![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-05-2008
|
Aynı benim salatıklarım gibi ühüüü ![]() resimdekilerden 3 su an mefta ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-06-2008
|
bende uzuluyorum arkadasım.cok emek verdim.aksamları gelip sanki cocuklarımmıs gibi ilgileniyordum onlarla.Hatta esim bile bazen kıskanırdı onları. ![]() ama herseyin bi caresi var.bi yerde hata yapıyorum ama nerde.umarım hasta olmamıslardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-01-2008
|
Sn. sardunya12, Hıyar bitkisi genişyapraklı ve bol su tüketen bir bitkidir. Kök sistemi ise bunun tersidir. Bu nedenle çapalama yaparken ve ya bitkinin köklerine basıldığında kök zarar göreceğinden su dengesi bozulur ve acılaşma olur. Acılaşma daha çok yerli çeşitlerde olur. Dikenli (meyve üstünde) çeşitlerde acılaşma daha az olur. Islah edilen f1 lerde acılaşma çok az olur. Bahçenizdeki hıyar bitkisinde, dolu nedeniyle gövdesinde yaralar oluşmuş veya yaprakları fazla parçalanmışsa veya bahçede çalışırken köklerine zarar verdiyseniz acılaşma olmuştur. bitkideki su dengesi düzeldiğinde sonraki meyvelerde acılaşma azalır sadece sapa bağlandığı uç kısımda kalır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-05-2008
|
aynen isten geliyorum ustumu cıkarmadan ilk onlara bakıyorum sabah da uykulu gozlerle .... gercekten de cocukları gibi oluyo galiba endiseleniyo insan buyudu mu hastalandı mı diye ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
/
Giriş Tarihi: 16-06-2008
|
peki niye yapraklarında delikler var bunuda öğrenebilirmiyim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
agaclar.net
|
Bir zararlı yiyor olabilir, yaprakların altını üstünü kontrol ediyor musunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-01-2008
|
Sn. sardunya12, Dolu yağdığını söylüyorsunuz bunun bir kısmı doludandır. Fakat dolu yağmadan önce oluşan deliklerin büyüklüğü şekli vb. gibi durumlar bize zararlın tespitine nedendir. salyangoz,sümüklü böcek vb. gibi zararlılar bu delinmelere neden olur. bu zararlılar gece daha fazla zarar yapar ve gündüz gizlenirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Ağaç Dostu
|
Viral bir rahatsızlık olabilir ancak basit bir potasyum eksikliği de olabilir.. Yapraklarda bölgesel çürümeler ve delikler var ise bu bitkilerinize virüs bulaştığı anlamına gelir.. Delik yaprakları koparmanız ve imha etmeniz gerekir.. Eğer çürüme yok ise potasyum eksikliğindendir potayum barındıran gübreler kullanmanız ve toprağı havalandırmanız yeterli olacaktır.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
agaclar.net
|
Tarif her zaman yeterli olmaz, sorunlarınız için mümkünse fotoğraf eklemelisiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
Benim aklıma söyle bir olay geliyor, özellikle yetiştirdikleri salatalıkların hastalanmasından sikayet edenler icin : daha önceleri bende fide alıyordum. aldıgım fideleri catalca dahil evde balkonumdada yetistirmeye çalışıyordum. sonuc genellikle hüsranla bitiyordu.Gecen sene yurtdisindan getirttigim tohumlarımı denedim. Ve aldıgım ürün oldukca bereketliydi. Bu senede kırmızı salatalık ektim örnegin, şu an için durumları oldukca iyi. Kısacası ben aldıgımız fidelerde bir dandiriklik olduguna inanıyorum, Selahattin bey siz ne dersiniz bu duruma? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-06-2008
|
Ben de benimkileri söküp attımarkadaşlar ve tekrardan ekmeye kararlıyım salkım salkımsalatalıklarımolmadan da rahat etneyeceğim durun bakalım hayırlısı... Gelişmeleri yine konuşuruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2008
|
Yaklaşık 1 ay kadar önce aldığım salatalık fidesini iki acı biber ve bir cherry domates ile birlikte uzun bir saksıya diktim. Boyu yarım metreyi geçti. Sırıkla bir kurdeleye sarıyorum. Sorunum şu: Yapraklarda ve çiçeklerde bir sorun yoktu. Ancak sonradan özellikle alttan yukarı doğru sararmaya başladı. Sararan yaprakları kestim. Çiçekler meyve vermeye başlıyor ancak tam büyüyemeden sararıp düşüyor. Biberlerimde bit vardı. Zirai ilaç satıcısının tavsiyesiyle Bazinon isimli bir ilaç kullanmıştım.Şu anda biberler boy attı çiçek ve biber verdi,bit kalmadı.O zaman salatalık henüz çiçeklenmemişti. Ona da çok az sıktım belki biberlerden bulaşır diye. Beslenemiyordur diye organik gübre koydum dibine.Bunlardan herhangi biri salatalığı etkilemiş olabilir mi?Resim gerekirse resim de gönderebilirim. Bir tanecik fidem var ve salatalıklar turşu büyüklüğüne gelip sararıyor,düşüyor.Çok üzülüyorum.Lütfen yardım edin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-05-2008
|
selahattin bey yardım lütfen |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2008
|
Sevgili cemo; Selahattin Bey in yardımcı olmasını bekleyeceğim bir süre. Eğer sonuç alamazsam ben de biber ve domateslerime döneceğim sanırım. Ama sararıp düşmeleri çok üzüyor beni. Umarım bir çare bulurum. Yine de iyi dileklerin için sağol sana da kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-05-2008
|
selahattin bey tatilemi çıktınız yorumlarınızı dört gözle bekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saksınız yeterli görünüyor ama büyük bir ihtimalle sulama hatası nedeniyle çiçek döküyor salatalıklarınız. Kökler olumsuz etkilenmiş olmalı. Aslında hatanızı nasılda biliyorsunuz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-04-2008
|
Merhaba Selahattin Bey.Bu alan hıyar için ayrılmış ama,ben yardım alacak başka alan bulamadığım için burdan size sorduğum için özür dilerim.Bahçemde diğr sebzelerle beraber patlıcan ekimi yapmıştım.Bahçemde diğer sebzeler çıktılar ancak patlıcanlarda bir gariplik mevcut.Çiçek açıyorlar,meyveye dönüşmeden kuruyup düşüyorlar,acaba sebebi nedir yanlış bir uygulamamı yapıyorum bu konudada yardımcı olursanız sevinirim.Saygılarımla...! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-04-2008
|
Merhabalar, Salatalıklarda küçük kalma sararma ve yumuşama oluşmaya başladı. Yapraklarda da beyaz lekeler mevcut. Ne yapmam gerekiyor acaba? Bitki 170 boyuna falan ulaştı. Daha fazla uzamasın diye tepe tomurcuğunu kestim. neredeyse günün tamamında güneş gören biryerde duruyor. Ama yaprakların büyüklüğü nedeniyle meyvelere gölgede kalıyor olabilir. Yaprak budaması önerir misiniz? Ne şekilde yapmalıyım? Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2008
|
Selam arkadaşlar, Acilen salatalıklarıma bir çözüm arıyorum. Salataluklarım bol çiçek açıyor,meyve veriyor.Salatalıklar 2-3 cm olunca sararrıp kurumaya başlıyor.Ne yapabilirim bir fikri olan varsa bildirsin lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-07-2008
|
Balkonda Salatalık Yetiştirme (yardım!!!!)
Herkese İyi Günler, Bu siteye yeni üye oldum.İçeriği gerçekten çok güzel.Siteyi yapanlara teşekkürlerimi sunuyorum.Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.Ben balkonda salata yetiştirmeye başladım ancak karşılaştığım bir sorun var.Saksıya diktiğim salatalık tohumları filizlendi ve 15 gün içersinde büyüyerek salatalıkları vermeye başladı.Ancak salatalar bir parmağın ancak üçte birini bulmakta ve bir tefeğinde yaklaşık 4veya 5 tane salata var ve bunlar hiç büyümüyor,sararıp kuruyor.Salatalıklarımın büyüyebilmesi için ne veya neler yapmalıyım.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-04-2008
|
Alıntı:
teşekkürler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
Selahattin bey 1 haftadır hasta oldugum icin bitkilerimle fazla ilgilenemedim. 1 hafta sonra ilk kez bugün gün ışıgında salatalığa bakınca 2 yaprakta mevcut lekeleri gördüm. Yagmur yagmıstı, yukardaki balkondan da epey su sökülmüştü üstüne. sizce ne yapmalıyım, mini bir budama olabilir mi bu 2 yapraga? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Ağaçsever
|
Merhaba Selahattin Bey,yeni ektiğim domates ve salatalıklarıma galeri sineği musallat oldu acilen yardım da bulunursanız sevinirim,şimdiden de teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Ağaç Dostu
|
Forumda ev yapımı ilaçlar başlığına bakarsanız orada size uygun ilaçlar vardır değilse zirai ilaç bayileriden sistemi,k insektisit almalısınız ki o da zehiri bitkiye vermek demek ve haliyle de doğal yetiştiricilik alanı dışına çıkmış olursunuz. Ancak akıma takılan bir soru da galeri sineği olduğu teşhisini nasıl koyduğunuzdur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Ağaçsever
|
Selahattin Bey var olan bahçemdeki (Fasulye-Börülce-salatalık ve domateslerde)sebzelerin yapraklarında şeritler halinde yollar oluştu,bu da galeri sineğinin yavrularının yaptığı yol olduğunu sanıyorum,ben tarım ilaçsız yetiştirmeyi hedeflemiştim ancak bu biraz zor bi olay,hastalıklarla mücadele oldukça zor, saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Ağaçsever
|
Elle mücadele derken bu böceklerin olduğu yaprakları imha etmektenmi bahsediyorsunuz efendim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|