14-05-2007, 16:51 | #32 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
|
Bu bakla nerede pişiyorsa bilelim yani. Erken hasat taze sızma zeytinyağı benden ) Ne olur ne olmaz bakla güzel olmazsa hiçolmazsa zeytinyağına kekik kırmızıbiber ve limon ekleyip içine ekmek düşürüp karnımızı doyururuz artık ))) |
14-05-2007, 17:17 | #33 |
Ağaç Dostu
|
Ben pişiricem de o bakla güzel olmayacak Benim zeytinyağım da organik zeytinlerden üretilmiş. Ezine'den yeni geldi Pişirir pişirmez fotoğrafını ekliycem ))) Artık sevmeyenler gözleri kapatsınlar napalım Düzenleyen limon : 14-05-2007 saat 17:17 Neden: eksik harf |
14-05-2007, 17:27 | #34 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
|
Sevgili Limon o kadar çok severimki baklayı. Otelde bile zorla bütün personele sevdirdim. Şimdi ana yemeklerimizden. Birde bugünlerde tama zamanı. Enginarı ince (Pastırma dilimi ebadında)ince kesip üzerine bol limon sıkıp ve tuz atarak çiğ çiğ yemeye bayılıyorum. )) |
14-05-2007, 21:21 | #36 |
Ağaç Dostu
|
Şeftali konusunda aynen ben de Hayatta ovarak yıkayamam. Kabuğuyla hayatta yiyemem. Hatta bahsederken bile kötü oluyorum. Ama birisi soyarsa çok severim Baklayı eskiden ben de hiç yiyemezdim. Fakat düdüklü tencerede bayılana kadar pişirince tüyü müyü kalmıyor. Biraz diricesini görünce kaçacak yer arıyorum ben de Ferda hanım yanlız şöyle de bir durum var ki insan kendi yetiştirince tadı da bir başka oluyor meretlerin |
14-05-2007, 22:00 | #37 |
Ağaç Dostu
|
Ben de çok yetiştirdim, evdekiler sevdiği için ve toprağa faydası olduğu için. Ama işe yaramadı.Bir de çağlanın tadını bile bilmem,nasıl yediklerine de hayret ederim. Çağlayı da çok seven var galiba, biz yazlığa gidene kadar ağacın üzerinde badem bırakmıyorlar. |
15-05-2007, 08:05 | #38 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
|
Yaşamda en sevdiğim meyvelerdendirler. Çağla,Şeftali,Kızılcık. Ne yazıkki allerjim nedeni ile ağaçlarının altından bile geçemem. Fakat bir çare buldum. Toplanıp , yıkanıp bir kasede su içinde olursa kendim alıp alıp yiyebiliyorum.Kızılcığın yaprakları inanılmaz kaşındırıyor. |
15-05-2007, 08:49 | #39 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2007
Şehir: samsun-bandırma
Mesajlar: 113
|
Vay vay vay! Bu ne muhabbet ya Ben de Bandırmalıyım, üniversiteyi İzmir'de okudum. Çanakkale en sevdiğiim yerlerdendir. Ayvalık civarı ise muhteşem bence Ayrıca BAKLAYA BAYILIRIM. Ama maalesef şuan Samsun'dayım ve iki haftadır "bakla bakla" diye pazarda dolanıyorum ama nafile Ne zaman bakla olacak bu pazarda biri bana söylesin... Karadeniz güzel tamam da, Samsun il merkezinde denizi görmek bile özel çaba gerektiriyor. Ya memleketimi çok özledim Neyse şimdi ağlarım ben, konuyu değiştireyim. Geçen yıl baklanın son zamanına doğru bir tarif denemiştim muhteşem olmuştu, ama sonra bakla mevsimi geçti tadı damağımda kaldı. Şimdi bakla bulur bulmaz deneyeceğim.İsteyene verebilirim tarifi, denemeye değer. |
15-05-2007, 09:12 | #40 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2007
Şehir: samsun-bandırma
Mesajlar: 113
|
Eee şimdi biraz kafam karıştı, yukarıdaki mesajı yazmadan önce bu son 8-10 mesaj açılmamıştı, anlayamadım. Her neyse başlığın BAKLA olması benim için yeterli |
15-05-2007, 11:09 | #41 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
15-05-2007, 11:10 | #42 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
15-05-2007, 11:14 | #43 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alalım tabi tarifinizi Düzenleyen limon : 15-05-2007 saat 11:15 Neden: düzenleme |
|
17-05-2007, 18:05 | #46 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
|
Kokusunu bile çıkarmadılar konuk gelir diye ) Afiyet olsun |
17-05-2007, 18:11 | #47 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Mahmut Bey. Gerçekten de hiç kokmadı Taze fasulye gibi oldu ayıptır söylemesi. Bahçemde kalan kışlık sebzeleri de bitirdim bugün. Çiçeğe kaçmamış ıspanakları da topladım pişirdim. Rokaları söktüm. Şimdi domates, biber, taze fasulye, kabak, patlıcan, salatalık vb.... ları dört gözle bekliyorum |
17-05-2007, 18:25 | #48 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
|
Tamam tamam çatlamadım ama kıskanmadım değil. Allahtan yarın akşam üzeri Yalakdere ye gidiyorum. Çilekler olmuş,ısırgan otlarını kendim toplamalıyım. Bahçeye bir miktar pembe domates ve Çanakkalede çokça ekilen bir tür (yanlış hatırlamıyorsam) M 71 türü tarla domatesi ekilecek bir aksilik olmazsa (Belki de ekildi).Diğer sebzeler yan bahçede bol miktarda var. Tek derdim derenin içine masa kurup dostlarımla keyif yapmak. Efendim yolu Yalakdere ye düşen herkesi bekleriz. Yatacak yerimiz mevcut. Sevgili Todor un verdiği TOPRAK ne kadar büyüdü onu merak ediyorum. |
17-05-2007, 18:32 | #49 |
Ağaç Dostu
|
Çanakkale domatesi sırık olmuyor Mahmut Bey. Ben geçen sene ekmiştim ama alçak dallardakiler hep böceklendi veya karardı. Bu sene ben de pembe domates ektim 10 kök kadar. Herkes çok methediyor diye denemelik ektim Toprak'ın cinsi neydi? |
17-05-2007, 18:41 | #50 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
|
Vallahi toprak konusunda tahliller yaptırdık ,köydeki Ziraat Mühendisi genç kardeşimiz de abi illa pembe domates ekin dedi. Ben dostlarımdan elde ettiğim pembe domates tohumlarını çimlendirmiştim. Köydeki yaredımcımız onları fide haline getirdi . Çanakkale domatesi konusunda bende biraz tedirginim. Çünki bizde dere nedeni ile nem fazla. Bakalım ne olacak.Tahlil sonuçlarını bilahere söyleyeyim. Çünki onlar ne yazıkki köyde. Bence Pembe domates konusunda ki en iyi bilgiyi Bursa daki dostumuz Selahattin Yılmaz dan alabiliriz. |
17-05-2007, 18:48 | #51 |
Ağaç Dostu
|
Mahmut Bey ben TOPRAK derken köpek olduğunu zannettiğim canlıyı kastetmiştim Ben o kadar anlamam toprak tahlillerinden Ben ekerim güzel bakarım, gübrelerim, sularım olursa olur olmazsa sağlık olsun der geçerim |
31-05-2007, 20:53 | #52 |
Ağaç Dostu
|
Son mahsulü bugün topladıktan sonra baklaları söktüm. Yere ihtiyacım vardı. Demek 15-20 gün kadar taze bakla toplayabiliyoruz. Zaten haftada birden fazla yemeği çekilmiyor. Eşe dosta da bol bol dağıttım. Artık baklalarımın yerinde çeri domateslerim olacak |
11-04-2011, 08:29 | #53 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
Şehir: Graz(Avusturya)
Mesajlar: 2,666
|
Uzun zamandir bakla yetistiren yok sanirim. Ben gecen yil birkac yemeklik yetistirebildim ancak siyah bitler dadandi ordan da fasülyelerime musallat oldular. Bu konuda bir caresi olan var mi? |
12-04-2011, 14:02 | #54 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili çiçeksever ben 2 yıldır bakla yetiştiremiyorum. Ama ne zaman ektiysem, 3-4 kere topladıktan sonra siyah siyah böceklenme başlamıştır. Böceklenme olan kısımları elle koparır uzaklaştırırım. 1-2 hafta sonra iyice artıp baklaların üzerini se sararlar. O zaman bitkiyi kökten sökerim. İlaçlama yoluna hiç gitmedim ama arapsabunlu karışım denenebilir sanıyorum. Fasulye de bu yüzden hiç ekmek istemediğim sebzelerden. |
12-04-2011, 14:25 | #55 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
Şehir: Graz(Avusturya)
Mesajlar: 2,666
|
Alıntı:
|
|
19-04-2011, 07:50 | #57 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
Şehir: Graz(Avusturya)
Mesajlar: 2,666
|
Seyma hanim bizim bulundugumuz sehir 200.000 nufuslu cok kücük bir sehir ve nerdeyse yok denecek kadar az Türk var. O yüzden marketlerde bulabilecegimiz Türk ürünleri kahve, fasülye, nohut, mercimek, bamya konservesi gibi cok kisitli ürünler onlar da aylarca raflarda durur bitene kadar. Cogu seyi Istanbul`dan siparis ediyoruz. Bakla yillardir özlemini cektigim bir sebze oldugu icin iki yildir az da olsa yetistirmeye calisiyorum. Cok güzel ürün de veriyor aslinda ama tek derdim siyah böcekler. Bu yil birazini bahceye birazini büyük saksilara ektim. Nerede mücadele kolay olursa orada devam edecegim. Siz Almanya`da daha sanslisiniz TV`de izliyorum masallah pazarlara kadar her seyiniz var. Marketler tika basa dolu da olsa insan memleketinin yemeklerini özlüyor iste. Sevgiler. |
20-04-2011, 07:10 | #59 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
Şehir: Graz(Avusturya)
Mesajlar: 2,666
|
Tesekkür ederim sayin seyma30. Bu karisimi kaynatip mi cigden karistirip mi kullaniyorsunuz? |
|
|