09-11-2020, 08:07 | #1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-11-2020
Şehir: Mersin
Mesajlar: 2
|
Sebzede malçlama
İyi günler sevgili forum üyeleri, aranıza yeni katıldım. 1-2 sorum var Gelecek sene sebzelerime okaliptus kabuğu ile malç yapmayı düşünüyorum. Fakat bitkiyi çapalamak mümkün olmayacağından bir sorun çıkarır mı? Ayrıca okaliptus kabuğu 6-9 ay kadar bitkinin büyümesini önleyen bir madde ve zararlı bir uçucu yağ barındırıyormuş, bunun için şimdi hazırlayıp toprağa baharda sermeyi düşünüyorum sorunu ortadan kaldırmak için. Bu mümkün mü? 2. Sorum sebzenin açılan kanalın içine mi yoksa tepesine mi dikileceği Son olarak domates türleri , bamya, kabak türleri, mısır, kuşkonmaz, karpuz gibi sebzeler ekeceğim, hangilerini fide, hangilerini direkt toprağa ekmeliyim? Düzenleyen Yucelbr : 09-11-2020 saat 08:08 Neden: Yazım hatası |
10-11-2020, 18:17 | #2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-05-2019
Şehir: Ankara
Mesajlar: 11
|
https://www.backtoedenfilm.com/ Bu sitedeki kişi sadece malç kullanarak, çapa, gübre ve benzeri işleri ortadan kaldırmış gibi gözüküyor. Sizden farklı olarak malç için önceden kıyılmış ve beklemiş ağaçları kullanıyor. Ağaçların kabuğu, gövdesi yeşili yaprağıyla bir bütün olarak kıyılması gerektiğini söylüyor. Ben geçmiş yıllarda kendi çapımda denemesini yapmıştım. Çevre bahçelerin kesilen çimlerini serdim ve hiç sulama yapmadım. Sonuç olarak pek verim alamadım ancak toprağın nemini muhafaza etmesi açısından faydalı olduğunu gördüm. Filmi izlemenizi tavsiye ederim alışılmışın dışında bir yetiştirme tekniği uyguluyor. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|