agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler
(https)




Beğeni Düzeni230Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-09-2016, 14:21   #31
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-09-2016
Şehir: ankara
Mesajlar: 2
arkadaki arkadaş zorla girdi fotoya valla çimlenmiş artık mecburen bu mevsimde mücadele edicem sera denerim olmazsa

meltem deveci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2016, 12:52   #32
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Sn Mücevher Çalısı paylaşıma koyunca aklımıza geldi, hemen hasat yapıldı) Çoktan unutup gitmişiz bir kenarda. 15 litrelik tüp saksı içerisindeki 4 adet ( diğerleri çimlenmedi) badem beklentilerimin üzerinde ürün vermiş. İyi bir bahçe toprağında hem daha çok hem daha iri tane oluşturabilir. Sol taraftaki iriler yemeklik olarak ayrılıp kurumaya bırakıldı. Sağ taraftaki küçükler de gazeteye sarılıp yeni sezonda tekrardan ekilmek için bir köşeye kaldırılacak. Kısmet olursa da önümüzdeki yılki etkinlikte paylaşıma girecek.

Eklenen Resimler
 
abk, akçabardak, oz26 ve 9 kişi beğendi.
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2016, 18:40   #33
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
15 günden fazla zamandır kurumaya bırakılan bademler dün akşamdan ılık suya kondu ve bugün tüketildi. Biz çok beğendik, şimdi farklı tüketim şekillerini araştırıyoruz. Nasip olursa her yıl sürekli ekeceğiz. Taze cevizi ama en çok da kestaneyi andırıyor. Bazıları diğerlerine göre daha tatlı çıktı. Bol çiftlik gübreli ve kumlu toprakta bu bitki mükemmel sonuç verecektir.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-12-2016, 21:00   #34
Ağaç Dostu
 
Amanita's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 158
Sayin Lonicera acaba bu yer bademini tuketmenin baska yollarini bulabildiniz mi? Benim elime bir kilo kadar organik kurutulmus rizom gecti, dediginiz gibi suya koyup tuketiyorum, oldukca lezzetli.

s.toprak beğendi.
Amanita Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2016, 11:14   #35
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Sn Amanita, başka bir yolunu henüz bulamadım. Elimizdeki miktar kısıtlı olunca kendimiz de farklı şeyler uyduramadık) Net' te gezindiğimizde bizim tüketim şeklimizin en fazla denendiğini ayrıca bu rizomların iyice öğütülüp ezme, kurabiye vb. şekillerde de tüketilebileceğini öğrendik. Son olarak ve en leziz haline biraz kavurup ondan sonra tüketerek kavuştuk. Kavurulduktan sonra tam bir çerez halini alıyor. Nasipse seneye pek çok saksıya ekmeyi düşünüyoruz.

Size tavsiyem az bir miktarını fazla kavurmadan az kavrulmuş şekilde deneyin. Tarife gerek yok sanırım ama ben yine de hafiften dokundurayım)

Bir su bardağı cuffa teflon tavaya konup hafif ateşte tahta kaşıkla yavaşça 10 dakika kadar karıştırılır. Daha sonra soğumaya bırakılır. Hafif ılıkken de müthiş oluyor. Daha sonra çıtır çıtır yenir)

Bu arada biz rizomları bir gece suda beklettikten sonra kavurmaya aldık. Direkt kuru olarak kavurup denemedik. Siz isterseniz kuru haliyle de az miktarda kavurun sonra bizlerle sonucu paylaşırsanız seviniriz.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2016, 11:35   #36
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Yurtdışında un halinde kurabiye, bisküvi vb içine katılarak yapılarak çok yüksek fiyatlara satılmakta. Eğer tanesine ya da ununa rastlayabilseydim tarif geliştirmeyi denemeyi düşündüm ancak hep hazır mamul şeklinde rastladım.

Lonicera beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2016, 17:16   #37
Ağaç Dostu
 
Amanita's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 158
Dunden islattigim 300 gr kadar rizomun 250 gramini bugun kahvaltida yedim, oldukca lezzetli ancak cignemekten cenem agridi. 50 gr kadar artan kismini dediginiz gibi kavurdum, yedikten sonra yine izlenimlerimi yazarim.

Eklenti: Soguduktan sonra kesinlikle cignemesi daha kolay. Kavururken cok guzel kokuyor ancak lezzet olarak cok bir fark goremedim.

ispanyollar yer bademinden yapilan bir icecegi tuketiyor diye duydum, onun da tarifi icin asagidaki linklere bakabilirsiniz. ancak bu icecegi henuz deneme sansim olmadi.

Spanish-Style Tiger Nut Horchata Recipe | Serious Eats

Horchata the Spanish Way Recipe - Chowhound

Yerel bahçem beğendi.

Düzenleyen Amanita : 11-12-2016 saat 19:27
Amanita Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2016, 17:50   #38
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Amanita Mesajı Göster

ispanyollar yer bademinden yapilan bir icecegi tuketiyor diye duydum, onun da tarifi icin asagidaki linklere bakabilirsiniz. ancak bu icecegi henuz deneme sansim olmadi.

Spanish-Style Tiger Nut Horchata Recipe | Serious Eats

Horchata the Spanish Way Recipe - Chowhound
Aynı yöntem ile badem sütü yapıyorum. 24 saat ıslatıp su ilavesi ile blenderdan geçiriliyor sonra tülbentten geçirilip suyu iyice sıkılarak yapılıyor. Posa ise badem unu olarak kullanılabiliyor.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2016, 04:47   #39
Ağaç Dostu
 
Amanita's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 158
bi oturusta 250 gr yemeyin, feci ishal yapiyor.

Amanita Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2017, 16:39   #40
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Galeri: 8
Biraz tesadüfen yetiştirilmesi ile ilgili aşağıdaki siteye rastladım. Sonunda videoda bulunmakta. Yetiştirilmesinden yıkama aşamasına, sütün yapılmasını videoda izleyebiliyorsunuz. Biraz yerelması gibi bir şey. Kontrollü bir yerde yetiştirmek gerek. Toprakta kaldığı zaman muhtemelen bir sürü olacaktır. Soğuklarda toprak altında yaşayabiliyorsa çim gibi her yeri kaplar.

La chufa y su cultivo - Agromática

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2018, 17:47   #41
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Bu başlığın ilk mesajı olan, Sn.Selahattin Yılmaz'ın kaynak belirterek paylaştığı yazı, Sn.Tijen İnaltong'a aittir. Atlas dergisinden artık yazıya ulaşılamadığından mesajdaki kaynak linkine de erişilemiyor.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2018, 20:02   #42
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-01-2014
Şehir: Konya
Mesajlar: 192
bu sene tohumunu paylaşan yok mu acaba =)

remus2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2018, 09:10   #43
Ağaç Dostu
 
AkisSoftware's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,046
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi remus2 Mesajı Göster
bu sene tohumunu paylaşan yok mu acaba =)
Valla paylaşımda olması gereken bir ürün gibi görüyorum. Elinde olan varsa paylaşırsa gerçekten çok sevinirim.

Bilmediğimiz daha ne kadar bitki çıkacak çok merak ediyorum 11 sene önceki yazı...

AkisSoftware Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2018, 09:55   #44
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,859
Elimde biraz var ben paylaşayım yumrularını

remus2 ve siflera12 beğendi.
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2018, 10:02   #45
Ağaç Dostu
 
siflera12's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-05-2017
Şehir: Bursa ( Gemlik - Osmangazi )
Mesajlar: 1,475
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Elimde biraz var ben paylaşayım yumrularını
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

TCM beğendi.

Düzenleyen siflera12 : 27-11-2018 saat 11:09
siflera12 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2018, 17:55   #46
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,859
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi siflera12 Mesajı Göster
Fazla varsa banada gönderebilir misiniz ?

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Etkinliği takip edin bugün yarın paylaşırım.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2018, 18:49   #47
Ağaç Dostu
 
AkisSoftware's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,046
Sayin TCM, 4 Gozle degil 8 gozle bekliyorum. Bu bitkiyi bugun tanidim ve onumuzdeki sene bir sekilde yetistirmem lazim

[/I]
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Etkinliği takip edin bugün yarın paylaşırım.

AkisSoftware Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2018, 20:25   #48
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Galeri: 8
Daha önceki yıllarda almıştım. Bir çiçek saksısına dikmişim. Çiçek ölünce bir anda çıkan yeşillikler çiçek de açmaya başlayınca hızlı yayılan yabani ot olduğu düşüncesi ile söküp atmıştım. Daha sonra bir tane yeniden çıktı. Diğerleri gibi çok büyümese de yaşamını sürdürdü. Kışı balkonda saksıda geçirdi. Yaz ayında canlandı. Aynı üç dört tane oldu. Halen dışarıda. Sn. TCM den etkinlikte talepte bulunmuş ve gelmişti.Ancak poşet içerisinde unutunca biraz küflenir gibi olmuşlar. Hepsini ektim. Bu sefer ektiğim yeri unuttum. Bu yıl etkinlikte yeniden talepte bulunacağım.

Sn. TCM. Kışın toprakta kalanlar baharda yeniden çıktılar mı.

TCM ve its_just_a_ride beğendi.
Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2018, 20:33   #49
Ağaç Dostu
 
AkisSoftware's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,046
Yeniden paylasim yapmis TCM. Boyle güzel yürekli insanları gördükçe çok mutlu oluyorum. Allah sizlerden razı olsun

AkisSoftware Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2018, 22:11   #50
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,859
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware Mesajı Göster
Yeniden paylasim yapmis TCM. Boyle güzel yürekli insanları gördükçe çok mutlu oluyorum. Allah sizlerden razı olsun
Ben de böyle söylenince evlere kadar servis yapasım geliyor.

Şaka bir yana da, değer bilen yere gideceğine inanmak mutlu ediyor. İnşallah bana göndermek size de sağ salim yetiştirip beğenerek tüketmek düşer.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
... hızlı yayılan yabani ot olduğu düşüncesi ile söküp atmıştım. Daha sonra bir tane yeniden çıktı. Diğerleri gibi çok büyümese de yaşamını sürdürdü. Kışı balkonda saksıda geçirdi. Yaz ayında canlandı. Aynı üç dört tane oldu. Halen dışarıda. Sn. TCM den etkinlikte talepte bulunmuş ve gelmişti.Ancak poşet içerisinde unutunca biraz küflenir gibi olmuşlar. Hepsini ektim. Bu sefer ektiğim yeri unuttum. Bu yıl etkinlikte yeniden talepte bulunacağım.

Sn. TCM. Kışın toprakta kalanlar baharda yeniden çıktılar mı.
İlk çıkışta diken gibi sivri sivri çıktığı için yabani ota benzemiyor aslında da biraz boylanınca haklısınız. Geçen sene bir kökü kayınpeder ot sanıp asılmış, kökteki perlitleri görünce anlamış ot olmadığını ama yaşamadı o kök

Geçen seneki yumruları güzelce kuruttum, ondan sonra öğüttüm. Daha önce böyle bir iş yapmadığım için yeterli sandım ve direk kavanozlara doldurdum. Bir kaç ay sonra önceki sayfalarda bahsedildiği gibi bu undan kurabiye yapayım dedim ve kavanozları açınca şok oldum, hepsi küflenmiş. Meğer öğüttükten sonra da kurutmak gerekmiş. Tabi bu durum beni üzdü, seneye ekmeyecem dediysem de sezon başladığında daha fazla ekmek istedim. Suda bir gün beklettim, iki gün beklettim, sonra dedim ki biber tohumu gibi tuvalet kağıdının arasında çimlendireyim de öyle ekeyim dedim. Ancak günler geçtikçe çimlenme olmadığı gibi çürümeler başladı. Benim de kafam bozuldu üçerli üçerli viyollere ektim ve sadece üç viyolde çıktılar. Bu arada hatırlatayım, forumun farklı yerlerinde de arkadaşlarla görüşümüz ne yaparsan yap çimlenme oranı en fazla % 50. Neyse bu sene topladığımız yumruları kurttuk, benim kız masanın üzerinde gördü, attı ağzına ve pek sevdi. Eşimle benim de görüşümü onayladı 'aynı çiğ kestaneye benziyor' bir avuç okula götürdü arkadaşları da pek sevmiş. Şimdi evde kalanları tohum yapmak üzere kızdan kaçırıyorum.

@ Muda sanırım üçüncü yılımı ektim bu sene ve toprakta kalanlardan (mutlaka kalan olmuştur) hiç çıkan görmedim.

Az önce bir avuç kadar minik tohumluk olmayacaklardan tavada çok az tereyağıyla kavurdum. Bizimkiler çiğ olarak daha çok sevdiklerini söylediler. Bir de forumda okumuştum galiba toprak üstü sararan yapraklarından yastık dolduruyorlarmış. Hanıma çaktırmadan toplayayım diyordum bu yıl da unuttum.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2018, 12:18   #51
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-01-2014
Şehir: Konya
Mesajlar: 192
talebimizi duyup paylaştınız için çok teşekkürler.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Etkinliği takip edin bugün yarın paylaşırım.

TCM ve siflera12 beğendi.
remus2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-01-2019, 16:25   #52
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-01-2019
Şehir: Bursa
Mesajlar: 27
Japon şemsiyesinin de yumruları yenilebiliyor , bendede japon şemsiyesi ve başka bir çeşit var ikiside yeniliyor, umarım verirler tadlarını merak ediyorum en kısa zamanda yeni fotoğraflarını atacağım.
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Muda beğendi.

Düzenleyen Mangonas : 22-01-2019 saat 05:32
Mangonas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2019, 18:00   #53
Ağaç Dostu
 
siflera12's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-05-2017
Şehir: Bursa ( Gemlik - Osmangazi )
Mesajlar: 1,475
Geçen resimlerini çekmek için baktığımda yeni bir yavru verdiğini gördüm sanırım bu 3ncü yavrusu umarım kısa zamanda yumrularınıda tadabiliriz

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

siflera12 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2019, 20:35   #54
Ağaç Dostu
 
AkisSoftware's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,046
Konuyu takip ediyorum. Eger lezzetli bir cesitse bizde tohumlardan isteriz haberiniz olsun

siflera12 ve Mangonas beğendi.
AkisSoftware Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2019, 20:37   #55
Ağaç Dostu
 
siflera12's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-05-2017
Şehir: Bursa ( Gemlik - Osmangazi )
Mesajlar: 1,475
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware Mesajı Göster
Konuyu takip ediyorum. Eger lezzetli bir cesitse bizde tohumlardan isteriz haberiniz olsun
İnternette azcık acı bir tada sahip olduğu yazıyordu ama tatmadan bilemem umarım tadı güzeldir

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mangonas beğendi.
siflera12 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2019, 16:21   #56
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-03-2019
Şehir: Konya
Mesajlar: 4
Merhaba Arkadaşlar,

Geçen yıl tez çalışmam için 10 adet tohum ekerek bu serüvene başladım, yağı ile ilgili bazı analizleri yaptım. Bu sene de hobi olarak yapmak istiyorum. Tavsiyesi, önerisi olan var mı?

Fooden Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2019, 16:24   #57
Ağaç Dostu
 
AkisSoftware's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,046
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Fooden Mesajı Göster
Merhaba Arkadaşlar,

Geçen yıl tez çalışmam için 10 adet tohum ekerek bu serüvene başladım, yağı ile ilgili bazı analizleri yaptım. Bu sene de hobi olarak yapmak istiyorum. Tavsiyesi, önerisi olan var mı?
Ne için tavsiye istiyorsunuz anlayamadım?

TCM beğendi.
AkisSoftware Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2019, 06:54   #58
Ağaç Dostu
 
siflera12's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-05-2017
Şehir: Bursa ( Gemlik - Osmangazi )
Mesajlar: 1,475
Benimkinde hala yumru yok habire kök salıyor ürün vermesini bekliyorum İnşAllah verir

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

siflera12 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2019, 07:14   #59
Ağaç Dostu
 
AkisSoftware's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,046
Sayın TCM hocamızdan gelen yer bademleri çimlenmeye başladı(kilitli poşette kalorifer üstünde). Saksıya dikimini yaptım. Ufak ufak yapraklanma başlamış. Bu bitkiyi çok önemsiyorum. Yeterli miktarda tohum yapabilirsem daha geniş alanlara dikip burada paylaşırım inşallah.
Ancak tadına sanırım 1 tanesinin baktım. Adet az olduğu için devam etmedim. İnşallah biran evvel çoğaltabiliriz. Böyle değerli bitkilere önem vermek gerek...

siflera12 beğendi.
AkisSoftware Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2019, 08:04   #60
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,859
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware Mesajı Göster
Sayın TCM hocamızdan gelen yer bademleri çimlenmeye başladı(kilitli poşette kalorifer üstünde). Saksıya dikimini yaptım. Ufak ufak yapraklanma başlamış...
Nasip olursa bu yıl ben de fazla ekmeyi düşünüyorum. Yanılmıyorsam dördüncü yıl olacak ancak bizimkiler bu yıl keşfetti. Özellikle kızım, yanında bir avuç götürmüş okula. Arkadaşları 'ooo bu da neymiş, ne kadar güzelmiş' deyince 'kırk yıllık kâni our mu yâni', oldu vallahi.. Tohumlukları zor kaçırdım kızın elinden. Geçen sene unundan kurabiye falan yapmaya kalkmıştım, taneleri güzelce kuruttum ancak un haline getirdikten sonra kurutmadığım için bir ay sonra kavanozu açtığımda küflenmiş olduklarını görünce canım sıkılmıştı.

@ AkisSoftware, daha önce de arkadaşlarla değerlendirdiğimizde çimlenme oranı neredeyse yarı yarıya çıkmıştı. Ben geçen sene bu oranı arttırmak için sizinkine benzer bir şekilde bir kaç gün suda beklettiğim yumruları tuvalet kağıtlarının içine koyarak kapalı plastik bir kutuda beklettim. Sık sık havalandırmama rağmen bir kısmı küflenince suda iki gün bekletip direk plastik bardaklara ektim. Nasıl başardığınızı ayrıntılı varsa resimleriyle paylaşırsanız sevinirim, ben daha ekmedim çünkü..

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
chufa, tigernut, yerbademi

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024