agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Sebze Yemekleri (http://www.agaclar.net/forum/sebze-yemekleri/)
-   -   Spagetti kabak yemekleri (http://www.agaclar.net/forum/sebze-yemekleri/28920.htm)

uzman16 04-12-2011 19:04

Spagetti kabak yemekleri
 
4 Eklenti(ler)
Bu sene ilk kez deneyimlediğim "SPAGETTİ KABAK" sizler tarafından tanınsın ve Türkiye'de pazarlarda diğer sebzeler arasında yer alsın. Bu sebze kadar tanımaktan keyif aldığım bir sebze henüz olmadı. Ben bu kabak tadı vermeyen kabağı çok sevdim.;)

Eklenti 344728

İnternetteki tarifler genelde haşlanarak yapılmıştı. Fırında daha güzel olacağını düşündüm. Ortadan kesip çekirdeklerini çıkardım. Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağ koyup üzerini kurumaması için alüminyum folye ile kapattım. 20-25 dakika kadar fırında pişirdim. Çıkarınca aynı fotoğraflardaki gibi olması için peynir ezer gibi kabağı çatalla didiklemeye başladım. Kabak inanılmaz şekilde lif lif olmaktaydı. Aynı bir spagetti makarna ya da tel kadayıf gibi.

Eklenti 344729
Fotoğraflar alıntıdır.

Yaptığım araştırmalarda çeşitli şekillerde yendiğini gördüm. Ben birinde rendelenmiş kaşar ekledim harika bir lezzet elde ettim. Diğerinde sarımsaklı yoğurtla karıştırdım, çok lezzetliydi. Birinde et yemeğinin yanında garnitür olarak hafif tuz ve az zeytinyağı ile yedik. İnternetteki tariflerde soğan ve turşu ile karıştığında da salata olduğunu görüp fotoğrafını aşağıya ekledim.

Ülkemizde tanındıkça daha farklı tariflerle karşılaşacağımıza inanıyorum.

Eklenti 344731
Kaynak

Sizlerden de sebze yetiştirmeye ilgi duyanların edinmesini tavsiye edeceğim bu kabak 2. Dünya savaşı yıllarında Avrupa'da en çok tüketilen sebzeymiş. Serin ve karanlık bir yerde 6 ay kadar dayanabiliyormuş.

Eklenti 344730

Bulduğum linklere göz atın isterseniz.
Aklıma kendim pişirirken fotoğraflamak gelmedi.
Tüm fotoğraflar internetten.

İsviçre'de yaşayan bir Türk hanım harika paylaşımlarda bulunmuş. Okumanızı tavsiye ederim.
Ayrıca Konya'da da yetiştiren bir beyle yapılan röportajın linkini de ekliyorum.

Doğayı Keşfederken: Sonbahar Kabaklari ve genel olarak kabakgiller'e bir bakis (Cucurbitaceae)
Makarnaya alternatif kt: Makarna kabak | MEMLEKET- Gnlk Yerli Gazete - Konya haber - Mevlana diyarnn haberleri
Bir tek aşk: Spagetti kabağına devam

limon_sever 19-09-2012 14:07

Spagetti Kabak Yemekleri
 
İnternette spagetti kabakla değişik yemek olarak neler yapmışlar diye bakarken bulduklarım...

http://www.citronetvanille.com/blog/...galetteweb.jpg

» Spaghetti squash pancakes with feta and oregano


http://www.mykitchenaddiction.com/wp...hCasserole.jpg

Spaghetti Squash-sagna | my kitchen addiction


http://daleydish.com/blog/wp-content..._side_view.jpg

http://daleydish.com/blog/2010/11/sp...-pancakes.html


Hepsi birbirinden güzel görünüyor. :)

limon_sever 19-09-2012 19:23

İtalyan Usulu Mozzarella Peynirli Spagetti Kabak Yemeği
 
http://www.pinkbasil.com/wp-content/...i-Squash-3.jpg

http://www.pinkbasil.com/wp-content/...-Squash-21.jpg

Italian Style Baked Spaghetti Squash | Pink Basil


Bir de bu sayfada spagetti kabağını yarıya kesip içini malzemelerle doldurmuşlar. Enfes görünüyor.

http://justasmidgen.com/2011/11/23/r...ghetti-squash/

almira 19-09-2012 22:05

Yemeklerin görüntüleri çok güzel. Valla imrendim. Ellerine sağlık sevgili Limon_sever. Keşke birkaç tohum olsaydı da biz de deneseydik.:D

limon_sever 20-09-2012 09:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi almira (Mesaj 1020812)
Yemeklerin görüntüleri çok güzel. Valla imrendim. Ellerine sağlık sevgili Limon_sever. Keşke birkaç tohum olsaydı da biz de deneseydik.:D

Sevgili almira, teşekkür ederim. Ekim ayında tohumları Tohum Takas Etkinliği'ne göndereceğim. Oradan temin edersiniz. Seneye yetiştirip bu güzelim yemekleri denemiş olursunuz. ;) Ben de sabırsızlıkla kökenin kurumasını bekliyorum :)

limon_sever 20-09-2012 09:53

37. saniyede yemek tarifi başlıyor...

How to Cook Spaghetti Squash Casserole with NFL Pro Chansi Stuckey - How To Be Awesome Ep.10 - YouTube

Malzemeler
-------------
1 spagetti kabak
1 miktar ince kıyılmış yeşil kabak
1 miktar kavrulmuş arpacık soğan
1 miktar domates sosu
1 miktar mozarella peynir(yoksa kaşar peyniri)
1 miktar eski kaşar
Taze kekik
Tuz ve karabiber

uzman16 06-11-2012 16:50

Limon sever'in kabakları harika oldular.
Hiç pişirdiğiniz oldu mu?
Verdiğiniz linkler çok faydalı oldu.
Ben sadece 2 tane yetiştirebildim.
Seneye yine ekmeye devam. ;)

limon_sever 06-11-2012 17:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uzman16 (Mesaj 1043406)
Limon sever'in kabakları harika oldular.
Hiç pişirdiğiniz oldu mu?
Verdiğiniz linkler çok faydalı oldu.
Ben sadece 2 tane yetiştirebildim.
Seneye yine ekmeye devam. ;)

Havalar hafiften soğumaya başladı. Yarın kısmetse hepsini koparacağım. İlk olgunlaşan kabağı buradaki gibi yapmayı düşünüyorum. Tohumların bir kısmını kendime ayırıp bir kısmını da etkinliğe göndereceğim. En son yetişen yeşil kabağı da mücver yapmayı düşünüyorum. Bakalım nasıl olacak? Biz de sabırsızlıkla tatmayı bekliyoruz :)

limon_sever 07-11-2012 18:39

1 Eklenti(ler)
Tad olarak bizim hoşumuza pek gitmedi. Bizim damak tadımıza göre değil yani. Ama üyelerimizin içinden bu yemeği sevecekler vardır.

Belki salatası güzel oluyordur.

Yarın da yeşil olanı mücver yapmayı düşünüyoruz. 100'ü geçkin tohum çıktı. Eğer mücverin tadı da hoşumuza gitmezse tohumların hepsini etkinliğe göndermeyi düşünüyorum.

Ortalama 200 derecelik fırında 50 dakika pişti. 64. mesajdaki tarife göre yaptık.

Eklenti 344476

Bir de hatırlatmada bulunayım. Kabağı kesmek çok zor. Keserken yaralanmalar olabilir.

Halil Önen 07-11-2012 18:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 1044241)
Tad olarak bizim hoşumuza pek gitmedi. Bizim damak tadımıza göre değil yani. Ama üyelerimizin içinden bu yemeği sevecekler vardır.

Belki salatası güzel oluyordur.

Yarın da yeşil olanı mücver yapmayı düşünüyoruz. 100'ü geçkin tohum çıktı. Eğer mücverin tadı da hoşumuza gitmezse tohumların hepsini etkinliğe göndermeyi düşünüyorum.

Ortalama 200 derecelik fırında 50 dakika pişti. 64. mesajdaki tarife göre yaptık.

Eklenti 344476

Bir de hatırlatmada bulunayım. Kabağı kesmek çok zor. Keserken yaralanmalar olabilir.

Bir kabağın anatomisini çıkarıyorsunuz; hem yetiştiriyor, hem çeşitli yemeklerini yapıyorsunuz ve not veriyorsunuz...;) Mücveri nasıl, merak ettim şimdi, güzel görünüyor ama...

Teşekkürler...

limon_sever 07-11-2012 18:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 1044250)
Bir kabağın anatomisini çıkarıyorsunuz; hem yetiştiriyor, hem çeşitli yemeklerini yapıyorsunuz ve not veriyorsunuz...;) Mücveri nasıl, merak ettim şimdi, güzel görünüyor ama...

Teşekkürler...

Deneyimlerimi paylaşarak, yetiştirecek arkadaşlarında faydalanmasını umuyorum. ;)

Mücverden de yarın bahsedeceğim.

Asıl ben teşekkür ederim...

dünyam1 08-11-2012 13:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 1044241)
Tad olarak bizim hoşumuza pek gitmedi. Bizim damak tadımıza göre değil yani. Ama üyelerimizin içinden bu yemeği sevecekler vardır.

Belki salatası güzel oluyordur.

Yarın da yeşil olanı mücver yapmayı düşünüyoruz. 100'ü geçkin tohum çıktı. Eğer mücverin tadı da hoşumuza gitmezse tohumların hepsini etkinliğe göndermeyi düşünüyorum.

Ortalama 200 derecelik fırında 50 dakika pişti. 64. mesajdaki tarife göre yaptık.

Eklenti 344476

Bir de hatırlatmada bulunayım. Kabağı kesmek çok zor. Keserken yaralanmalar olabilir.

Elinize sağlık tel tel değil ama güzel görünüyor,salatasını yaparsanız da tel tel görünmesi güzel olacak;)

limon_sever 08-11-2012 14:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dünyam1 (Mesaj 1044736)
Elinize sağlık tel tel değil ama güzel görünüyor, salatasını yaparsanız da tel tel görünmesi güzel olacak;)

Tel teldi ama üstündeki peynirler eriyince belli değil :) Tabakta çekecektim velakin unuttum :) Dün salatasını da yapacaktık ki biraz geç başladık ve pişirme süresi uzun sürünce o da unuttuklarımın arasına girdi.

Ben tadından da bahsetmek istiyorum. Biraz pırasa, birazcık turp, birazcık patates tadı aldım. Ama net bir tadının tarifini veremem.

limon_sever 08-11-2012 18:42

1 Eklenti(ler)
Bugün yeşil spagetti kabağı mücver yaptık. Normal kabaktan yapılan mücvere göre daha lezzetli olmuş. Ama bu lezzeti biraz da beyaz peynir verdi sanırım. Ama hoşumuza gitti. Seneye yetiştireceğimiz kabakları sararmalarını beklemeden koparacağım. Tohumluk bir adet kabak bırakmayı düşünüyorum o kadar. O tadı bir daha tatmak istemiyorum :p

Mücverden görüntüler.

Eklenti 344727

beyz66 09-11-2012 14:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 1045007)
Bugün yeşil spagetti kabağı mücver yaptık. Normal kabaktan yapılan mücvere göre daha lezzetli olmuş. Ama bu lezzeti biraz da beyaz peynir verdi sanırım. Ama hoşumuza gitti. Seneye yetiştireceğimiz kabakları sararmalarını beklemeden koparacağım. Tohumluk bir adet kabak bırakmayı düşünüyorum o kadar. O tadı bir daha tatmak istemiyorum :p

Mücverden görüntüler.

Eklenti 344727


Bu satte bu resim koyulur mu ...

:D

dünyam1 10-11-2012 11:36

Eline sağlık limon_sever, yemek seçici biri olmadığım için ilginç olan her yemeğin tadını değişikmiş diyerek yerim,şimdi spagetti mücver olsa da yesek;:D

uzman16 01-12-2012 22:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 1045007)
Bugün yeşil spagetti kabağı mücver yaptık. Normal kabaktan yapılan mücvere göre daha lezzetli olmuş. Ama bu lezzeti biraz da beyaz peynir verdi sanırım. Ama hoşumuza gitti. Seneye yetiştireceğimiz kabakları sararmalarını beklemeden koparacağım. Tohumluk bir adet kabak bırakmayı düşünüyorum o kadar. O tadı bir daha tatmak istemiyorum :p

Mücverden görüntüler.

Eklenti 344727

Tohum verdiğim ve yetiştiren bir arkadaşım da sizin yazdığınızla uyumlu şeyler söyledi. İyice sararan kabak zor pişmiş ve tadı pek iyi değilmiş ama yeşilken pişirdiği kolay pişmiş ve çok lezzetliymiş.

Benim pişirdiklerim de uzun süre beklenmeden yendi. Hiç sararmadılar neredeyse. Bizimkiler severek yediler. :)
Mesajlar buraya taşınınca sayılar karışmış 64. mesajdaki yemek tarifi hangisi oluyor?

limon_sever 01-12-2012 23:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uzman16 (Mesaj 1058286)
Tohum verdiğim ve yetiştiren bir arkadaşım da sizin yazdığınızla uyumlu şeyler söyledi. İyice sararan kabak zor pişmiş ve tadı pek iyi değilmiş ama yeşilken pişirdiği kolay pişmiş ve çok lezzetliymiş.

Benim pişirdiklerim de uzun süre beklenmeden yendi. Hiç sararmadılar neredeyse. Bizimkiler severek yediler. :)
Mesajlar buraya taşınınca sayılar karışmış 64. mesajdaki yemek tarifi hangisi oluyor?

6. mesajdaki tarife göre yaptık. Bir de kabağın yeşil haliyle o tarifi denemek lazım. Seneye bakalım :)

limon_sever 05-12-2012 13:14

Kuş Yuvası
 
1 Eklenti(ler)
Kuş yuvasına benzetilmiş bir spagetti kabak yemeği tarifi

Eklenti 351600

Spaghetti Squash Nests with Meatball Eggs | Family Kitchen

limon_sever 05-12-2012 13:23

Karışık Sebzeli
 
Karışık sebzeli bir spagetti yemek tarifi

http://hostedmedia.reimanpub.com/TOH...854207D37D.jpg

Spaghetti Squash Primavera Recipe | Taste of Home Recipes

limon_sever 05-12-2012 13:30

Hamsili Tavuklu
 
1 Eklenti(ler)
Hamsili, tavuklu, zeytin vs. spagetti kabak yemeği

Eklenti 351601

Recipe ReDux: Spaghetti Squash Chicken Puttanesca | Nutritioulicious

limon_sever 05-12-2012 13:35

Ispanaklı Güveç
 
Spagetti kabağın ıspanaklı güveç tarifi

http://blog.fatfreevegan.com/images/santa-fe.jpg

Santa Fe Spaghetti Squash Casserole | recipe from FatFree Vegan Kitchen

limon_sever 05-12-2012 18:21

İki adet sarı spagetti kabağı dün fırınlamıştık. Bugün üç eşit parçaya ayırdık. İkisini poşetleyip derin dondurucuya salladık. Kalanı mücver yaptık. Ama mücvere iki yemek kaşığı dolusuda kavrulmuş ıspanak kattık. Böylece tadını biraz daha açmak istedik. Yeşil spagetti kabak ile yaptığımız aromayı yakaladık. Kızartılan bir çok yemek gibi bu yemekte güzel olmuş... ;)

h_dogan 17-05-2013 15:40

Benim spagetti kabaklar tam olgunlaşmadan toplayayım o zaman mücver de deneyelim fırında da deneyelim bakalım nasıl olacak normalde kabağı pek sevmem. :dilli:

Benol Hazaroğlu 04-07-2013 19:52

Bir kökten oluşan mahsulden bu gün 1 taze kabak kopardım.
Sizce en güzel ağız tadınıza uyan tarif hangisiyse onu yapmak istiyorum.
Okuduklarımdan Eylülde sararınca koparılması gerektiği ama taze kabaktan yapılan tariflerin daha güzel olduğu.

Önerilerinizi bekliyorum.

limon_sever 05-07-2013 09:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu (Mesaj 1176744)
Bir kökten oluşan mahsulden bu gün 1 taze kabak kopardım.
Sizce en güzel ağız tadınıza uyan tarif hangisiyse onu yapmak istiyorum.
Okuduklarımdan Eylülde sararınca koparılması gerektiği ama taze kabaktan yapılan tariflerin daha güzel olduğu.

Önerilerinizi bekliyorum.

» Spaghetti squash pancakes with feta and oregano

Bu tarifi yapabilirsiniz. Çok leziz.

Benol Hazaroğlu 05-07-2013 16:27

Tarife çok teşekkür ederim. Ben biraz değişik yaptım şu anda fırında.

2 yumurta
1 taze spagetti jülyen bıçakla doğranmış
1 kase yumurtalı erişte haşlanmış, soğuk sudan geçirilmiş, süzülmüş,
Dereotu, maydonoz
2 dal taze soğan küçük doğranmış.
Az zeytinyağı harca karıştırdım
Kırmızı ve karabiber
Az tulum, az beyaz peynir zevke kalmış.
Bütün bunları karıştırıp az zeytinyağlanmış teflon tepsiye yaydım.
Üzerine galeta unu serpiştirdim. Çıkmaya yakın biraz kaşar rendeliyeceğim.
Fırından çıkınca resimlerim.

Benol Hazaroğlu 05-07-2013 17:10

1 Eklenti(ler)
Nefis oldu. Benim kabak henüz liflenmemiş taze kabaktı tabii. Siz normal kabaklada yapabilirsiniz.

Benol Hazaroğlu 19-09-2013 13:36

1 Eklenti(ler)
İşte Spagetti kabak. Biri sade diğerine kaşar, karabiber, yerli peynir eklendi.
Fırınlandı yarımını yedim.
Diğeriyle ne yapsam diye düşünüyorum.

Sevgi Durul 20-10-2014 19:57

3 Eklenti(ler)
Ben kabağı iki parçaya bölüp, az zeytinyağı ilavesiyle fırında pişirdim.

Farklı tatlara açık olmayan eşimi düşünerek çeyreğinden salata yaptım. Doğruyu söylemek gerekirse biz pek sevmedik. Tatlımsı bir tadı vardı.

Eşim sadece bir kere aldı, ben emeğimi düşünerek hepsini bitirdim.:rolleyes:

Geri kalanını sarımsaklı yoğurtlu denemeyi düşünüyorum.

Arkadaşların yazdığı gibi, kesmesi çok zor. Keserken dikkatli olunmalı.

Eklenti 522079

Piştikten sonra çatalla bir kaç hareketle tel tel ayrılıyor.

Eklenti 522080

Yukarıdaki yemeklerin yanında pek sönük kalsa da bu da salatası.

Eklenti 522081


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024