![]() |
|
![]() |
#31 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-07-2010
|
Merhaba Benim de mini-bahçeme dadandı bu böcekler.. Balkonuma yeni bir çilek ektikten sonra görmüştüm ilk. Şimdi her yanı sardılar. Melisalar, mineler, sardunyalar, kiraz domateslerim hepsi bu beyaz böceklerle doldu. Sularken öyle uçuşuyorlar ki, ağzımı tülbentle kapamak zorunda kalıyorum! Ben de bir ziraat ilaçları satan dükkana sordum, bana izoldesis adında bir ilaç verdi, çok az dozda kullanabileceğimi söyledi. Sonra içime sinmeyince araştırdım, bildiğin zehir bu ilaç! Evde kedimiz de var, pek gezinir saksıların arasında. Ayrıca melisa, biberiye, kekik gibi koparıp kullandığım bitkiler de var içlerinde. Korkuyorum şimdi ilacı kullanmaya. Ama böcekler gitmeden yine koparıp yiyemeyeceğiz bitkileri... Ne yapmalı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2013
|
Maydanoz saplarındakiler Bit mi ?
Herkese merhaba. Siteye Yeni Üye oldum ve Çok yayrlı olduğunu söylemek istiyorum. Sitede Emeği geçen herkese şimdiden teşekkürler. Terasıma ektiğim maydanozları ilk hasat ile ağız tadıyla yedik. Bir kaç gün sonra yaprakların uçlarının sarardığını farkettim. daha sonra maydanozun saplarına doğru siyah bitleri farkettim. 1. Sorum; Bunlar bit mi ? 2. Sorum; Arapsabunu zaytinyağı ve sarmısak formülünü uygulamayı düşünüyorum. (Mine Hanım'ın Tarifi) Etkili olurmu ? 3.Sorum; Bu uygulamayı ne kadar sıklıklar ve miktarda yapmalıyım. Şimdiden teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-05-2013
|
merhaba; domates ve biberler üzerinde gezinip duran resimdeki beyaz ufak bir kelebeğe benzeyen şeymidir beyaz sinek dediğiniz şey acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Moderatör
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Moderatör
|
Beyaz sineğe benziyor. Çok fazla olmadan mücadele yapın birçok sebze türünde zararlı bir böcektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaçsever
|
teşekkürler, önceki yorumlarda plenum 50 WG kullanılmasını öneriyorlar,bu ürünün herhangi bir sakıncası varmı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaçsever
|
ev yapımı ilaçlar başlığını bulamadım,yardımcı olabilirmisiniz lütfen? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-05-2008
|
Sayın aksamsefasi, Gözünüzden kaçmış olmalı. Aradığınız bölüm aşağıdaki linkte yer alıyor. Ev yapımı ilaçlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Yeni Üye
|
Malesef denemelerim çaba vermedi. birde insanın o bitleri maydanozun rokanın üzerinde görünce, pek iştahla yiyesi gelmiyor. teşekkürler.. tüm yaprakları yenen sebzelerime bulaştı, kuzukulağı, marul, maydanoz ve roka. malesef hepsini söktüm.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-03-2014
|
movento kullanın , yaprak bitleri ve beyaz sinek yumurtalarına etkili, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-11-2013
|
İlaç değil Zehir
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-04-2014
|
Merhaba, Yakın zamanda bitkilerimde beyaz sinekler olduğunu fark ettim ancak aşağıdaki resimde yaprakların altında görünen minik siyah noktalar nedir çözemedim. Bilginiz var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-06-2015
|
benimde domateslerımde aynısı var kullansam fyada eder inşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-09-2016
|
selam arkadaşlar forma yeni girdim ben bahçıvanlık yapıyorum günüm ilaç atmakla geçiyor hiç bi fayda alamıyorum bana yardımcı olacak birileri varmı teşekkür ediyorum Düzenleyen ziya70 : 19-09-2016 saat 23:16 Neden: eksik kelimeden dolayı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |