Marul kızartması
Malzeme:
1 demet marul 1 demet taze soğan 2 kaşık mısır unu Tuz, sıvı yağ. Yapılışı: Marul ve taze soğan ince ince doğranır.Mısır unu ve tuz eklenip karıştırılır. Tavaya sıv yağ dökülüp kızdırılır. Sebze karışımı tavaya boşaltılır. Altı pişince bir kapak yardımıyla ters çevrilip diğer yüzü de pişirilir. |
Enteresan bi tarif olmuş, bir nevi marul mücveri diyebiliriz sanki? Denemek lazım diyeceğim ama diyetisyene gidişimin daha 1. Gününde imkansız :o
|
çok orjinal bir tarif ilk defa duydum ,denemeye değer
|
1 Eklenti(ler)
Marul kızartmasının resmini koyuyorum.Gerçekten çok nefis oluyor.Denemenizi öneririm.
Eklenti 558073 |
Ben hiç kızartma yapmıyorum. Zeytinyağı kullanarak fırında yapsam olmaz mı? Bir zamanlar "Kızarmış Yeşil Domatesler" filmini izlerken yeşil domatesleri dilim dilim yapıp yağda kızartmıştım, nefis olmuştu. Ama kızartmalı günler geçmişte kaldı artık.. Fırında deneyeceğim, sevgiler Sn. Kaknus..
|
Çok ilginç, marulla kapama pişiririz, otlu gözlemeye de koyarız yakışır, lezzetli olacağını düşünüyorum.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024