03-02-2017, 19:32 | #65 |
Ağaç Dostu
|
Bahçede yetiştirdiğim biber çeşitlerinden Tohumunu Kayseri - Güneşli kasabasından almıştım. Çok yönlü değerlendirilebilen bir çeşit (özellikle kurutulmuşu) Küçük Acı Biber Tombul Süs Biber Turşuluk Sarı Biber |
03-02-2017, 20:35 | #68 |
Ağaç Dostu
|
Bahçede yetiştirdiğim biber çeşitlerinden Siyah Süs Biberi Çıtır, keskin kokulu, hoş acısı saman alevine benzer. Siyah renkte oluşan meyveler, önce soluk yeşile döner, sonrasında kızarır. Mor Meksika Biberi de aynı özellikte Trinidad Scorpion |
03-02-2017, 21:23 | #70 |
Ağaç Dostu
|
Marbles Biber
Bahçede yetiştirdiğim biber çeşitlerinden Marbles Biber Meyveler nohut büyüklüğünde Sedef beyazı renkte oluşan meyveler Sırasıyla; krem, sarı, turuncu, kırmızı renge bürünüyor. Renk değişim şöleni |
03-02-2017, 21:46 | #72 |
Ağaç Dostu
|
Sn. heyyamola, ellerinize sağlık muhteşem görünüyorlar. Deneyimlediniz mi bilmiyorum ama sormak istiyorum; Yuvarlak biberlerden turşuluk olarak hangisi(leri)ni önerirsiniz. Acısı jalapenoyu geçmesin yalnız Ayrıca taze tüketim için de tavsiyenizi almak isterim. |
03-02-2017, 22:22 | #73 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Taze tüketim için Siyah Dolma, Siyah Cin, Siyah Süs biberleri henüz siyahken, Bolivian Rainbow henüz mor renkliyken, Yeşil Sivri Biber orta olgunluktayken ideal... |
|
04-02-2017, 11:49 | #74 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
|
Yuvarlaklar güzel oluyor da kavanozda çok yer kaplıyor. Bu sene adı 'tai' olsa da terbiye edilmiş tai biberler bana pek ideal geldi turşu için. 8-10 cm. arasında boyları, düz sivri kıvrımsız hatları ile kavanoza olabildiğince tıkıştırabiliyorsun. Oldukça acı olduğu için bir yemekte iki tek yetiyor. Turşu için kullanılacak kavanozlar ne kadar küçük olursa o kadar tüketimi de zevkli oluyor çünkü nasıl yaparsanız yapın havayla temas ettiğinde fazla dayanmıyor, kıvamı-tadı azalıyor turşuların. Benim top süs biberlerin turşusu da güzel oldu, özellikle içine aldığı turşu suyunun ilk ısırışta ağza dolması bonus oluyor ama düz biberler gibi çokça doldurulamıyor kavanozlara. |
04-02-2017, 12:04 | #75 | |
/
Giriş Tarihi: 23-09-2016
Şehir: Mersin
Mesajlar: 323
|
Alıntı:
|
|
21-02-2017, 00:58 | #78 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-06-2012
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 5
|
Ev ortamında biber tohumlarını toprakla buluşturduk bakalım. Elimizde ne kalacak bekleyip göreceğiz. |
02-02-2019, 19:12 | #79 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-05-2018
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 35
|
Merhabalar, pazarlarda Meksika biberi diye satılan, kırmızı ve iri, ince uzun biberin beynelmilel bir adı var mı (örneğin cayenne gibi)? Meksika biberi diye satıyorlar ama Meksika'da tek bir biber yetişmiyor haliyle. Muhtemelen ülkemizde pazarlarda ve marketlerde en çok satılan tür bu söylediğim. |
03-03-2019, 11:17 | #80 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-03-2019
Şehir: Antalya
Mesajlar: 2
|
Alıntı:
Meksika Biberi diyorlarsa muhtemelen acı biberdir. Acı olarak Acı Sivri, Acı Çarli, Jelapone, Şili ve Kampari biberdir. |
|
28-03-2019, 18:51 | #81 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-05-2018
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 35
|
Merhaba, yeni gördüm yanıtınızı kusura bakmayın. Ama acı sivri biberi ya da jalapeno'yu meksika biberi diye satmıyorlar. Chili zaten genel anlamıyla acı biber demek İspanyol'ca ve İngilizce'de. Dolayısıyla bu bahsettiğim türün bütün dünyada bilinen bir adı yok anladığım kadarıyla. Acı charliston nasıl oluyor bilmiyorum. |
02-04-2019, 17:04 | #82 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-03-2019
Şehir: istanbul
Mesajlar: 23
|
Olsada yesek çıtır çıtır ne güzel. |
08-07-2019, 20:21 | #83 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-11-2015
Şehir: bursa
Mesajlar: 54
|
Carolina Reaper arıyorum arkadaşlar. İnternetten aldım çimlenmediler . Var mı yardım edebilecek |
09-07-2019, 12:49 | #84 | |
meyve sineği
Giriş Tarihi: 07-03-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 194
|
Alıntı:
bu sosun raf ömrü nedir? dolapta veya oda sıcaklığında uzun süre dayanır mı? malum çok acı olunca azar azar tüketiliyor. çabuk bitmiyor. büyümekte olan trinidatlarım var. muhtemelen çiğneyerek yiyemeyeceğiz bari sos yapalım. |
|
22-07-2019, 14:35 | #85 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-04-2013
Şehir: Aydın
Mesajlar: 90
|
merhaba, yaşadığım yerde nisanda diktiğimiz biberlerden aralık ayına kadar biber alabiliyoruz. Şuan yeni elime geçen biber tohumları var. Bu mevsimde bunlardan diksem fidelendirsem ve daha sonra tarlaya diksem olur mu ? |
16-11-2019, 08:04 | #86 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-03-2019
Şehir: Antalya
Mesajlar: 2
|
Yetiştirdiğiniz ürün standart tohum mu yoksa hibrit tohum mu ? Ticari amaç güdülen çeşitler sıcak ve soğuk hassasiyetine sahiptir. Mesela soğuk çeşitleri kılın mükemmel olurken, aynı çeşidi yazın diktiğiniz de meyve büyümez, raf ömrü düşük olur, kırmızı olarak tüketilen çeşitler çıtırdar. Bu yüzden sıcakta güzel olan çeşit genel itibariyle soğukta olmaz. Kendiniz tüketmek için dikiyorsanız sizi besleyecek kadar çıkar. |
16-11-2019, 08:15 | #87 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-04-2013
Şehir: Aydın
Mesajlar: 90
|
Alıntı:
TA-1012 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
22-03-2020, 19:42 | #88 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-03-2020
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 1
|
Tohumdan acı veya tatlı olup olmadığı anlaşılır mı? |
22-03-2020, 20:20 | #89 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
|
Evet. |
07-09-2020, 21:08 | #90 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,576
|
Çok acı biber yetiştirmekten ziyade yenilebilcek tatlı acı hem keyif verir hem sağlıklı olan budur |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|