agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Sebzelerde hastalık ve zararlılar (http://www.agaclar.net/forum/sebzelerde-hastalik-ve-zararlilar/)
-   -   Mısır ununun mucizesi (http://www.agaclar.net/forum/sebzelerde-hastalik-ve-zararlilar/39633.htm)

flying dragon 26-05-2016 22:06

Mısır ununun mucizesi
 
Umarim bu konuyu dogru baslikla dogru yere dogru sekilde acmisimdir. Eger oyle degilse kusuruma bakmayin.

Denedim ama henuz sonuclarini gormedim. Sonuclarini ancak sezon sonunda gorecegimi saniyorum ama bekleyemedim ve bu bilgileri sizinle paylasmak istedim. Bildigimiz misir ununu araliklarla topraga serptigimiz zaman tam dort farkli faydasi oldugu soyleniyor (ki bu konuda Iskocyada arastirma bir universitenin ingilizce makalesi de mevcutmus, ben sadece alintilari okudum).

1 Misir unu toprakta tohumlarin yesermesini onluyor ama yesermis bitkilere bir zarari olmuyor. Kisacasi ekim yaptiginiz alanda tohumlar ciktiktan sonra yabani otlarin bitmesini engelliyor. Tabi bu uygulamayi ektiginiz tohumlar bitmeden yaparsaniz ektiginiz tohumlar da cimlenmeyecektir.

2 Salyangoz ve sumuklubocekler misir ununa bayiliyor, ektiginiz bitkileri birakip misir ununa yoneliyor. Misir ununu yiyen salyangoz ve sumuklu bocekler bir siskinlik hissediyor ve soda icme sanslari olmadigi icin istahsiz bir sekilde yuvalarina donup midelerinde mayalanmaya baslayan misir unu yuzunden patlayarak oluyorlar.

3 Karincalar da misir ununa bayiliyor ama midelerinde misir ununu sindirecek enzimleri olmadigi icin once istahlari kesiliyor sonra da oluyorlar.

4 Misir unu bitkiler icinm muthis bir azot kaynagi. Tabi asiri azot yuklemesi, meyve aldigimiz donemlerde bitkinin asiri buyuyup az meyve vermesine de yol acabilir. O yuzden dikkatli olmak lazim.

Bahcesinde iki sene once yaban arisi yilini, gecen sene sumuklu bocek ve salyangoz yilini bu sene de karinca yilini yasayan biri olarak bu bilgiler beni cok heyecanlandirdi. Belki de istedigim dengeyi saglamak icin organik, ucuz ve etkili bir yontemi kesfetmis olabilirim. Aranizda misir ununu denemis arkadaslar varsa, deneyimlerini paylasirsa sevinirim.

Güler 26-05-2016 22:22

Otlatmayı önlediğini ben de okumuştum, ekilen tohumlar çıktıktan sonra mısır unu serpin yabani otlar çıkmaz deniliyordu ama nerede okuduğumu hatırlamadığımdan kaynak veremeyeceğim için paylaşımda bulunmamıştım.

Sizin verdiğiniz 2-3 ve 4. şıkkı bilmiyorum.
Bazı saksılarda otlanma için deneyeceğim.

flying dragon 26-05-2016 23:48

Sayin Güler,

Cornmeal In Gardens

buyrun benim okudugum kaynak, ingilizce. Buradan daha farkli kaynaklara ulasmak mumkun. "Sayin Guler saksinin hepsi ot olsa ne olur allah icin" diye dusunen arkadaslar da olabilir ama onemli tabi.

kimyager147 27-05-2016 09:43

2-3 şık biraz garip. O canlıları öldürmek yerine ortamdan uzaklaştıracak önlemler almak lazım gibime geldi. :)

flying dragon 27-05-2016 17:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kimyager147 (Mesaj 1464765)
2-3 şık biraz garip. O canlıları öldürmek yerine ortamdan uzaklaştıracak önlemler almak lazım gibime geldi. :)

Sayin kimyager147, kesinlikle hayvanlarin oldurulmesinden yana degilim. Hatta organik tarim yapan biri olarak, yaprak bitlerinin tamamen yokedilmesinin, yaprak bitlerinden beslenen ugur bocegi gibi bocekleri de yokedecegi icin zararli oldugunu dusunuyorum. Burada verilen mucadele ingilizce excessive yani normal populasyon sayisinin cok ustune cikmis canlilarin oldurulmesinden bahsediyoruz. Siz besin degeri butun canlilar icin yuksek olan bircok bitkiyi korunakli ve cevresi duvarlarla kapali bir ortamda (yani bahcenizde) yetistirirseniz, bu canlilari oradan uzak tutamazsiniz ve cogalmalarini da engelleyemezsiniz. Ya tarimi birakacaksiniz ya da fazlalik ile mucadele edeceksiniz. Eger hayvanlari oldurmek olarak bakarsaniz soguk bi kavram ama dogal dengeyi korumak gozuyle bakarsaniz olen canlilarin populasyonu icin bile faydali bi is yapmis olursunuz. Eger dogayla yuzde yuz uyum icinde yasayacaksak, tarimi birakip yabani meyve toplamaya donmemiz, bahcemizin cevresinde de surungenleri engelleyecek bariyerleri kaldirmamiz lazim.Saygilar.

kimyager147 02-06-2016 10:51

Evet fazlalıkla mücadele için gayet güzel bir yöntem.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024