![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2009
|
Patlıcan hastalıkları ve zararlıları
arkadaşlar patılcanlarım çiçek açıyor fakat sebzeye donüşemeden çiçekler kuruyor sebebı ne olabılır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-04-2009
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Uzman Arkadaşlarım, Patlıcanlarım çiçekleniyor ama sebze oluşturmadan çiçekler kuruyup düşüyor. Çözüm ne olabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-06-2008
|
benimde sorunum aynı patlıcanların çiçekleri düşüyor neden olabilir yardımlarınızı bekliyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Moderatör
|
Bende de böyle bir sorun vardı ama bendeki azot eksikliğindendi yapraklar sararmıştı azotlu gübre uygulaması yaptım şu anda çiçek tutumu arttı. Ama başka sorunlar da olabilir. Yüksek sıcaklık, sulama azlığı, thrips, beyaz sinek vs. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İlaç kullanmak isterseniz, tavsiyem Laser ' dir. Kesin çözümdür. Globalgap'da kullanılabilen bir ilaçtır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-05-2009
|
bitki çok miktarda çiçek oluşturabilir fakat bitkinin bu çiçeklerin hepsinden sebze oluşturabilmesi için toprağın yapısının çok iyi olması ve çiçeklenmeden hemen önce topraktaki mevcut su besin elementlerince yeterli olmalıdır aksi halde bitki de ç,çeklerini döker. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-05-2009
|
kardeşim bu problemlerin çözümü çok kolay .sen problemin neden kaynaklandığını biliyorsun.en önemli kısım da bu zaten internete mücadelesi ile bişey yazsan milyon tane bilgi çıkar karşına ........... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2008
|
Evdeki patlıcan fidelerimde ve komşu bahçemizde seradan alınıp dikilmiş fidelerin yeni yapraklarında kıvrılma-buruşma var. Hem dışarıda hem evde aynı durumu görünce yaygın bir hastalık olduğunu düşündüm. Ne olabilir fikri olan var mı? Yaprak biti olabileceğini düşünüyorum. http://www.kkgm.gov.tr/birim/bitkiko...ican-tarim.pdf Fotoğraf eklemeye çalışacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Moderatör
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-01-2013
|
Bahcedeki patlicanlarin dibinden birsey kesmis hic buyuyememis ne olabilir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Moderatör
|
Mildiyöye benziyor. Bu sene benim patlıcanlarda da vardı. Çok sıklar biraz seyreltin çok fazla uzuyorlar ve bir mildiyö ilacıyla ilaçlayın çünkü hastalık ilerler. Bir ilaçlama yetmiyor, birkaç kez uygulama yapmanız lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-03-2010
|
Patlicanlarimin nesi var?
Serada yetistirdigim patlicanlarim hastalandi. Bunlarin nesi var, ne yapabilirim kim yardimci olabilir? Selamlar, Ali |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
|
Bir bitkideki tüm patlicanlar kozlenmis gibi olmuş. Meyveler dışında bitki sağlıklı görünüyor. Nedeni ne olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
|
![]() ![]() Eger belli oluyorsa sagdaki bitkide hasta, soldakinde saglam meyveler var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2014
|
Patlıcan sapından çürüyor
Patlicanlarim 5cm e kadar gayet saglikli buyuyor fakat 5cm e ulasinca sapindan curumeye basliyorlar. Bu curume daha sonra sapindan meyveye sirayet ediyor ben de caresiz meyveyi kopartiyorum. Bi sure once patlicanlarimda thrips ve yaprak biti olusmustu ama bunlara Pyrethrum uygulayarak kurtuldum. Su an yapraklarda her hangi bir canli bocek alameti goremiyorum. Bunun ne oldugu hakkinda bir fikri olan var mi? Topragin nem orani %60-80 arasi, PH 6-7 arasi. Bitkiler sera ortaminda buyumektedirler ve havadaki nem orani fazla nemi kurutan sistem kullandigim icin gayet iyi. Bugun tarimsal kukurt ve kirec karisimi tatbiketmeyi dusunuyorum. Assagida hastalikli patlicanlarin mikroskopla ve normal kamerayla cekilmis fotograflarini gorebilirsiniz; ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Moderatör
|
Botrytis cinerea- Kurşuni küf. Çok nemli havalarda, aşırı sulama, yaprakları meyveleri sularken ıslatma vs. bu durumlarda kurşuni küf gelişebilir. Bitki sera ortamında olduğundan mantari hastalıklara yakalanma riski yüksek, hastalıklı meyveleri varsa yaprakları toplayıp uzaklaştırın, koruyucu ve tedavi edici bir fungusitle ilaçlayın. Not:Mikroskopla çekimler harika. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-04-2016
|
Merhaba arkadaşlar, Balkonda patlıcan yetiştirerek öğrenmek istediğim için bir fide aldım ve diktim. Şimdiye kadar bir problem yaşamadım ancak iki gündür yapraklarda büzüşme ve kuruma oluşmaya başladı. Üzerinde iki patlıcanım var ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2013
|
Merhaba benim de patlıcan fidelerinde bir hastalık var, yapraklarda delikler oluşuyor sonra sararıyor. Gövde sağlıklı görünüyor, üstten yeni yaprak oluşumu devam ediyor ancak zaman sonra yeni yapraklar da aynı oluyor. Küçük küçük siyah böcekler gördüm yaprak bitine benzer ben de arapsabunu sarımsak karışımıyla ilaçladım siyah böcekler azaldı gibi ama yeni yapraklarda da delikler oluşmuş, sizce sorun nedir ve çözüm olarak ne yapılabilir. Bir de resim ekleyeceğim ama 70kb üstü kabul etmiyor, bu boyuta da düşürünce çok kötü görünüyor resim pixel pixel, forumda çok kaliteli resimler görüyorum nasıl olacak resim işi anlayamadım, resim yüklemeyle alakalı konuyu da okudum ama.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |