Yumurtalı fasulye kavurması.
Fasulyeler ortadan kırılır, haşlanır. süzgeçte bastırılarak suyu iyice süzülür.
Bol piyazlık şeklinde soğanı hafif kavrulur, fasulyelerle kokusu çıkana kadar kavrulur. Sofraya getirilecek zaman miktarına göre yumurta kırılır, hızlıca karıştırılır bol karabiber eklenir. Çok basit tariftir ama lezzetli olur. Afiyet olsun. |
Sevgili Benol Hazaroğlu, " Sofraya getirilecek zaman miktarına göre yumurta kırılır" menemen gibi mi?
|
Kırılıp iyice karıştırıyoruz Güler hanım. Yumurta sulu kalmıyor. O kıvam size kalmış ister az pişirin ister yumurtalar iyice fasulye ile karışsın hiç susuz olsun.
Zevkinize kalmış. Ben kendim iyice pişmiş hale gelene kadar karıştırıyorum. Yağına kalıyor. |
Bir öğünlük ikinize yaparsanız 2 yumurta kafi.
|
Kayınvalidem bu tarife fasulye miktarına göre bir iki domates de ekliyor (ben yeşil biber de koyuyorum). Bazen yumurtayı ayrı tavada tereyağlı pişirip küçük parçalara bölüyor ve pişmiş fasulyeyle karıştırıyor.
|
bizzat bu ramazanda iftar sofrasi için yaptim ortaya meze gibi çok lezzetli yapanlarin eline saglik tadanlara da afiyet olsun
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024