agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Seracılık (Örtüaltı Yetiştiriciliği) (http://www.agaclar.net/forum/seracilik-ortualti-yetistiriciligi/)
-   -   Sera gübresi nedir? (http://www.agaclar.net/forum/seracilik-ortualti-yetistiriciligi/18566.htm)

Yılmaz Yalçın 26-12-2009 20:56

Sera gübresi nedir?
 
Arkadaşlar,
Bugün seracı olan bir arkadaşım bana bir torba sera gübresi verdi.Bir tatlı kaşığı toz şeklindeki bu karışımı bir litre suya koy karıştır ve bitkilere dök dedi.Bu toz şeklindeki krem renkli gübre nedir içeriği hakkında bana bilgi verecek arkadaş var mı,bitkilere yararı nedir?

nftdugan 26-12-2009 21:16

bir çok gübre çeşidi var. bitkinin ihtiyacı olan besin maddelerini belirli oranlarda karıştırılarak bir çok gübre çeşidi oluşmuştur. örneğin 15 15 15 gübresi, azot fosfor ve potasyumun sıra ile yüzde oranlarını vermektedir. hangi gübre olduğunu ambalajına bakmadan anlaşılmaz. fakat bazı gübreler kristal, toz, iri kristal, açık pembe renkli, açık mavi, açık sarı olabilir. bu tamamen gübre yüzdesini göstermez. ambalaj üzerinde formülasyon bilgileri mevcuttur. lütfen her gübreyi bitkilerinizde kullanmayınız. çünkü bitkiye gübrenin ne kadar ihdiyacı olduğunu bilemessiniz.

epsody 27-12-2009 17:49

Bitkilerimizi beslemede özen göstermeliyiz.
 
Arkadaşım kubat_izmirli, sera gübresi diye tanımlanan bir gübre türü yok, sana o gübreyi veren kişi ne şekilde uygulama yaparak bu gübreyi uyguluyor, uygulama dozunu nasıl ayarlıyarak bitkinin gelişmesini dönemine uyarlıyacaksın.

Bu iş biraz eksik biraz fazla uygulama tipinde olmaz, gübreni suyla karıştırdıktan sonra gübrenin bitkinin alacağı forma girdiğini ölçmen gerekecek, ph aralığı uygunluğu E/C değerleri bilinmeden bu iş biraz kör dövüşüne benzer bir tabirle açıklanmış bu işin sonu bir macera gibi görünüyor.

Sonuç iyi görünmüyor, bu tür bilgilerle bitki besleme yapılamaz işini ciddi yapmak istiyorsan, bu tür bilgilerle uygulama yapmamalısın, en iyi dileklerimle başarılar dilerim.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024