![]() |
|
![]() |
#121 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2010
|
Bu sene armutlarım açtığı halde bakla zınnı yoktu. Ağaçların altına solucan gübresi attım ve taç izdüşümlerini sürdüm. Ertesi gün bahçe bakla zınnı doldu. Bahçeyi sürmek, "bahar geldi uyanın" demek gibi bir şey oldu herhalde. Geçenlerde, bahçe sahibi bir tanıdığım, bir toplantıda şekerli su attığını ve 9 yıldır bakla zınnı gelmediğini söyleyen biriyle tanışmış. Bana "bunu dener misin?" dedi. 1 fidan Williams armuduna bahsettiği dozda şekerli su attım ve bütün bakla zınnı bu fidana hücum etti. Tanıdığıma "sizinle dalga geçmişler" deyince, adama telefon açmış telefona bakan olmamış. Etrafınızda başka bahçe yoksa kesinlikle bahçeyi talan ediyorlar. Bursa da o kadar armut bahçesi var ve bu zararlıdan bahsedildiğini hiç duymadım. En büyük zararlısı armut psilidi diyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Birkaç gün önce gazetede bir haber vardı. Bursa civarında bir yere gökten paraşütle böcek atılmış. Paraşüte bağlı kutuda yüzlerce böcek varmış, ne olduğunu bilememişler, Ziraat ne olduğunu anlamaya çalışıyormuş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
TV'de çabuk geçmiştir belki, gazetede resmi vardı. Ziraatçilerin bilmemesi normal de, çiftçiler bilirdi. Birileri dalga geçmiş kesin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
|
ziraat mühendislerini sekreter olarak kullanırsan bu durumlarada alışırsın. : )) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-05-2015
|
Merhaba, baklazınlı ile mücadelede bir çok yöntem var bunların bir kısmı pratik mehmet amca mantığı iken kimisi modern meyveciliğin getirdiği mücadele yöntemleridir. Klasik yöntemlerden en bilineni mavi veya beyaz leğen olsada, daha eskilerde arazinin belirli yerlerine at gübresi yığını yaparak böceklerin burada kışlaması sağlanıyor. daha sonra bu gübre yığınları yakılarak toplu larva ölümleri gerçekleştiriliyordu. Bana sorarsanız bu sorunun en başta azaltılma yöntemleri içinde en iyisi. Ancak bunlar Mehmet amcanın bahçesinde bulunan 50 tane meyve ağacı için efektif. Ben şuan kimyasal mücadeleyi Özbekistan'da en küçüğü 35 hektar en büyüğü 1000 hektar olan modern Telli terbiyeli meyve bahçelerinde yapıyorum. Aynı bahçelere binlerce kovan arı geliyor. Sizce Mavrik kimyasalı arılara zararlı olsa, bu denli büyük ve pahalı yatırımların tozlama olayını riske atarak arıları neden zehirleyelim ? Akla mantığa sığıyor mu ? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Mavrik arılara zehirli yazdığımı sanmıyorum sanırım yanlış anlamışsınız. Yanlış bildiğiniz bir bilgi de Bakla Zınnı zararlısının gece olmadığıdır. Bakla Zınnı mavi ve beyaz leğene gündüz gece düştüğünden daha az düşer. Bu tip ilaçların gece uygulanıyor olması kimyasal ve kapsül teknolojilerinin yeni olması. Atomizörden çıkan zerrelerin ağaç üzerine homojen dağılması ve bitki tarafından rahat absorbe edilmesidir. Ama en önemli nedeni böceklerin sıcak havalarda değil geceleri daha aktif olmasıdır. Bu kırmızı örümcek grubu, Manas ve bakla zınnı grubu, emgi yapan böcekler için her zaman aynıdır. Böcekler serin havalarda ve geceleri daha aktiftir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-11-2018
|
Yav ha 2 dk sabretseydin, daha fidanı dikeli 20 gün oldu Hemen yapışmış ama ben biliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-03-2016
|
Bakla zınnı değil bu, örümcek gibi duruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-11-2018
|
O zaman yaprakların bu şeklie gelmesine ne diyorsunuz? Normal mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-01-2019
|
Bakla zinni
Sevgili doğa severler bu sene mavi leğen ile %1 başarılı oldum. Önümüzdeki yıl ilaç da başlamak zorunda kaldım zınnı başka çare bırakmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-04-2022
|
Bakla zınnı gecen sene de vardı ama bu kadar çok değil giderek artıyorlar biz bu sene 4 yıllık fidanları %70lik file ile kapladık biraz geç oldu 2 kiraz ağacı gitti üzerinde 1 tane çiçek kalmadı ama vişneleri kurtarabildik diye umuyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-06-2009
|
Bakla zınnı bahçemde sadece elmalara ve ayvalara geliyor. Kiraz ve vişnede 1 tane bile olmuyor. Elmalardaysa neredeyse her çiçekte 1 tane. Ayvalarda da tek tük oluyor. Acaba bölgesel veya cinsine göre farklılıkları mı var? Mavi leğenler günde 100 tane ancak topluyor. 4-5 leğen. Bunun yanısıra, 3-4 gün, bazen günde 2 kere, toplam 6 elma ağacının etraflarında 2 şer tur atarak 100-200 tane de ben topluyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|