![]() |
|
![]() |
#63 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2010
|
nesrin hanım acaba hangi ilaç olduğunu söyleyebilirmisiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Ağaç Dostu
|
Zirai ilaç satan yerlerde (CYPRA PLUS) İsimli ilaç 18 litrelik suya kapağı ile 1,5 kapak ilaç koyarak sırt tulumbası ile toprak ilaçlanıyor domates tarlalarında kullanılmakta kullananlar kesin netice aldıklarını söylüyorlar. 100 gramlık ambalaj 5 tl |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-07-2011
|
ben çözümünü bulamadım bundan kurtulmanın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-02-2011
|
danaburnu
Selamlar, sebze bahçede yüzeyden 2cm altta 3-4cm caplı yollar oluşuyor.. bazen suladıktan 2 gün sonra toprak kururken yüzeye kabarmalar gözüyorum. biraz eşeleyince hoop bir kanal.. tabi sulama yaparken bu kanllardan su alıp gidiyor.. ve en kötüsü salatalıklarımın kökünü yiyor sanırım.. bu arada yer beykoz riva.. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Dana dişi, diğer adı ile dana burnu var. Kökleri de yer. O bölgeyi tamamen su doldurun hepsi yüzeye çıkacaktır; toplayın tarım yapılmayan bir araziye atın ya da ... Düzenleyen Halil Önen : 18-07-2011 saat 01:29 Neden: öldürün, katli vaciptir:) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-06-2011
|
ya da...? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
|
Kurdu, kuşu, tavuğu davet edin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
o bocek toprağı kabartacak şekilde 2 parmak kalınlığında kanal açabilirmi? larvaları dediğiniz o beyaz kurtcuklardan çok yakalayıp öldürdüm ama bu büyüklükte bir kanalı onların açacağı aklıma gelmemişti.. bahçemde fasulye, domates, biber, patlıcan, bamya, mısır, salatalık ve bal kabağı var. bu bahçeye tavuk salsam bu danaburnunu temizlermi? bitkilerimle tavukların ilişkisi nasıl olur? işin açıkçası bahçenin hiçbir yerinde tarım ilacı kullanmıyorum dolayısı ile zehir vs pek işime gelmiyor.. at gübresi metodu cok cazip ama ancak kışa olacak iş.. tavuk ise hem tavuga hem bana ziyafet olarak kulağa hoş geliyor ama diğer sebzelerim ve çiçeklerle ilişkileri düşündürüyor açıkcası.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ama ben larva demedim. Dana burnu çok usta bir tünel kazıcıdır. ![]() İki parmak kalınlığında tünel açar ve bir avuç kadar tünel içindeki toprağı dışarı yığar. Baş parmak kalınlığında ve büyüklüğündedir. Zararı larva değil kendisi verir. Tavuk çözüm değildir. Toprağın altına ulaşamaz_ ki danaburnu hemen hemen hiç dışarı çıkmaz. Bunu öğrenmenin en güzel yolu, o alanı su ile doldurmaktır. Hepsi yüzeye çıkar. Dana burnu mu değil mi biz de öğrenmiş oluruz. Su doldurmanızın ikinci faydası; kesilen kök dipleri hava almaktadır. Bu durum bitkiyi kurutur. Su dolan kanallar toprakla dolar, hatta elinizle sulama sırasında toprağı sıkıştırmalısınız. Açıkcası, dana burnu olmasa bile o bölgeyi su doldurmazsanız bitkilerinizi kurtaramazsınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Ağaç Dostu
|
Sebzelerinizi sık sık çapalayalım. Yeni nesil larvalar bu esnada bertaraf olabilir. Böylelikle yoğunluk azaltılır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
alan büyük bir tarla olduğu için yani ucu açık.. su doldurma değil ama bol sulama yapabilirim herhalde ancak...ama şimdiye kadarki sulamalarımda hiç bu tip bir canlı yüzeye cıkmadı.. topraktaki kanllarıda özellikle su ile dolduruyorum zaten.. sanırım çapalmanında faydası olacaktır. bunun dışında tavsiye edebileceğiniz bir ilaç varmıdır.. bunun dışında çapalama |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitkilerinizde bir ani solma, kuruma görülmüyorsa, izlemekle kalalım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-10-2011
|
Ankara'da danaburnu
Forumdan anladığım kadarıyla danaburnu nemli bölgelerde oluyor. doğru mu anladım?Ankara'da danaburnu olur mu? bu hayvana karşı fobim var maalesef...bir cevap veren olursa çok sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Ağaç Dostu
|
Dana burnu her bölgede olur. Nemli toprağı sever. Ama sık işlenen toprağı sevmez. Suyu da sevmez. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-10-2011
|
*** ben altınoluktayım bahçem danaburnu kanıyor ıspanak ekecem bahçeyi belleyecem .onları görünce bende hemen panik başladı.o kadar çok olduklarını tahmin ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Yeni Üye
|
benim bildiğim hayvan gübresi atılırsa bahçeye diye duymuştum ancak genede bende neden olduklarını ve bahçeye nasıl geldiklerini merak ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Yeni Üye
|
bu karışımı bahçeye koyarken gömülcekmi yoksa toprak üstü kokuyumu alıyorlar orasını anlamadım.ve toprağın üzerinemi serpilcek .teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Ağaç Dostu
|
İlaçlarla bahçelerinizi zehirlemeyin. Bir tarımcıdan duyduğum ancak henüz denemediğim yöntemi anlatayım. Çemeni (Pastırma,sucuk yapmak için kullanılan çemen) sulandırıp bahçenize dökün ardından bolca sulayın. Danaburnu çemen kokusundan hiç hoşlanmadığı için bahçenizi terk edermiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2014
|
Danaburnu
SEBZELERDE DANABURNU (Gryllotalpa gryllotalpa) Tanımı ve Yaşayışı: •Danaburnu erginleri 6-7 cm boyunda, açık veya koyu kahverengi ve oldukça iri böceklerdir. Baş ileri uzamıştır. •Danaburnu yaşamının çoğunu toprak altında geçirir. •Genellikle yaşama yeri olarak, galeri açmaya uygun olan kültüre alınmış; nemli, bol humuslu, killi-kumlu toprakları seçerler. •Geceleri ve çok bulutlu günlerde faaliyet gösterirler. Zarar Şekli: •Ergin ve nimfleri toprak içinde galeri açarak ilerlerken rastladıkları tohum, kök, yumru gibi her tür bitkisel materyali kemirerek zarar verirler. •Özellikle yeni dikilmiş veya yeni çimlenmiş sebze fidelerinin köklerini keserek kurumalarına neden olur ve yumrulu sebzelerin de yumrularını kemirirler. •Ülkemizin her tarafında yaygındır. Zararlı Olduğu Bitkiler: •Çok sayıda bitkide zarar yapmaktadır. En çok sebzeler, çeltik, buğday, mısır, ayçiçeği, tütün, pamuk, süs bitkileri, meyve ve orman fidanlarında zarar yapar. Mücadele Yöntemleri: Kültürel Önlemler: •Toprağın zamanında ve iyi şekilde işlenmesiyle de zararlının toprak altında bulunan yaşam ortamları bozularak açığa çıkan yumurta, nimf ve erginlerinin sıcak ve doğal düşmanlar tarafından imhası sağlanmış olmaktadır. •Zararlının, gübreli ve sıcak toprakları sevmesinden hareketle, bahçelerin uygun yerlerine yaz sonuna doğru yanmamış çiftlik gübresi kümeleri bırakılarak ilkbaharda burada toplanan nimf ve erginlerin öldürülmesi popülasyonu azaltma bakımından oldukça yararlıdır. Kimyasal Mücadele: •Bulundukları yerde mutlaka zarar yapmaları nedeniyle yoğunluklarına bakılmaksızın mücadeleye geçilmelidir. •Bir yerde bulunup bulunmadıkları; yenik bitki, açtıkları galeri, nemli toprakların 1 cm altındaki yüzeysel kazı izlerinin incelenmesi ile anlaşılabilir. •Ülkemizin değişik bölgelerinde erken ilkbahardan ekim ayı sonuna kadar mücadele yapılabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-06-2016
|
dana burnu
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2017
|
Gecen sene kepek ve seker yaparak taamamen kurtulmustuk |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2010
|
Tuzu duymadım ama alçı ile şeker ve kepeğin karıştırılıp uygulandığını okudum. Aldrin diye bir ilaç vardı sanırım yasaklandı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Ağaç Dostu
|
Önemli olan canlının sisteminin bozulması. Kepek ve tuz bahçeye zarar vermez. Eriyip gider. Denize ulaşsa bile problem çıkarmaz. DDT"nin zararlı olduğunu kutup ayılarında yüksek miktarda bulunduktan sonra anlaşıldı. Yasaklandı. Maliyet az. Bir arkadaşımız denerse ilaç kullanılmadığı, tamamen doğal bir yöntem uygulamaya geçer. Düzenleyen Muda : 09-06-2017 saat 13:16 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
|
ban 25 wp gurupu kepek ilaçları yasaklandı. şimdilik elde kalanlar tüketiliyor. sanırım yeni arayışlara yöneleceğiz. alçı,kepek,şeker formülünü denemekte fayda var. farelerde iş yapıyorsa danaburnundada iş yapabilir. içine tuzda koyalım garati olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-02-2019
|
Bu yöntemi uygulayan oldu ise sonucunu paylaşabilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-03-2017
|
Sabunlu su yuvalarından çıkarıyor tesadüfende olsa onayladım. Varil almıştım varil sıvı deterjan taşımak için kullanılmış yıkayıp oldugu yere devirdim döküldügü yerden 20'ye yakın dana burnu çıktı bende imha ettim. Tabi bunun büyük bir bahçeye uygulanması pek mümkün değil. Zehirli kepek dışındada uygulanabilir bir yöntem yok gibi bende bu yüzden danaburnularını özgür bıraktım her sene 20-30 fidemi kesiyor bende yerine yenilerini dikiyorum kesilen fidelerin oldugu yeride iyice belleyip kesen danaburnunu bulmaya çalııyorum genelde kestigi fidenin etrafında oluyor çok uzaklaşmıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|