agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler
(https)

Beğeni Düzeni42Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-04-2011, 17:25   #1261
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 28-03-2011
Bamya-Buranin sicaginda cok guzel olurmus, sik sik ektim ama aralarim gerekirse. Tohumunu topraga atmistim. Arkasinda gorunenler taze sogan, tohumdan ektim (direk topraga), aylar oldu ancak bu kadar buyuduler.
Patates- cok istahlilar bayildim gelismelerine (topraga ektim)
Kabak- iki haftaya yeriz diye umuyorum (cekirdeklerini atmistim yuzeye, hemen ciktilar)
Biber- etiketleri karistirdim ne cinsi oldugunu bilmiyorum (cimlendirme yapmistim)
Semizotu- ikinci defa deniyorum, bu defa tutacak insallah....

Eklenen Resimler

lalebruli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2011, 17:32   #1262
Ağaçsever

Fasulye- topraga ekmistim, simdi yaptigim iplere tirmaniyorlar
Nane- buyuk sozu dinledim, saksiya ektim, "cok yayilir onunu alamazsin demislerdi". Ikinci yili, hala cok guzel...
Biberiye- Bir avuc tohumu uc yil once saksiya atmistim bir bu tuttu, ancak ikinci yilinda kendine geldi.
Salatalik- Basimin tatli belalari. Ucuz bir toprak almistim sadece bu sebze adacigi icin, icinde cok yonga olunca nitrojen tutuyor benim salataliklar bir turlu kendine gelemiyor. Baska koseye gecen hafta ektiklerim yakinda bunlari gecer... (tohumdan direk topraga)

Patlican- cicege durmus cok sevindim. cimlendirme yapmistim, cok ciliz diye uzuluyordum, topraga ekince serpiliverdi...

Eklenen Resimler

Eski 22-04-2011, 20:30   #1263
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2011
Sevgili Ebru bahcenizde biraz eksiklik gordum ) kenarlarda aycicegi yok. Soyle kocaman kocaman sari sari bahcenize de pek yakisir diyorum.

sebnem&mircan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2011, 00:25   #1264
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan Mesajı Göster
Sevgili Ebru bahcenizde biraz eksiklik gordum ) kenarlarda aycicegi yok. Soyle kocaman kocaman sari sari bahcenize de pek yakisir diyorum.
Ilahi Sebnem cok guldurdun beni... Aycicegi tohumlarim hazirdi, bir de iki tane daha saksi aldim onlari eklemek icin, araya birseyler girdi derken gelip gidip bakar oldum " ben bu saksilari niye hazirlamistim, topraklari bile icinde" diye...
Mevsimini kacirmis olabilirim ama yine de ekeyim hemen. Sen yazinca hatirladim...
Onumuzdeki ay Adapazari kabagi ekecegim. Seneye de bakla ve Ingiliz bezelyesi...
www.gardenweb.com sitesini biliyormusun?
Ebru

Eski 23-04-2011, 01:43   #1265
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Yuzunuzden gulucukler eksik olmasin hic. Elimde aycicegi tohumu vardi da onun icin oyle yazmistim. Arzu ederseniz postayla yollayabilirim. Benim onlari ekecek bahcem, onlarinda uc dort metre boyuna getirecek yetistiricileri yok Bahcenize yakisir diye dusunmustum. Amator hobiciden siparis ettigim gdo suz tohumlarin yaninda gonlu bol amator hobicinin degerli hediyesi aycicek tohumlari. O sayfayi ilk defa goruyorum, ingilizcem fazla olmadigi icin fazla takilamiyorum yabanci kaynakli sayfalara.

Eski 23-04-2011, 11:07   #1266
Ağaç Dostu

üzüm's Avatar

Giriş Tarihi: 30-10-2007
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uzman16 Mesajı Göster
Sevgili üzüm,
Aslında balkabağı hiç aklıma gelmedi. Bir bakayım tohum bulursam ondan da ekeyim.
...
Sevgili uzman16, bu sayfadaki listelerden çok yararlanıyorum. Benzer sebzeleri ektiğimiz için hatırlatmak istemiştim. Sevgilerle.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2011, 23:15   #1267
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan Mesajı Göster
Yuzunuzden gulucukler eksik olmasin hic. Elimde aycicegi tohumu vardi da onun icin oyle yazmistim. Arzu ederseniz postayla yollayabilirim. Benim onlari ekecek bahcem, onlarinda uc dort metre boyuna getirecek yetistiricileri yok Bahcenize yakisir diye dusunmustum. Amator hobiciden siparis ettigim gdo suz tohumlarin yaninda gonlu bol amator hobicinin degerli hediyesi aycicek tohumlari. O sayfayi ilk defa goruyorum, ingilizcem fazla olmadigi icin fazla takilamiyorum yabanci kaynakli sayfalara.
Ayciceginiz bol bol olsun bu yil. GDO konusunda Amerika (ve tabii Kanada) cok hassas, satisi kesin yasak tohumlar isteseniz de bulamazsiniz, gonlunuz rahat olsun. Sadece toplu tarim yapan buyuk firmalara ozel olarak uretiliyor, halka satisi yasak. Burada Hybrid ve Heirloom diye iki cesit var. Birincisinden tohum alamiyorsunuz ikincisinden tohumlari saklayip her yil ekebiliyorsunuz. Benim "banana pepper" ve "lemon boy tomato" disinda hepsi heirloom.

yeni yeni tohumlar istiyorsaniz

http://www.johnnyseeds.com/

adresine de bir bakin derim. Bu siteden de birkac kisinin buradan siparis verdigini okudum.
Kolay gelsin.

Eski 24-04-2011, 04:35   #1268
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Guzel dilekleriniz icin tesekkur ederim sevgili Ebru. Ben tohumlari buradan http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=18834 siparis ettim. PPT posta yoluyla cok sukur hic bir sorun olmadan elime ulasti. Ekim dikim islerine baslamamin amaci alismis oldugum geleneksel Turk tadindan mahrum kalmamak, fakat farkinda olmadan amacimi asmis olmanin mutlulugu da var tabi ki ) Simdi nerede bos bi kap gorsem acaba buna ne ekebilirim, acaba bugun ne cimlendirsem diye dusunmekten alamiyorum kendimi. Bu hastalik fena sardi bunye yi umarim yakinda hastaligin gorsel belirtileri evin icini disini kaplar

Eski 26-04-2011, 14:50   #1269
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 14-04-2010
Wink

Benim fidelerim de yavaş yavaş büyüyolar en kısa zamanda fotoğrafını yükleyeceğim.Bu sene yağışlar fazla olduğundan dolayı fideler biraz sarardı özellikle biber ve yemeklik kabak.Biberlerde hastalık var gibiydi dün ilaçladım.Geçen sene de aynı ilacı kullanmıştım ve iyi gelmişti.Biraz kuvvetlensin diye üre gübresi attım.(kimyasal gübre kullanmayı pek sevmiyorum ama hastalık da olduğu için biraz toparlansınlar diye attım) Yağmur yağacak gibiydi ama yağmadı.Bugünde hava güneşli.Yağmuru beklesem mi yoksa bugün sulasammı bilmiyorum. çok yağmurlar yağdığı için sulamak da istemiyorum.Gübre fideleri yakarmı bilemiyorum sizce ne yapmalıyım?

namik1470 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2011, 09:04   #1270
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 26-04-2011
dün de biberlerime bi baktım en üstteki kısmında beyaz minik minik böceklenme olmuş.çok üzüldüm.elimle temizleyip su ile yıakdım.acaba ne yapmam lazım başka.komşunun bahçesine götürmüştüm orası çok güneş görüyor diye.balkonda idi bi sorun yoktu.bana bilgi verirmisiniz ne yapmam lazım

besimaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2011, 15:40   #1271
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi besimaz Mesajı Göster
dün de biberlerime bi baktım en üstteki kısmında beyaz minik minik böceklenme olmuş.çok üzüldüm.elimle temizleyip su ile yıakdım.acaba ne yapmam lazım başka.komşunun bahçesine götürmüştüm orası çok güneş görüyor diye.balkonda idi bi sorun yoktu.bana bilgi verirmisiniz ne yapmam lazım
Bahsettiginiz maraz olabilir mi? Simdilerdeki yeni deyimleri bilmiyorum kusuruma bakmayin burada (aphids) diye gecer, ben kucukken maraz denirdi.
Eger oyle ise (ve de miktari cok az ise) yikamaniz, elinizle uzaklastirmaniz yeterli. Hafif deterjanli su ve yag ile hazirlanan solusyonlar da tavsiye ediliyor yapraklarina. Ya da (lutfen gulmeyin!) disaridan bir ugurbocegi yakalayip getirirseniz hepsini 1-2 gunde citir citir yer.

Ben ugur bocegi bulamamistim, burada satilan portakal yagi esasli bir ilac kullanmistim, o da iyi gelmisti.

Eski 29-04-2011, 11:27   #1272
Ağaç Dostu

uzman16's Avatar

Giriş Tarihi: 10-10-2007
Galeri: 119
Sebze bahçem için dün brokoli ve brüksel lahanası fideleri aldım.
Bu sebzeleri ilk defa yetiştireceğim.
İkisini de tohumdan üretmeyi başaramadım.

Spagetti kabak da bu sene ilk defa deneyeceklerimden.

uzman16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2011, 22:39   #1273
Ağaçsever

toruga's Avatar

Giriş Tarihi: 15-08-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Harika başlık olmuş.
Mini bahçemde tüketmek üzere bitki yetiştirme işine geçen sene malabar ıspanağı ile başladım.
Soğanlar yeşerdikçe de onları bahçeye taşıdım.
Bu sene mevsimi maydanoz tohumu ekmekle başladım.
Devamında melisa, ada çayı, nane ve bahçe kekiği izledi.
Brokoli tohumlarım şu an ılık su içinde. Diğer bardakta da çıtır salatalıklar var. Pet bardaklara tane tane ekeceğim.
Long yard been fasulye tohumlarım ve meksika fasulyesi tohumlarım da sırada.
Bunca uğraşıp bir domates bile yetiştirmemek utanç verici.
Herkese kolay gelsin.
adaçayını tohumdan mı yetiştirdiniz? bir ara çok ugraştım ama tohumdan yetiştirmeyi beceremedim en sonunda suçu tohumlara atmıştım tabii bu arada havluda attım.

toruga Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2011, 15:59   #1274
Ağaç Dostu

k_donmez's Avatar

Giriş Tarihi: 24-01-2010
Galeri: 3
Dev mısırlar geçen yıl dar ve az güneşli bir alanda fazla gelişememişlerdi. Bu yıl geniş alanda ve bolca ektim. Çimlenip toprak üstüne çıkmaya başladılar.

Eklenen Resimler

k_donmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2011, 14:15   #1275
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-06-2008
merhabalar
benim baklalarım nerdeyse 1 ayı geçgin süredir çiçekli haldeler. Ne zaman bakla vermeye başlayacaklar acaba?

pelpel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2011, 14:49   #1276
Ağaç Dostu

uzman16's Avatar

Giriş Tarihi: 10-10-2007
Galeri: 119
Yakında verirler, havalar yeni ısınıyor. Benimkiler de uzun süre çiçekli kaldıktan sonra 2 hafta önce bakla vermeye başladılar. Hem de bol bol.

uzman16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2011, 09:27   #1277
Ağaç Dostu

Evet bugün baktım baklalarım olmaya başlamış.Bir de brokoli ekmek istiyorum. tohumları şimdi bahçenin bir köşesine eksem olur mu?

Eski 18-05-2011, 12:03   #1278
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 26-04-2011
lalebruli yıkadım bol suyla geçti çok şükür hatta benim canlarım biberlerim tomurcuklandı bile.chery domateslerim çıkmaya başladı .çilegim çiçek açtı .salatalıklarım bol çiçekli daha ne olsun lar canlarım.ha birde bugün altın çilek ve yediveren çilek siparişi verdim.onlarda gelcek.bakalım onlar ne olcak.en kısa zamanda resimlerini çekip koycam buraya.

besimaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2011, 13:32   #1279
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 14-04-2010
Exclamation

Bizim de kabaklarımız olmaya başladı 3 defa kızartıp yedik.Gerçekten çok lezzetliler.Daha önce dışardan satın aldığımız kabaklardan böyle bir lezzet almamıştım.

Eklenen Resimler

namik1470 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2011, 10:13   #1280
Ağaç Dostu

evdeki kırmızı meksika fasulyelerinden fide yapıp ekmiştim. gayet güzel büyüyotlardı. son zamanlarda bazılarında yapraklar sarardı. Acaba ne yapmam gerekir?

Eski 07-07-2011, 08:41   #1281
Ağaç Dostu

Zeytinlibahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2009
Önceki yıl evimizin bahçesine yaptığımız sebze adalarına ilaveten bu yıl hergün uğrayamadığımızdan pekte permakültür ilkelerine uymayan, fakat gelen, geçenin toplaması için zeytinlibahçe ye yaptığımız sebze adaları. Halil beyin çok emeği var, kendisine teşekkür ederim.

Sulamayı pilli minik bir sulama bilgisayarı ile yapıyoruz. Kardeş bitkiler esasına göre sebzelerimizi yetiştirdiğimizden şimdilik birbirleriyle kardeş kardeş büyüyorlar.

Domateslerden favorim siyah cheery lerdir. Bu yıl ilk defa denediğimiz, literatürdeki ismini tam bilmediğimiz imece den sevgili levent beyin İtalya da bir köyden temin ettiği, oldukça verimli, organik, ince uzun domatesler lezzeti ve kendine has aromatiği ile yeni keşfettiğimiz gözdemiz.

Tohumlarını forumda muhakkak bir çok arkadaşla paylaşmamız gerek onun üzerinde tür var.

Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2011, 22:04   #1282
Ağaç Dostu

dermana's Avatar

Giriş Tarihi: 19-12-2010
Galeri: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinlibahçe Mesajı Göster
Bu yıl ilk defa denediğimiz, literatürdeki ismini tam bilmediğimiz imece den sevgili levent beyin İtalya da bir köyden temin ettiği, oldukça verimli, organik, ince uzun domatesler lezzeti ve kendine has aromatiği ile yeni keşfettiğimiz gözdemiz.
san marzano olmalı

Eklenen Resimler

baris2357 beğendi.
dermana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2011, 23:05   #1283
Ağaç Dostu

Zeytinlibahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2009
Sn Dermana Teşekkürler

Benziyor. Uygun zamanda detaylı resimlerini çekip, karşılaştıralım.

Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2011, 10:39   #1284
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 06-06-2011
MErhaba arkadaslar fikirlerinize ihtiyacim var.Kucuk bir bahcemde bir yatak bezelyem vardi ancak artik sökülme zamani geldi.Onun yerine pirasa,kereviz ya da ispanak ekebilir miyim?Hangisi uygun olur?Ya da tecrubelerinize gore baska ne onerirsiniz

berkayseray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2011, 23:49   #1285
Ağaç Dostu

Uzaylı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2010
Sayın berkayseray; Bezelye için şöyle bir bilgi buldum. İşinize yarar diye düşündüm.

Bezelye : Baklagiller hariç bütün sebze türleri için uygun bir ön bitkidir. Arkasından ekim nöbetine alınabilecek öncelikli sebze türleri ise; karnabahar, lahana, havuç, salata ve kırmızı pancardır. Bezelye kendisinden sonra aynı parsele dört yılda bir getirilmelidir. Yabancı otlara karşı toleransı olmayan bir tür olan bezelyenin, çapa bitkilerinden sonra getirilmesi olumlu sonuç vermektedir. Bezelye, toprağı azot bakımından zenginleştirdiğinden ekim nöbetlerinde genellikle ön bitki olarak yer almasında yarar vardır.

KAYNAK:

http://www.nigdetarim.gov.tr/subeler...ganiksebze.htm

Uzaylı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2011, 10:00   #1286
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 06-06-2011
Sayin Uzayli cok tesekkur ederim.Ben bezelyenin yerine kereviz ve pirasa diktim biraz.Ekim sonu gibi biz bahceyi tumden bosaltim kompostla kaplayacakmisiz.Bizim ilk yilimiz oldugundan tecrubelilerin anlatimina dayanarak soyluyorum.Herhalde toprak iyice capalanacagindan ekim nobetine dikkat edilmez gibi geliyor ama bakalim artik...

berkayseray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2011, 13:46   #1287
Murat

Giriş Tarihi: 28-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Dün sebze bahçem hayvanat bahçesi gibiydi Kabaklarımı yiyen ve yeni çıkmakta olan her filizin tepe yapraklarını yiyip dal halinde bırakan kaplumbağayı da yakaladım. Beni gördünce hiç istifini bozmadan yemek yemeye devam etti Sizlerle paylaşmak istedim.
Eklenti 18968Eklenti 18969
Eklenti 18970Eklenti 18971

çok güzel, herkes hakkını almış

çıtır beğendi.
muratozaltas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2012, 10:45   #1288
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

Giriş Tarihi: 22-02-2010
merhabalar arkadaşlar, bir aydır nerdeyse kimse uğramamış buraya .Yoksa herkes bahçede tohum ekmeyle mi uğraşıyor. Ankara Kızılcahamamdaki çiftliğe bu yıl ilk tohumları ekeceğiz inşallah. Ankara iklimine uygun hangi sebze tohumlarını ekebiliriz şu sıra acaba.

gulbirsen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2012, 10:49   #1289
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

Giriş Tarihi: 22-02-2010
Aslında biraz erken gibi geliyor bana ama, yine de ilk defa deneyeceğimiz için geç kalmaktan korkuyorum. Tecrübesi olan, Ankaralı arkadaşlar özellikle ne tavsiye ederler.

gulbirsen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025