![]() |
|
![]() |
#32 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2013
|
Benim patlıcanlarda da tam çözemediğim sıkıntı var, yaprak piresine benzettim. Arada gülleci bulamacı atıyorum bir kısmı kendine geldi gibi ama yarısı hala büyüyemiyor yaprakları delik delik olup sararıyor ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Moderatör
|
Yaprak pireleri bunu yapıyor. Gülleci bulamacı sorununuzu çözmez. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2013
|
Alıntı:
Peki ne kullanmak gerekir, sentetik insektistleri kullanmamaya çalışıyorum Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-11-2013
|
Resimdeki böcek bahçedeki 7-8 kök patlıcanın yaprarklarının tamamına delik deşik etti. Patlıcanları dibinden budamak zorunda kaldım. Bugün ise 1 kök domateste yaklaşık 40-50 adet kadar gördüm. Bu böceği tanıyan/karşılaşan var mı? Ne gibi mücadele yöntemi uyguladınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaç Dostu
|
Patates böceği (Leptinotarsa decemlineata) Şu anda larva halindeler. Kısa zamanda büyüyüp böcek haline gelirler. Yeniden yumurtlarlar. Az sayıda ise birer birer elle toplayıp imha edin. Her gün bakarsanız kurtulabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
D-limonen başka bir çok böcekte olduğu gibi kırmızı örümcekte de hem ergin ve larvalar hem de yumurtalarda mekanik etki ile öldürücü. Ancak, tüm diğer uçucu yağlarda olduğu gibi su ile karışmıyor. Yapraklara uygulandığında d-limonen damlasının iri bir şekilde yaprağa yapılması durumunda fitotoksite yapabiliyor. Karışması için uygun bir emulgatör bulunabilir. Sizin yerinize olsaydım, %5'lik solusyonu çok iyi çalkalayarak tek bir yaprakta uygulayıp 2 gün sonraki duruma bakardım. Alternatif olarak saf-t-side veya benzer bir mineral yağı da denerdim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
D-Limonen uçucu yağdır. Esasen portakal yağı da aynı işlevi görür. Alkolde çözülür ama bu kez alkol de bitliker için toksik. Kırmızı örümcekler için mineral yağların (yazlık yağ diye satılanlar) etkili olduğuna dair epey bir literatür var. "Saf-t-side" bir yazlık yağ markası, diğerlerinden teknolojik olarak biraz farklı. Kırmızı örümcek için biberiye yağı başta olmak üzere kekik vs. başka yağlardan oluşan bir karışım kullanıldığını da okudum. Hatta bu içerikte hazır ürünler var. Uçucu yağlar kontak etkili. Uygulandıktan yarım saat sonra orada hiç bir şey kalmaz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
agaclar.net
|
d-limonen veya portakal yağı alırsanız kalitesini ve gerçekliğini test etmelisiniz. Strafor köpüğün üzerine bir damla damlattığınızda kısa sürede eriterek bir oyuk açması lazım. Bir defasında sahtesine denk gelmiştim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
agaclar.net
|
Fitotoksiteye dikkat edin. Güvenli ve etkili dozu bulmak lazım. Uygun emulgatörü bulmuş olmanızdan dolayı da ben teşekkür ederim. Denemenizin sonucunu yazarsınız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
agaclar.net
|
Bu sebepten bu içeriği canlı yapraklara uygulamaktan vaz geçmiştim. Fakat yaprakların üzerinde olmayan zararlılar için muhteşem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|