay/ Samandağ yöresinde iklimini bulmuş ve yetiştirilmektedir. Bu Malatyanın "Şekerpare" denilen, Tatlı, küçük, alyanaklı çeşidi veye benzeridir. Ama halkımız her tatlı kayısıya Şekerpare der o ayrı konu.

Bu iki çeşit de Iğdır ve Hatay iklimlerinde (Sıcak olduğu için) erken turfanda olarak piyasaya girer ve Haziran başlarında meyveleri olgunlaşır.

Malatya da en yaygın çeşit HACIHALİLOĞLU çeşididir. Bunun yanında İri olarak HASANBEY, SOĞANCI çeşitleri ve çöloğlu çeşidi vardır. Hasanbey genelde sofralıktır. Hacıhaliloğlu ise hem kurutmalık, hem reçel-kompostoluk hem de sofralık olabilir fakat geç olgunlaşır (Malatya da Temmuz ortası gibi). Oysa Akdeniz koşullarına uymuş erkenci sofralık çeşitler 1 ay daha erken olgunlaşır, ama genellikle tatsızdırlar.

Kurutmalık çeşitlerden 3 kg yaş kayısı dan 1 kg kuru kayısı alınır. diğer kayısı çeşitlerinde bu rakam 5-6 kg. dır.

Zerdali, ise çekirdekten çıkan yabani bir kayısıdır. Ekşimsi-Mayhoş tadı ile komposto için çok uygundur. Kurutulur, ve kurusu komposto da kullanılır. Çekirdekten çıktığı için her ağaç başka bir çeşittir!!!

Kayısı kurutması ise: Genellikle kurutmalık çeşitlerde uygulanır. 2yöntemle kurutulur:
1. Gün kurusu : Olgunlaşan kayısılar yarılarak doğrudan güneş altına konur ve kurutulur. Oksitlenme nedeniyle rengi esmer olur, tadı güzel olur.
2. Kükürtlü kurutma: Taze kayısıya özel odalarda kükürt emdirilerek kurutulan özel bir yöntemdir. Bu kurutmada kurumuş kayısılar 1-2 yıl güvelenmeden bekletilebilir, Rengi altın gibi sarı olur fakat tadında kükürt vardır.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2010, 10:41   #131
Ağaç Dostu
 
Tubay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-02-2008
Şehir: malatya
Mesajlar: 456
Galeri: 2
Sayın Kgursan bilgiler için teşekkürler.Bir Malatyalı olarak küçük bir düzeltme yapmak isterim.Gün kurusu, kayısı çekirdeği çıkarılmadan güneşe serilir,bir miktar suyu çekildikten sonra, çekirdekleri sıkılarak çıkartılıp tekrar güneşte kurutulur.Kuru kayısıda en lezzetli ve en sağılıklı olan bu yöntemdir.Sizin bahsettiğiniz yöntem ise kabuk dediğimiz, genelde çok etli olmayan mayhoş tatta olan kaysıların yarılarak kurutulması işlemidir.bunu kompostolarda kullanırız.

Tubay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2010, 10:58   #132
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,108
Galeri: 25
Gün kurusu denilen kayısılar , son zamanlarda fırınlarda kurutulmuyor mu?

Hatta kükürtlü olduğu için elde kalan kayısılar, fırınlara atılıp gün kurusuna çevrilebilirmiş.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-12-2010, 17:37   #133
Ağaç Dostu
 
Samsunlu55's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-08-2009
Şehir: Samsun
Mesajlar: 1,232
Galeri: 1
Tokaloğlu cinsi kayısı çok albenili görünüyor...

Samsunlu55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2010, 00:02   #134
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 17-01-2009
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 2,612
Galeri: 45
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tubay Mesajı Göster
Sayın Kgursan bilgiler için teşekkürler.Bir Malatyalı olarak küçük bir düzeltme yapmak isterim.Gün kurusu, kayısı çekirdeği çıkarılmadan güneşe serilir,bir miktar suyu çekildikten sonra, çekirdekleri sıkılarak çıkartılıp tekrar güneşte kurutulur.Kuru kayısıda en lezzetli ve en sağılıklı olan bu yöntemdir.Sizin bahsettiğiniz yöntem ise kabuk dediğimiz, genelde çok etli olmayan mayhoş tatta olan kaysıların yarılarak kurutulması işlemidir.bunu kompostolarda kullanırız.
Haklısınız sn. Tubay, ama sonuçta ikisi de "güneşte kurutulur", Malatya kayısıları kuru madde yüksek olduğu için kalın ve etli kurur ama zerdali dediğimiz sofralık kayısılar kuru maddeleri çok az olduğu için kuruyunca kağıt gibi ince olur, kabuk gibi olurlar. Yani birisi kayısının güneşte kurutulmuşu, diğeri zerdalinin güneşte kurutulmuşu.

Sn Denizakvaryumu., Fırınlarda kurutma yı bilmiyorum. Yeni geliştirilmiş bir teknik ise bilmiyorum. Ama Temmuz ayında fırına gerek varmı?? Kükürt (SO2 olarak veya başka bir gaz formunda) kayısının etine işlediği için fırınlarda nasıl giderilir? bilmiyorum.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2010, 00:07   #135
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 17-01-2009
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 2,612
Galeri: 45
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Samsunlu55 Mesajı Göster
Tokaloğlu cinsi kayısı çok albenili görünüyor...
Kiraz da olduğu gibi kayısı da da isim kargaşası vardır. Tokaloğlu derken, Hangi Tokaloğlu?? Yalova tokaloğlu, Erzincan tokaloğlu su, Mektep vs. Malatya da benim gördüğüm Erzincan Tokaloğlusu idi ve kırmızıdan ziyade sarı etliydi!!

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2011, 08:53   #136
Ağaçsever
 
erguva_N's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-11-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 49
kaysı ağaçlarının budaması,

merhabalar bizim de kaysı ağaçları var bahçede, yaklaşık on tane, şimdiye kadar hep annem ilgileniyordu, biz de gidip yazları afiyetle yiyorduk. ama artık onlar yaşlandılar ve bu işlerle çok fazla uğramıyorlar, budamayla ilgili detaylı ve görsel bilgi verebilen olursa çok sevinirim. bir de şubat ayı ortalarına doğru gidip budamayı düşünüyoruz. zaman uygun olurmu acaba.

buraya ağaçlardan bir tanesinin daha önceden çekilmiş resmi var, onuda koymaya çalıştım ama başarılı olmadım manesef...


Düzenleyen erguva_N : 26-01-2011 saat 09:58
erguva_N Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2011, 14:21   #137
Yeni üye
 
Giriş Tarihi: 15-01-2011
Şehir: Mugla
Mesajlar: 86
Tüm doga dostlarini sevgiyle selamliyorum.
Bulundugum yerin rakimi 500 metre ve rüzgarli, ayda bir kac kere de firtinali. Kayisi agacinin ise rüzgari ve suyu uzun süre tutan sert topragi sevmedigini okudum. Ancak bir kayisi agacimin olmasini cok istiyorum. Hangi cinsi tavsiye edersiniz.
Kayisi agacinin disinda diger meyve agaclarindan, fistik cami, sedir agaci, sarmasik gül agaci da dikmek istiyorum. Köklerin binaya, duvara, havuza zarar vermemesi icin mesafe ne kadar olmali? Agaclar arasinda asgari ne kadar mesafe olmali.
Hepinize kolayliklar diliyorum.
Sevgiyle kalin.

Zeytin agaci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2011, 21:55   #138
Yeni üye
 
Giriş Tarihi: 15-01-2011
Şehir: Mugla
Mesajlar: 86
Merhaba kgursan
Bahceme kayisi agaci dikmek istiyorum. Bulundugum yer Mugla (500 m yükseklikte) oldugu icin, zannedersem burda Erzincan/Malatya kayisi agaci yetisir. Cevrede bir kac kayisi agaci gördüm. Ancak dikmisken sertifikali iyi cins kayisi agaci dikmek istiyorum. Toprak cok sert, tasli ve suyu uzun süre yüzeyde tutuyor. Konum cok rüzgarli, ayda bir kac kere firtinali. Bu durumda siz hangi cinsi önerir siniz? Ilce Tarim Müdürlügü satar mi? Asagi yukari 1 km uzaklikta kayisi agaclari dikili. Bu durumda bir tane kayisi agaci dikmem meyve vermesi icin yeterli mi? Toprak ve kuzey/güney konumu ile ilgili önerileríniz var mi?
Cok tesekkürler.
Sevgiyle kalin.

Zeytin agaci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2011, 22:20   #139
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 17-01-2009
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 2,612
Galeri: 45
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeytin agaci Mesajı Göster
Merhaba kgursan
Bahceme kayisi agaci dikmek istiyorum. Bulundugum yer Mugla (500 m yükseklikte) oldugu icin, zannedersem burda Erzincan/Malatya kayisi agaci yetisir. Cevrede bir kac kayisi agaci gördüm. Ancak dikmisken sertifikali iyi cins kayisi agaci dikmek istiyorum. Toprak cok sert, tasli ve suyu uzun süre yüzeyde tutuyor. Konum cok rüzgarli, ayda bir kac kere firtinali. Bu durumda siz hangi cinsi önerir siniz? Ilce Tarim Müdürlügü satar mi? Asagi yukari 1 km uzaklikta kayisi agaclari dikili. Bu durumda bir tane kayisi agaci dikmem meyve vermesi icin yeterli mi? Toprak ve kuzey/güney konumu ile ilgili önerileríniz var mi?
Cok tesekkürler.
Sevgiyle kalin.
Sn zeytinağacı., 0900 napolyon başlığında cevaplamıştım burada da tekrarlıyayım. Malatya erzincan kayısı çeşitleri genellikle yüksek soğuklama ihtiyacı olan çeşitlerdir. Sahil bölgelerde olmayabilir. Onların yerine sizin bölgenizde soğuklama isteği daha az olan kayısı çeşitleri dikilebilirse daha iyi olur.
Çünki meyve gözlerinde çiçek oluşumunun tamamlanması için soğuk gerekir ve çiçeklenme zamanında da kuraklık gerekir. Çiçek zamanı yağış-nem olursa "Çiçek monilyası" hastalığı olma ihtimali yüksek olur.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2011, 21:29   #140
Yeni üye
 
Giriş Tarihi: 15-01-2011
Şehir: Mugla
Mesajlar: 86
Kayisi agacinin meyve vermesi icin bahceye iki tane mi dikmem gerekiyor. Ikisinin de ayni cins mi, yoksa farkli cinsler mi olmasi gerekiyor?

Zeytin agaci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2011, 21:46   #141
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 17-01-2009
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 2,612
Galeri: 45
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeytin agaci Mesajı Göster
Kayisi agacinin meyve vermesi icin bahceye iki tane mi dikmem gerekiyor. Ikisinin de ayni cins mi, yoksa farkli cinsler mi olmasi gerekiyor?
Genellikle kendine verimlidir, kiraz gibi değildir.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2011, 21:47   #142
Ağaç Dostu
 
dermana's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-12-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 271
Galeri: 21
bazı cinsler yabancı döllenme istiyor

dermana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2011, 22:49   #143
Ağaçsever
 
Beymen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2010
Şehir: siirt
Mesajlar: 81
sofralık ekimler için ığdır kaysısı en iyisi enfes bir tadı var ve istediğiniz kadar yeyin rahatsız etmiyor.. bahçemde hangi tür olduğunu bilmediğim iri meyveli başka bir kayısı ağacı var ama 4-5 taneden sonra yeme isteğinizi yok ediyor..onada ığdır kaysısını aşılayacam..

Beymen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2011, 18:09   #144
Yeni üye
 
Giriş Tarihi: 15-01-2011
Şehir: Mugla
Mesajlar: 86
Sayin Beymen
Igdir kayisisi sulu ve tatli mi? Mugla'da 500m rakimda yetisir mi? Burda dört fidanciya sordum. Hepsinde sekerpare var. Ancak tadi eksimsi ve eti samanimsiymis. Birinde Malatya kayisisi var. Ancak onun soguklama süresinin uzunlugundan dolayi buraya uygun olmadigini ögrendim. Tokali, Al Yanak'da bulamadim.

Zeytin agaci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2011, 19:33   #145
Ağaç Dostu
 
dermana's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-12-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 271
Galeri: 21
ığdır az sulu ama çok tatlıdır. bölgenizde yetişebilir.tokaloğlu en tatlı, sulu ve aromalı çeşitlerden biridir [altta]

Eklenen Resimler
  
dermana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2011, 20:30   #146
Yeni üye
 
Giriş Tarihi: 15-01-2011
Şehir: Mugla
Mesajlar: 86
Muhtesem. Darisi benim bahcemin basina.

Zeytin agaci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2011, 21:25   #147
Ağaçsever
 
Beymen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2010
Şehir: siirt
Mesajlar: 81
sayın zeytin ağacı sizin bölgenizdeki neme nasıl bir tepki vereceğini bilmiyorum ..ama soğuklama olayı benim köydede kış uzun sürmez ..çok tatlı olmayan mayhoş bilindik kayısı tadından ayrı..başka güzel bir tadı var...ağıza atıldığında hemen ezilmeyen kıpır kıpır bir yemişliği var.. erkenci bir kayısı türü olduğu için sizn oraya uyacağını tahmin ediyorum..yinede uzamanların görüşünü alın..benimki amatör gözlemleme...saygılar..

Beymen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2011, 19:48   #148
Ağaç Dostu
 
dermana's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-12-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 271
Galeri: 21
kayısılar çiçeğe büründü [tokaloğlu]

Eklenen Resimler
  
dermana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2011, 17:49   #149
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 1,602
Geçen sene meyvesini beğenmediğim kayısı ağacına şekerpare ve ığdır şalağı cinslerini kalem aşısı olarak aşılamıştım. Iğdır şalağı oldukça obur büyüme gösterdi. Şekerpare ise normal büyüme hızında ve yoğun şekilde çiçeklendi. Iğdır şalağının soğuklanma ihtiyacı fazla olduğu için çiçeklenmesi çok az oldu ve sadece 5-6 adet meyve tutumu mevcut. Tabii bu benim düşüncem. Malum, İzmir' in kışından soğuk ihtiyacını karşılaması mümkün değil. Ama az da olsa ığdır şalağı bir başka güzel oluyor

Elimdeki ikinci şekerpare fidanını da peynir tenekesine dikmiştim. Boyuna bakmadı bir kaç meyve de o tutmuş. Sanırım yan tarafta ağaçtaki aşılı abisinden aşağı kalmadığını ıspatlama çabası içinde.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2011, 08:29   #150
Ağaç Dostu
 
ihsankaya45's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2008
Şehir: demirci-manisa
Mesajlar: 108
bölgemizdeki kayısılar %90 oranında soğuktan etkilendi.

ihsankaya45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
ağaç dalı yatık

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2014