![]() |
|
![]() |
#151 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-05-2020
|
Merhaba Biber, domates ve salatalık fidelerime yaprak biti dadanmış ve fideleri güçsüz solgun bıraktı. Zirai ilaç satan bir yerde sorduğumda Samuray 5ec adlı ilaçı verdi. Bitkinin her yerine kullan dedi, kulandım fakat kullandıktan sonra bitkilerde halsizlik ve yapraklarda güçsüzlük kırılganlık oldu. Bu normal bir şeymidir. Bilgi verebilirseniz **** yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-07-2020
|
Merhaba Arkadaşlar.Forumda yeniyim ve bu ilk mesajım.iki yıldır biner yetiştirmeye çalışıyorum lakin her yıl aynı sorunla karşılaşıyorum resimlerini eklemeye çalışacağım. Sizden ricam. Bu hastalık mıdır ve çözümü nedir.? Teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-03-2016
|
Yoğun bir kırmızı örümcek saldırısı gibi gözüküyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Yeni Üye
|
__________________________________________________ ____ Cevabınız için Teşekkür ederim. Tepe filizler tamamen kurudu.renk kahverengi oldu. Lakin hiç böcek örümcek görmedim üzerlerinde. Şayet dediğiniz gibiyse Çözüm nedir acaba? Teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-02-2018
|
Alıntı:
Fotoğrafta beyaz lekeler var gibi. Eğer yaprak ve dalların üzerinde küçük beyaz noktalar görüyorsanız ve/veya yapraklarda yapışkan bir salgı varsa yaprak biti de olabilir. Ev yapımı ilaçlar bölümünde öneriler var. Ev yapımı ilaçlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |
Yeni Üye
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
|
Kırmızı örümceği ev yapımı ilaçlar ile yok etmeniz mümkün değil. Çeşitli ilaçlar ile dahi tam olarak yok edilemiyor. Havalar iyice ısındığı zaman ortaya çıkıyorlar. Kullanılan ilaçlar kendisini öldürse de yumurtalarına genellikle zarar veremiyorlar. Bir şey kalmadı diye ilaç yapılmayınca yeniden ortaya çıkıyorlar. Resmi büyüttüğünüz zaman ağ ile kaplandığını, minik beyaz canlıları görürsünüz. Bu fotoğraflarda bile belli oluyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-11-2019
|
Benim biberlerimdede aynı sorun oluşmuştu, fidelerin üzerlerindeki biberlerin tamamını topladıktan sonra topraktan insektit verdim bolca suladım şuan hasta yaprakları dokuyor yeni yapraklar geliyor ,birkaçgün sonrada biraz humik asit verdim. Buarada oluşan biberleri topladım ama yemedik ilaçlı diye. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-07-2020
|
mantar yapmış |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Yeni Üye
|
akar sorunu. gözle görmeniz mümkün değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Yeni Üye
|
biberim de fotoğraftaki hastalık oluştu nedeni nedir yardımcı olur musunuz
biberlerim de fotoğraflardaki hastalık oluştu, ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-08-2013
|
Lütfen yardım. Cin Biberim hastalık kaptı
Merhabalar. Çok severek baktığım cin biberimin yapraklarında küçük küçük yeşil bitler var gibi. Belki başka bir şey de olabilir tam anlamadım. Çözüm için ne yapabilirim ? Doğal bir ilaç var mıdır ? Kimyasal kullanmak istemiyorum.. Doğal ilaç yoksa da mecbur kimyasal kullanacağım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2015
|
Benim gördüğüm kadarıyla bitki biti var sadece onkarsa bur miktar sabunlu su püskürtsenuz üzerlerine kurtulursunuz. Ama resimde net olmayan birane daha var eyer koşnilse hemen imha edin (7 kat naylona sarıp saksısı toprağıyla ) internetten koşnili aratın ona benzer bitkinin üzerinde olup olmadıvğını kontrol edin bence.. Kolay gelsin.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-12-2020
|
geçen sene ekmiştik urfa biberi, Biz her sene ekiyoruz neredeyse, Organik işi kalmamış neredeyse, Her hafta mühendis geliyor. Kontrol ediyor o şekilde ilaçlama yapıyoruz. Kontrolleri tam yaptığımız için genelde sıkıntı çekmiyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|