Çintar mantarı
1 Eklenti(ler)
Yöremizde çıntar adıyla bilinen bu mantar(Pinus brutia) etle eş değer tutulur. Yağmurdan sonra çamlık alanlarda çalı diplerinde, nemin yoğun olduğu kasım, Aralık aylarında bulunur.
Çeşitli yemekleri yapılır. Temizlenir. Kesme şeker büyüklüğünde doğranır, zeytinyağında kavurması yapılır. Bütün olarak zeytinyağında kızartması yapılır. Odun ateşinde közlemesi yapılır. Eklenti 366019 |
Çintar mantarı
Sn Muallim,ellerinize sağlık gerçekten muhteşem gözüküyor.Zehirli olup olmadığını bilirsiniz galiba.Ben mantardan çok korkuyorum da.Ama lezzetli gözüküyor.Sevgi ve Saygılar..
|
Sn gülenyüz,
Toplarken bu türün bilinen özelliklerine dikkat edilir. Şimdiye kadar bir sıkıntı olmadı.Yine de temkinli olunmalı. Çok lezzetlidir. Selam ve sevgilerimle.. |
Geçen gün köylülerle beraber topladık bu nefis mantarı. Pazarlarda da satılıyor ama insanın kendi toplaması ve topladığını pişirmesi daha keyifli. Pek çok incelikleri var çıntar toplamanın. Kurtlu olmayacak, çürük olmayacak vs.. Çok güzel bir gündü...Sonra da çıntarlı omletle yorgunluğumuzu geçirdik :)
|
Bizim burada melki diyorlar.
Ben temizleyip, haşlayıp, derin dondurucuda saklıyorum. Acil durumlarda çok işe yarıyor. |
Sayın Sdurul Çanakkale yöresinde de melki olarak tanınır ancak ben denemekten hala çekiniyorum.
|
İstanbul'da Kandilli Rasathanesinde toplayanlar var. Benim de çok sevdiğim bir mantar türüdür. Çok lezzetli. Kanlıca mantarı olarak biliniyor. Fırında biraz tuzlayıp kuruttuğumda, etten daha lezzetli geliyor bana. Sonbahar başlarında İstanbul semt pazarlarında bulmanız mümkündür. Şu sıralar maalesef mevsimi geçti sanırım.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024