agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Sebze Yemekleri (http://www.agaclar.net/forum/sebze-yemekleri/)
-   -   Fırında Patatesli Karnabahar (http://www.agaclar.net/forum/sebze-yemekleri/38804.htm)

Mücevher Çalısı 03-02-2016 19:02

Fırında Patatesli Karnabahar
 
1 Eklenti(ler)
Yapılışı çok kolay olan bir sebze yemeği. İçine Patates de girince Karnabaharı beğenmeyenlerin bile severek yiyeceği bir yemek çıkıyor ortaya. Karnabahar pek çok çocuğun yemek istemediği sebzelerimizden biri. Bu tarifle çocukların da karnabaharı yemesi sağlanabilir;)


Malzemeler:

1 orta boy Karnabahar

1 kilogram Patates

1 tatlı kaşığı tuz (istediğiniz ölçüde)

Yarım çay bardağı sıvı yağı

Üzeri için 200 gr Kaşar Peyniri


Hazırlanışı:


Karnabahar hafif yumuşayıncaya kadar haşlanır. Ufak parçalar halinde doğranır. Patatesler de soyulup küçük küçük doğranır. Karnabahar, Patates, sıvı yağı ve tuz bir kapta harmanlanır. Birbirine karışmış olan malzeme fırın tepsisine serilir ve 200 derece Fırında 50 dk pişirilir. Fırından çıkarmadan önce, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir, 5 dk daha kapalı fırında bekletilir. Kaşar eriyince fırından çıkarılır. Servis tabağına alınıp afiyetle yenir;)

Eklenti 594436

Bugün evimizde Kaşar Peyniri olmadığı için fotoğrafta kaşarsız yemeğimiz bulunuyor. Kaşar bulunmadığı zaman yoğurt ile de güzel gidiyor. Biz bugün yoğurt eşliğinde yemeğimizi yedik:p

spices girl 03-02-2016 19:36

Çok lezzetli görünüyor.ellerinize sağlık.ben de denicem

pınar59 03-02-2016 21:41

Çok lezzetli görünüyor içinde et olmadığı için tam bana göre teşekkür ederim Mücevher Çalısı.Nerede ise üzerine sarmısakli yoğurt döküp ekmek banılacak.

Mücevher Çalısı 03-02-2016 22:21

Karnabaharın ocakta kızartması da güzel oluyor ama çok yağ çektiği için biraz ağır oluyor. Bu formülle, hem patates kullandığımız hem de yağını istediğiniz miktarda ayarlayabildiğimiz için hafif bir yemek oluyor...

Ben bu akşam sarımsaksız yoğurt ile yedim, isteyen sarımsak da kullanabilir. İlk yapan kişi kaşarla yapmış diye biz damak tadımızdan vaz mı geçeceğiz:p

Yapan ve yapacak olan herkese afiyet olsun;)

Sûz-i Dilârâ 19-02-2016 10:06

1 Eklenti(ler)
Bu yemeğe karar vermeden önce aklımda başka bir şey vardı, yanına cacık iyi gider dedim cacık yaptım, sonra dolapta üç dört gündür bekleyen karnabaharı görünce daha fazla beklemesin dedim ve sizin tarifinizi yaptım. Ancak kenarda cacık olunca yemeğin üzerine sarımsaklı yoğurt olmaz dedim ve sarmısaklı domates sosu yaptım.
Karnabahar özellikle çocukların yemelerini istediğim bir sebze, daha çok sebze çorbası yaparak yediriyordum brokoli, lahana, karnabahar üçlüsünü. Dün ilk defa fırınlanmış olarak yedirdim, oğlum yemek istemeyince kaşıkta patates ve domates sosunun aralarına karnabaharı saklayarak yedirmeyi başardım, kızım da her zaman kendisi yer yemeğini benim yedirmeme izin vermez, kendi çapında bir şeyler yedi.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024