agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Sebzeler (http://www.agaclar.net/forum/sebzeler/)
-   -   Soğuk-Buzlu Su ile Sebze Sulamak (http://www.agaclar.net/forum/sebzeler/40991.htm)

okangogman 15-05-2017 15:48

Soğuk-Buzlu Su ile Sebze Sulamak
 
Arkadaşlar merhaba,
kafama takılan bir soruyu sizlere sorarak netliğe kavuşlturmak istedm.
1 er arık domates salatlaık biberlerim var bahçemde.
buzlukta donuk şu şişesinin altından delik açsam ve arıklara koysam. kendi eridikçe damlasa suyun soğukluğunun bir zararı olurmu?

Musa Gündoğan 15-05-2017 17:33

Kanaatim: mutlaka olur gövde gelişimi olumsuz etkilenir ve köklerde hücre ölümlerine kadar devam eder. şöyleki bitki toprağın ve havanın ısısı ile orantılı olarak gelişmektedir. bunlardan herhangi birisinde ani değişimler bitkinin olumsuz etkilenmesine neden olur. örneğin toprağın derecesi 15-20 derece ama siz buna buz kütlesi koyarsanız bu ortalama 5 derece gibi bir rakama kadar inebilir. öyle olunca sebzelerin minimum yaşama derecesi olacağından ve bu olayın sürekli devamlılığında bitkinin bitkin düşüp ölmesine neden olur.

aksini düşünen var ise merak ediyorum.

latif.07 15-05-2017 21:39

Toprağın ısını bilmek gerekir. İlk anda damla damlaya eriyen buz kütlesi zamanla ısısı -3 -2 -1 lere yaklaştıgında hızlı bir şekilde erir ve suyun birim zamandaki akış miktarı artar. suyunun ısısı 0 veya 1 derece olarak topraga düşer buda köklerdeki enzimlere zarar verebilir bitkileriniz ölebilir. Belki buzlu şişeleri yerden 2 metre yüksek koyarsanız su damlalarının havayla temasını sağlayıp ısısını yükseltirseniz ki buda aşırı buharlaşma ve su kaybına yol açar, belki bitkiler yaşayabilir emin değilim.

Tatile gittiğinizde bitkiler kurumasın diye damla sulama yapmayı düşünüyorsanız serum hortumlarını damlama sistemi olarak kullanabilirsiniz.

tarku 15-05-2017 22:37

Kusura bakmayın ama bu proje zihni siniri hatırlattı bana. Buna ne gerek var ?anlayamadım. Bir varile su doldur, damlama hortumlarını bağla sulansın. buzlukta suları donduracaksın, sonra her bitkinin yanına bir şişe dikeceksin. Hastaya serum verme mantığı gibi düşündünüz sanırım, ancak hastalara verilen serumlar da belli bir ısıya getirildikten sonra veriliyor. Soğutucudan çıktığı gibi hastaya serum verirseniz, adamı şoka sokarsınız. ;)

okangogman 16-05-2017 11:53

değerli yorumlarınız için teşekkürler. varile su doldurmayı düşündüm danıştığım birkaç kişi basınç yapamayacak o yüzden damlama yapamayacaksın uğraşma dedi.... bende kendimce bu şekilde bir fikir düşünmüştüm.

tarku 16-05-2017 21:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi okangogman (Mesaj 1507215)
değerli yorumlarınız için teşekkürler. varile su doldurmayı düşündüm danıştığım birkaç kişi basınç yapamayacak o yüzden damlama yapamayacaksın uğraşma dedi.... bende kendimce bu şekilde bir fikir düşünmüştüm.

Karıklarınız kaç metre uzunluğunda? Varili biraz yüksek bir yere koyarsanız basınç sorunu nu halledersiniz. İnsanlarımızın, iş yapmaya çalışan insanlara uğraşma, yapamazsın, beceremezsin gibi umut kırıcı yorumlarda bulunması hastalık boyutuna ulaştı. Kendi yapamıyorsa, karşısındakine de hemen "uğraşma" deyiveriyor. İnsanımız da " aaa tamam o zaman uğraşmayayım" diyor. Uğraş kardeşim, uğraş hemşerim. İnadına uğraş.

okangogman 19-05-2017 15:50

dediğinizi hafta sonu deneyeceğim. çok teşekkürler...


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024