![]() |
|
![]() |
#271 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Evet gerçektende hep sululentleri tercih ediyorlar. Buz çiçeği ve sedum palmeri. Yumuşak sulu yapraklılar yani. Ama maalesef o mutluluğa hep gölge düşürüyorum. Saksılarımın büyük kısmı balkonda ama bahçedeki bir kaç saksıma da hergün gözatarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-12-2016
|
Merhaba, Yıldız çiçeğinin çiçekleri ve yaprakları yenmiş şekilde kabuksuz salyangoz gelmiş tuzdan basşka yöntem nedir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-02-2018
|
Benim anladığım kadarıyla en güzel yöntem kimyasal peleti toprağa değdirmeden bir kap içerisine dökerek kullanmak, toprağı da kirletmemek lazım güçlü bir kimyasal sonuçta. Hatta yağmur suyuyla toprağa karışmaması için üstü kapalı bir kenarı açık veya delinmiş bir kap uygun olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Amarko SuperFlor Sümüklü Böcek ve Salyangoz İlacı. Rapture 3G. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-11-2018
|
mert bey merhaba. bir yerde salyangozlar için biranın iyi geldiğini duymuştum hiç denediniz mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-02-2018
|
Evet ömer bey 1 ay önce denedim. Kimyasal ilaçtan çok daha etkili sonuç verdi fakat biranın fiyatı biraz yüksek geldi geniş alanlar için maliyetli olabilir. ![]() Alkolsüz olan maltanalar işe yarar mı bilmiyorum. Salyangoz ilacını, birayı aynı zamanda koydum ve 1 gün sonra fotoğraftaki sahneyle karşılaştım. İlaca 1 tane s.böcek gelirken birada 16 tane s.böcek vardı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-11-2018
|
İlginç bir olay bu ben bu türde kullanılacağını hiç düşünmemiştim. aslında çok mantıklı bir denem olmuş özellikle nemli bahçelerde çok fazla ürüyorlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2008
|
Demir fosfatlı ilaçlar kedi-köpeğe zarar veriyor mu? Bir de nereden bulunabilir? Piyasadakiler hep metaldehit içeriyor. Onlar da kedi köpek için riskliymiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2017
|
Esrarengiz bir buluş olmuş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-03-2020
|
Arkadaşlar, bu salyangozların nedeni nemden kaynaklıysa topraktaki nemi nasıl kesebilirim. Bende istanbul/yeşilköy de yeni bir bahçe hayatına başladım. Geçen yıl (2019) yazın sonunda taşındım bahçede baya salyangoz çıkıyordu. Bahçeden bir kaç fotoğraf ekledim. Şuan mart ayında, bahçe de bazı yerlerde toprakta kaymaklanmalar bazı yerlerde yosunlaşmalar var. Teşekkürler Ahmet Turan Düzenleyen bestahmet : 22-03-2020 saat 16:02 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2019
|
Bu böcekle ilgili cevap veren olmamış. Tanıyan var mı? Geçen domates fidelerimin altında yakaladım iki tanesini bıçak gibi kesmiş. Düzenleyen gaseker : 19-04-2020 saat 11:38 Neden: Alıntı yapınca fotoğrafı göstermemişti o eklendi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
Tesbih böcekleri daha çok ölü organik maddeden beslenir. Organik madde parçalayıcısıdır. Bugüne kadar bir zararını görmedim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2019
|
Alıntı:
Bahçede bu garibanlardan çok görünce korkmuştum bir an. Teşekkür ederim bilgi için. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-01-2019
|
Merhaba arkadaşlar, tüm yorumları okudum ancak tam bir çözüm bulamadım, açık alan ekim yaptığım yer zehirli yemden kullanmam çare olmayacak çünkü tekrar geliyorşar sağdan soldan her gittiğimde 50-60 adet toplayıp ezerek ( çok üzülerek ) azaltmaya çalışıyorum kokusu ile kaçıracak sınır çizecek bir çözüm bilen varmıdır? Yoksa direk kimyasal olarak çözüm önerisi alabilirmiyim? Büyük zarar veriyorlar çünkü |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2019
|
merhaba eşimin iş yerinde minik bir alanda biber salatalık ekiyoruz fakat bütün biberlerin üst kısımları bıçakla kesilmiş gibi biz biri kesdi sandık orda ki bir abi salyongoz işi bu dedi fakat ısrarla yeniden eksek de yiyor iş yeri olduğu için bir türlü göremedik mümkünmüdür salyongoz olması çok acemiyiz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-02-2018
|
Salyangoz bitkiye yapışık olarak görülür. Yeyip, kaçacak hızda bir hayvan değildir. Başka bir sorununuz olmalı. Fotoğraf çekip, biber ya da salatalık hastalıkları bölümünde sorsanız daha iyi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Yeni Üye
|
Anladım cevabınız için teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Yeni Üye
|
şu sıralar sokağa çıkma yasakları ve virüs sebebiyle pek gece gitme şansımız yok üstü gidenler ne yazık ki kuruyor son bi parti daha aldık kesin emin olsak kedi maması deniycez .cevabınız için teşekkür ederim . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-03-2012
|
Alıntı:
Biz sürekli olarak gezindikleri yerlere odun külü serperiz ,ayrıca Bordo bulamacını (Bakır Sülfat + Kalsiyum Karbonat)ayda bir zararlıyı gördüğümüz sürece uygularız. Ancak Bordo bulamacı hastalıklı hangi yaprak varsa döker. Diğer bir deyişle hastalığı gördüğü an döker ve bitkiden uzaklaştırır. Birçok bakırlıda bu şekilde bir koruma yapar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-01-2019
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-05-2020
|
Çare Menekşe karafatma
Benim bahçede bu böcekten var. Pırlanta gibi bir yüzeye sahip. Görünce araştırdım sadece salyangozlarla besleniyor. Hatta geçen bi kutuya girmiş çıkamamış, yardım ettim. O derece seviyorum. Salyangozu yiyor kabuğuna bişey yapmıyor. Keşke sayısı daha fazla olsa dediğim bir böcek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ev yapımı ilaç, mücadele, salyangoz |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|