agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Sebze Yemekleri (http://www.agaclar.net/forum/sebze-yemekleri/)
-   -   Zeytinyağlı Enginar Dolması (http://www.agaclar.net/forum/sebze-yemekleri/20170.htm)

BAYLEMUR 03-05-2012 22:23

slmmm bende engınar alamak ıstıyorum ama bulundgm sehrde yok pazarlarda soyulmusu kac lıra bu sene .tesekkurler

BAYLEMUR 03-05-2012 22:30

dondurucuya koymak ıstyrum nasıl koyabılırım deneyen var mı

üzüm 04-05-2012 19:04

Sayın BAYLEMUR,

Sebzelerin Dondurularak Saklanması bölümünde tarif bulabilirsiniz.

ovuncsuperi 01-05-2015 17:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi balbay (Mesaj 627102)
Yaklaşık 35-45 dk aralığında pişen enginarları demlenmeye bırakır, ev halkının gelmesine yakın sade ya da sarımsaklı yoğurt ile afiyetle yeriz.

Çocuklar yaprakları sıyırıp yeme yarışı yaparlar. Ne yalan söyleyeyim elle yemeye başlayıp çatalla devam edip, tabağı ekmek ile sıyırttırma dan da tabağımı bırakmam.

Her yıl kişi başı en az 40 enginar yenirse karaciğerin yıllık bakımının yapıldığını söyler eskiler.

Enginarları benim gibi toplarken çiğ yiyenler aldığımız alkolün ekstra bakımını yapıyorlar))

Merhabalar,

Tarifiniz harika olmuş. Bu yemeği Ildırı'nın komşu köylerinden Barbaros Köylüsü babaannem yapardı.

Enginar Dolması fotoğraflarınızın bazılarını Ege'den yemek tarifleri ve sağlıklı beslenme önerileri paylaştığımız bloğumuz da kullanmak isterim. Dilerseniz sizin ve/ve ya agaclar.net in de adını geçirebileceğimizi düşünüyorum.

Yanıtınız için şimdiden çok teşekkürler,

Övünç.

Resulgur 21-06-2015 13:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan (Mesaj 613445)
Eklenti 134952

Pişmeden önceki hali bu.





Bu da piştikten sonraki..:)

Eklenti 134953

Bilmeyen bir çok kişi bu tür bir dolmayı neresinden başlayıp yiyeceğini kestiremeyebilir. Yemeye en dış yapraklardan başlanır. Çekilip çıkarılan yaprakla birlikte ona yapışmış olan dolma içi de gelir. Dişler arasında sıyırarak, pirinçleri ile yenen yapraklı kısım bittiğinde, en şahane bölüme sıra gelir:) Enginarın yaprakları alındıktan ve üstünde kalan pilavlı bölüm...

Hay maşallah [emoji4]

hosseda 17-02-2019 10:35

Enginar zamanı geldi. Fiyatlar makul rakamlara inmeye başlar önümüzdeki haftalarda. Ben eve her hafta dolmalık veya yemeklik enginar alırken bir kaç tane de pilavlık alıyorum. Ancak pirinç ile yapılan enginarlı pilav çok leziz bir yemek ve her hafta bu pilavı yemek sağlığımız açısından doğru değil gibi geliyor. Hanıma bu hafta bulgur ile deneyelim mi diye sordum, güzel olmayabilir dedi.
Yapanınız varmı enginarlı bulgur pilavı ?

hosseda 21-02-2019 09:49

Enginarlı bulgur pilavını denedik ama pirinç ile yapılan enginarlı pilav gibi olmadı ne yazık ki.
Sağlıklı olmasa da enginarlı pilava pirinç ile devam doğru kararmış...Bu pilavda kullanılacak enginar ne kadar ufak ve körpeyse o kadar lezzeti artıyor yemeğin.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024