19-09-2016, 14:21 | #31 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-09-2016
Şehir: ankara
Mesajlar: 2
|
arkadaki arkadaş zorla girdi fotoya valla çimlenmiş artık mecburen bu mevsimde mücadele edicem sera denerim olmazsa |
01-11-2016, 12:52 | #32 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Sn Mücevher Çalısı paylaşıma koyunca aklımıza geldi, hemen hasat yapıldı) Çoktan unutup gitmişiz bir kenarda. 15 litrelik tüp saksı içerisindeki 4 adet ( diğerleri çimlenmedi) badem beklentilerimin üzerinde ürün vermiş. İyi bir bahçe toprağında hem daha çok hem daha iri tane oluşturabilir. Sol taraftaki iriler yemeklik olarak ayrılıp kurumaya bırakıldı. Sağ taraftaki küçükler de gazeteye sarılıp yeni sezonda tekrardan ekilmek için bir köşeye kaldırılacak. Kısmet olursa da önümüzdeki yılki etkinlikte paylaşıma girecek. |
18-11-2016, 18:40 | #33 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
15 günden fazla zamandır kurumaya bırakılan bademler dün akşamdan ılık suya kondu ve bugün tüketildi. Biz çok beğendik, şimdi farklı tüketim şekillerini araştırıyoruz. Nasip olursa her yıl sürekli ekeceğiz. Taze cevizi ama en çok da kestaneyi andırıyor. Bazıları diğerlerine göre daha tatlı çıktı. Bol çiftlik gübreli ve kumlu toprakta bu bitki mükemmel sonuç verecektir. |
10-12-2016, 21:00 | #34 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 158
|
Sayin Lonicera acaba bu yer bademini tuketmenin baska yollarini bulabildiniz mi? Benim elime bir kilo kadar organik kurutulmus rizom gecti, dediginiz gibi suya koyup tuketiyorum, oldukca lezzetli. |
11-12-2016, 11:14 | #35 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
|
Sn Amanita, başka bir yolunu henüz bulamadım. Elimizdeki miktar kısıtlı olunca kendimiz de farklı şeyler uyduramadık) Net' te gezindiğimizde bizim tüketim şeklimizin en fazla denendiğini ayrıca bu rizomların iyice öğütülüp ezme, kurabiye vb. şekillerde de tüketilebileceğini öğrendik. Son olarak ve en leziz haline biraz kavurup ondan sonra tüketerek kavuştuk. Kavurulduktan sonra tam bir çerez halini alıyor. Nasipse seneye pek çok saksıya ekmeyi düşünüyoruz. Size tavsiyem az bir miktarını fazla kavurmadan az kavrulmuş şekilde deneyin. Tarife gerek yok sanırım ama ben yine de hafiften dokundurayım) Bir su bardağı cuffa teflon tavaya konup hafif ateşte tahta kaşıkla yavaşça 10 dakika kadar karıştırılır. Daha sonra soğumaya bırakılır. Hafif ılıkken de müthiş oluyor. Daha sonra çıtır çıtır yenir) Bu arada biz rizomları bir gece suda beklettikten sonra kavurmaya aldık. Direkt kuru olarak kavurup denemedik. Siz isterseniz kuru haliyle de az miktarda kavurun sonra bizlerle sonucu paylaşırsanız seviniriz. |
11-12-2016, 11:35 | #36 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Yurtdışında un halinde kurabiye, bisküvi vb içine katılarak yapılarak çok yüksek fiyatlara satılmakta. Eğer tanesine ya da ununa rastlayabilseydim tarif geliştirmeyi denemeyi düşündüm ancak hep hazır mamul şeklinde rastladım. |
11-12-2016, 17:16 | #37 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 158
|
Dunden islattigim 300 gr kadar rizomun 250 gramini bugun kahvaltida yedim, oldukca lezzetli ancak cignemekten cenem agridi. 50 gr kadar artan kismini dediginiz gibi kavurdum, yedikten sonra yine izlenimlerimi yazarim. Eklenti: Soguduktan sonra kesinlikle cignemesi daha kolay. Kavururken cok guzel kokuyor ancak lezzet olarak cok bir fark goremedim. ispanyollar yer bademinden yapilan bir icecegi tuketiyor diye duydum, onun da tarifi icin asagidaki linklere bakabilirsiniz. ancak bu icecegi henuz deneme sansim olmadi. Spanish-Style Tiger Nut Horchata Recipe | Serious Eats Horchata the Spanish Way Recipe - Chowhound Düzenleyen Amanita : 11-12-2016 saat 19:27 |
11-12-2016, 17:50 | #38 | |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Alıntı:
|
|
12-12-2016, 04:47 | #39 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 158
|
bi oturusta 250 gr yemeyin, feci ishal yapiyor. |
03-01-2017, 16:39 | #40 |
Ağaç Dostu
|
Biraz tesadüfen yetiştirilmesi ile ilgili aşağıdaki siteye rastladım. Sonunda videoda bulunmakta. Yetiştirilmesinden yıkama aşamasına, sütün yapılmasını videoda izleyebiliyorsunuz. Biraz yerelması gibi bir şey. Kontrollü bir yerde yetiştirmek gerek. Toprakta kaldığı zaman muhtemelen bir sürü olacaktır. Soğuklarda toprak altında yaşayabiliyorsa çim gibi her yeri kaplar. La chufa y su cultivo - Agromática |
03-11-2018, 17:47 | #41 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
|
Bu başlığın ilk mesajı olan, Sn.Selahattin Yılmaz'ın kaynak belirterek paylaştığı yazı, Sn.Tijen İnaltong'a aittir. Atlas dergisinden artık yazıya ulaşılamadığından mesajdaki kaynak linkine de erişilemiyor. |
03-11-2018, 20:02 | #42 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-01-2014
Şehir: Konya
Mesajlar: 192
|
bu sene tohumunu paylaşan yok mu acaba =) |
17-11-2018, 09:10 | #43 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,046
|
Valla paylaşımda olması gereken bir ürün gibi görüyorum. Elinde olan varsa paylaşırsa gerçekten çok sevinirim. Bilmediğimiz daha ne kadar bitki çıkacak çok merak ediyorum 11 sene önceki yazı... |
17-11-2018, 09:55 | #44 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
|
Elimde biraz var ben paylaşayım yumrularını |
17-11-2018, 10:02 | #45 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2017
Şehir: Bursa ( Gemlik - Osmangazi )
Mesajlar: 1,475
|
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Düzenleyen siflera12 : 27-11-2018 saat 11:09 |
17-11-2018, 17:55 | #46 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
|
Etkinliği takip edin bugün yarın paylaşırım. |
17-11-2018, 18:49 | #47 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,046
|
Sayin TCM, 4 Gozle degil 8 gozle bekliyorum. Bu bitkiyi bugun tanidim ve onumuzdeki sene bir sekilde yetistirmem lazim [/I] |
17-11-2018, 20:25 | #48 |
Ağaç Dostu
|
Daha önceki yıllarda almıştım. Bir çiçek saksısına dikmişim. Çiçek ölünce bir anda çıkan yeşillikler çiçek de açmaya başlayınca hızlı yayılan yabani ot olduğu düşüncesi ile söküp atmıştım. Daha sonra bir tane yeniden çıktı. Diğerleri gibi çok büyümese de yaşamını sürdürdü. Kışı balkonda saksıda geçirdi. Yaz ayında canlandı. Aynı üç dört tane oldu. Halen dışarıda. Sn. TCM den etkinlikte talepte bulunmuş ve gelmişti.Ancak poşet içerisinde unutunca biraz küflenir gibi olmuşlar. Hepsini ektim. Bu sefer ektiğim yeri unuttum. Bu yıl etkinlikte yeniden talepte bulunacağım. Sn. TCM. Kışın toprakta kalanlar baharda yeniden çıktılar mı. |
17-11-2018, 20:33 | #49 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,046
|
Yeniden paylasim yapmis TCM. Boyle güzel yürekli insanları gördükçe çok mutlu oluyorum. Allah sizlerden razı olsun |
17-11-2018, 22:11 | #50 | ||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
|
Alıntı:
Şaka bir yana da, değer bilen yere gideceğine inanmak mutlu ediyor. İnşallah bana göndermek size de sağ salim yetiştirip beğenerek tüketmek düşer. Alıntı:
Geçen seneki yumruları güzelce kuruttum, ondan sonra öğüttüm. Daha önce böyle bir iş yapmadığım için yeterli sandım ve direk kavanozlara doldurdum. Bir kaç ay sonra önceki sayfalarda bahsedildiği gibi bu undan kurabiye yapayım dedim ve kavanozları açınca şok oldum, hepsi küflenmiş. Meğer öğüttükten sonra da kurutmak gerekmiş. Tabi bu durum beni üzdü, seneye ekmeyecem dediysem de sezon başladığında daha fazla ekmek istedim. Suda bir gün beklettim, iki gün beklettim, sonra dedim ki biber tohumu gibi tuvalet kağıdının arasında çimlendireyim de öyle ekeyim dedim. Ancak günler geçtikçe çimlenme olmadığı gibi çürümeler başladı. Benim de kafam bozuldu üçerli üçerli viyollere ektim ve sadece üç viyolde çıktılar. Bu arada hatırlatayım, forumun farklı yerlerinde de arkadaşlarla görüşümüz ne yaparsan yap çimlenme oranı en fazla % 50. Neyse bu sene topladığımız yumruları kurttuk, benim kız masanın üzerinde gördü, attı ağzına ve pek sevdi. Eşimle benim de görüşümü onayladı 'aynı çiğ kestaneye benziyor' bir avuç okula götürdü arkadaşları da pek sevmiş. Şimdi evde kalanları tohum yapmak üzere kızdan kaçırıyorum. @ Muda sanırım üçüncü yılımı ektim bu sene ve toprakta kalanlardan (mutlaka kalan olmuştur) hiç çıkan görmedim. Az önce bir avuç kadar minik tohumluk olmayacaklardan tavada çok az tereyağıyla kavurdum. Bizimkiler çiğ olarak daha çok sevdiklerini söylediler. Bir de forumda okumuştum galiba toprak üstü sararan yapraklarından yastık dolduruyorlarmış. Hanıma çaktırmadan toplayayım diyordum bu yıl da unuttum. |
||
18-11-2018, 12:18 | #51 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-01-2014
Şehir: Konya
Mesajlar: 192
|
talebimizi duyup paylaştınız için çok teşekkürler. |
21-01-2019, 16:25 | #52 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-01-2019
Şehir: Bursa
Mesajlar: 27
|
Japon şemsiyesinin de yumruları yenilebiliyor , bendede japon şemsiyesi ve başka bir çeşit var ikiside yeniliyor, umarım verirler tadlarını merak ediyorum en kısa zamanda yeni fotoğraflarını atacağım. GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Düzenleyen Mangonas : 22-01-2019 saat 05:32 |
02-02-2019, 18:00 | #53 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2017
Şehir: Bursa ( Gemlik - Osmangazi )
Mesajlar: 1,475
|
Geçen resimlerini çekmek için baktığımda yeni bir yavru verdiğini gördüm sanırım bu 3ncü yavrusu umarım kısa zamanda yumrularınıda tadabiliriz GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
02-02-2019, 20:35 | #54 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,046
|
Konuyu takip ediyorum. Eger lezzetli bir cesitse bizde tohumlardan isteriz haberiniz olsun |
02-02-2019, 20:37 | #55 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2017
Şehir: Bursa ( Gemlik - Osmangazi )
Mesajlar: 1,475
|
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
02-03-2019, 16:21 | #56 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-03-2019
Şehir: Konya
Mesajlar: 4
|
Merhaba Arkadaşlar, Geçen yıl tez çalışmam için 10 adet tohum ekerek bu serüvene başladım, yağı ile ilgili bazı analizleri yaptım. Bu sene de hobi olarak yapmak istiyorum. Tavsiyesi, önerisi olan var mı? |
02-03-2019, 16:24 | #57 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,046
|
Ne için tavsiye istiyorsunuz anlayamadım? |
07-03-2019, 06:54 | #58 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2017
Şehir: Bursa ( Gemlik - Osmangazi )
Mesajlar: 1,475
|
Benimkinde hala yumru yok habire kök salıyor ürün vermesini bekliyorum İnşAllah verir GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
07-03-2019, 07:14 | #59 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,046
|
Sayın TCM hocamızdan gelen yer bademleri çimlenmeye başladı(kilitli poşette kalorifer üstünde). Saksıya dikimini yaptım. Ufak ufak yapraklanma başlamış. Bu bitkiyi çok önemsiyorum. Yeterli miktarda tohum yapabilirsem daha geniş alanlara dikip burada paylaşırım inşallah. Ancak tadına sanırım 1 tanesinin baktım. Adet az olduğu için devam etmedim. İnşallah biran evvel çoğaltabiliriz. Böyle değerli bitkilere önem vermek gerek... |
07-03-2019, 08:04 | #60 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
|
Alıntı:
@ AkisSoftware, daha önce de arkadaşlarla değerlendirdiğimizde çimlenme oranı neredeyse yarı yarıya çıkmıştı. Ben geçen sene bu oranı arttırmak için sizinkine benzer bir şekilde bir kaç gün suda beklettiğim yumruları tuvalet kağıtlarının içine koyarak kapalı plastik bir kutuda beklettim. Sık sık havalandırmama rağmen bir kısmı küflenince suda iki gün bekletip direk plastik bardaklara ektim. Nasıl başardığınızı ayrıntılı varsa resimleriyle paylaşırsanız sevinirim, ben daha ekmedim çünkü.. |
|
Etiketler |
chufa, tigernut, yerbademi |
|
|