![]() |
|
![]() |
#1261 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-03-2011
|
Bamya-Buranin sicaginda cok guzel olurmus, sik sik ektim ama aralarim gerekirse. Tohumunu topraga atmistim. Arkasinda gorunenler taze sogan, tohumdan ektim (direk topraga), aylar oldu ancak bu kadar buyuduler. Patates- cok istahlilar bayildim gelismelerine (topraga ektim) Kabak- iki haftaya yeriz diye umuyorum (cekirdeklerini atmistim yuzeye, hemen ciktilar) Biber- etiketleri karistirdim ne cinsi oldugunu bilmiyorum ![]() Semizotu- ikinci defa deniyorum, bu defa tutacak insallah.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1262 |
Ağaçsever
|
Fasulye- topraga ekmistim, simdi yaptigim iplere tirmaniyorlar Nane- buyuk sozu dinledim, saksiya ektim, "cok yayilir onunu alamazsin demislerdi". Ikinci yili, hala cok guzel... Biberiye- Bir avuc tohumu uc yil once saksiya atmistim bir bu tuttu, ancak ikinci yilinda kendine geldi. Salatalik- Basimin tatli belalari. Ucuz bir toprak almistim sadece bu sebze adacigi icin, icinde cok yonga olunca nitrojen tutuyor benim salataliklar bir turlu kendine gelemiyor. Baska koseye gecen hafta ektiklerim yakinda bunlari gecer... (tohumdan direk topraga) Patlican- cicege durmus cok sevindim. cimlendirme yapmistim, cok ciliz diye uzuluyordum, topraga ekince serpiliverdi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1263 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2011
|
Sevgili Ebru bahcenizde biraz eksiklik gordum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1264 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Mevsimini kacirmis olabilirim ama yine de ekeyim hemen. Sen yazinca hatirladim... Onumuzdeki ay Adapazari kabagi ekecegim. Seneye de bakla ve Ingiliz bezelyesi... www.gardenweb.com sitesini biliyormusun? Ebru |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1265 |
Ağaç Dostu
|
Yuzunuzden gulucukler eksik olmasin hic. Elimde aycicegi tohumu vardi da onun icin oyle yazmistim. Arzu ederseniz postayla yollayabilirim. Benim onlari ekecek bahcem, onlarinda uc dort metre boyuna getirecek yetistiricileri yok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1266 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili uzman16, bu sayfadaki listelerden çok yararlanıyorum. Benzer sebzeleri ektiğimiz için hatırlatmak istemiştim. Sevgilerle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1267 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
yeni yeni tohumlar istiyorsaniz http://www.johnnyseeds.com/ adresine de bir bakin derim. Bu siteden de birkac kisinin buradan siparis verdigini okudum. Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1268 |
Ağaç Dostu
|
Guzel dilekleriniz icin tesekkur ederim sevgili Ebru. Ben tohumlari buradan http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=18834 siparis ettim. PPT posta yoluyla cok sukur hic bir sorun olmadan elime ulasti. Ekim dikim islerine baslamamin amaci alismis oldugum geleneksel Turk tadindan mahrum kalmamak, fakat farkinda olmadan amacimi asmis olmanin mutlulugu da var tabi ki ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-04-2010
|
![]() Benim fidelerim de yavaş yavaş büyüyolar en kısa zamanda fotoğrafını yükleyeceğim.Bu sene yağışlar fazla olduğundan dolayı fideler biraz sarardı özellikle biber ve yemeklik kabak.Biberlerde hastalık var gibiydi dün ilaçladım.Geçen sene de aynı ilacı kullanmıştım ve iyi gelmişti.Biraz kuvvetlensin diye üre gübresi attım.(kimyasal gübre kullanmayı pek sevmiyorum ama hastalık da olduğu için biraz toparlansınlar diye attım) Yağmur yağacak gibiydi ama yağmadı.Bugünde hava güneşli.Yağmuru beklesem mi yoksa bugün sulasammı bilmiyorum. çok yağmurlar yağdığı için sulamak da istemiyorum.Gübre fideleri yakarmı bilemiyorum sizce ne yapmalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-04-2011
|
dün de biberlerime bi baktım en üstteki kısmında beyaz minik minik böceklenme olmuş.çok üzüldüm.elimle temizleyip su ile yıakdım.acaba ne yapmam lazım başka.komşunun bahçesine götürmüştüm orası çok güneş görüyor diye.balkonda idi bi sorun yoktu.bana bilgi verirmisiniz ne yapmam lazım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1271 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Eger oyle ise (ve de miktari cok az ise) yikamaniz, elinizle uzaklastirmaniz yeterli. Hafif deterjanli su ve yag ile hazirlanan solusyonlar da tavsiye ediliyor yapraklarina. Ya da (lutfen gulmeyin!) disaridan bir ugurbocegi yakalayip getirirseniz hepsini 1-2 gunde citir citir yer. Ben ugur bocegi bulamamistim, burada satilan portakal yagi esasli bir ilac kullanmistim, o da iyi gelmisti. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1272 |
Ağaç Dostu
|
Sebze bahçem için dün brokoli ve brüksel lahanası fideleri aldım. Bu sebzeleri ilk defa yetiştireceğim. İkisini de tohumdan üretmeyi başaramadım. Spagetti kabak da bu sene ilk defa deneyeceklerimden. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1273 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-08-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1275 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-06-2008
|
merhabalar benim baklalarım nerdeyse 1 ayı geçgin süredir çiçekli haldeler. Ne zaman bakla vermeye başlayacaklar acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1277 |
Ağaç Dostu
|
Evet bugün baktım baklalarım olmaya başlamış.Bir de brokoli ekmek istiyorum. tohumları şimdi bahçenin bir köşesine eksem olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1278 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-04-2011
|
lalebruli yıkadım bol suyla geçti çok şükür hatta benim canlarım biberlerim tomurcuklandı bile.chery domateslerim çıkmaya başladı .çilegim çiçek açtı .salatalıklarım bol çiçekli daha ne olsun lar canlarım.ha birde bugün altın çilek ve yediveren çilek siparişi verdim.onlarda gelcek.bakalım onlar ne olcak.en kısa zamanda resimlerini çekip koycam buraya. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1279 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-04-2010
|
![]() Bizim de kabaklarımız olmaya başladı 3 defa kızartıp yedik.Gerçekten çok lezzetliler.Daha önce dışardan satın aldığımız kabaklardan böyle bir lezzet almamıştım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1280 |
Ağaç Dostu
|
evdeki kırmızı meksika fasulyelerinden fide yapıp ekmiştim. gayet güzel büyüyotlardı. son zamanlarda bazılarında yapraklar sarardı. Acaba ne yapmam gerekir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1281 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2009
|
Önceki yıl evimizin bahçesine yaptığımız sebze adalarına ilaveten bu yıl hergün uğrayamadığımızdan pekte permakültür ilkelerine uymayan, fakat gelen, geçenin toplaması için zeytinlibahçe ye yaptığımız sebze adaları. Halil beyin çok emeği var, kendisine teşekkür ederim. ![]() Sulamayı pilli minik bir sulama bilgisayarı ile yapıyoruz. Kardeş bitkiler esasına göre sebzelerimizi yetiştirdiğimizden şimdilik birbirleriyle kardeş kardeş büyüyorlar. ![]() Domateslerden favorim siyah cheery lerdir. Bu yıl ilk defa denediğimiz, literatürdeki ismini tam bilmediğimiz imece den sevgili levent beyin İtalya da bir köyden temin ettiği, oldukça verimli, organik, ince uzun domatesler lezzeti ve kendine has aromatiği ile yeni keşfettiğimiz gözdemiz. ![]() Tohumlarını forumda muhakkak bir çok arkadaşla paylaşmamız gerek onun üzerinde tür var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1282 |
Ağaç Dostu
|
san marzano olmalı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1283 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2009
|
Sn Dermana Teşekkürler Benziyor. Uygun zamanda detaylı resimlerini çekip, karşılaştıralım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1284 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-06-2011
|
MErhaba arkadaslar fikirlerinize ihtiyacim var.Kucuk bir bahcemde bir yatak bezelyem vardi ancak artik sökülme zamani geldi.Onun yerine pirasa,kereviz ya da ispanak ekebilir miyim?Hangisi uygun olur?Ya da tecrubelerinize gore baska ne onerirsiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1285 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
|
Sayın berkayseray; Bezelye için şöyle bir bilgi buldum. İşinize yarar diye düşündüm. Bezelye : Baklagiller hariç bütün sebze türleri için uygun bir ön bitkidir. Arkasından ekim nöbetine alınabilecek öncelikli sebze türleri ise; karnabahar, lahana, havuç, salata ve kırmızı pancardır. Bezelye kendisinden sonra aynı parsele dört yılda bir getirilmelidir. Yabancı otlara karşı toleransı olmayan bir tür olan bezelyenin, çapa bitkilerinden sonra getirilmesi olumlu sonuç vermektedir. Bezelye, toprağı azot bakımından zenginleştirdiğinden ekim nöbetlerinde genellikle ön bitki olarak yer almasında yarar vardır. KAYNAK: http://www.nigdetarim.gov.tr/subeler...ganiksebze.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-06-2011
|
Sayin Uzayli cok tesekkur ederim.Ben bezelyenin yerine kereviz ve pirasa diktim biraz.Ekim sonu gibi biz bahceyi tumden bosaltim kompostla kaplayacakmisiz.Bizim ilk yilimiz oldugundan tecrubelilerin anlatimina dayanarak soyluyorum.Herhalde toprak iyice capalanacagindan ekim nobetine dikkat edilmez gibi geliyor ama bakalim artik... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1287 | |
Murat
Giriş Tarihi: 28-03-2007
|
Alıntı:
çok güzel, herkes hakkını almış ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1288 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 22-02-2010
|
merhabalar arkadaşlar, bir aydır nerdeyse kimse uğramamış buraya .Yoksa herkes bahçede tohum ekmeyle mi uğraşıyor. Ankara Kızılcahamamdaki çiftliğe bu yıl ilk tohumları ekeceğiz inşallah. Ankara iklimine uygun hangi sebze tohumlarını ekebiliriz şu sıra acaba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1289 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 22-02-2010
|
Aslında biraz erken gibi geliyor bana ama, yine de ilk defa deneyeceğimiz için geç kalmaktan korkuyorum. Tecrübesi olan, Ankaralı arkadaşlar özellikle ne tavsiye ederler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|