![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Taze Fasulye
Yeşil fasulye artık iyice ucuzladı. İşte en sevdiğim yeşil fasulye tarifi. Malzemeler -1 kg yeşil fasulye -1/2 kg yasız dana kıyma -2 yemek kaşığı domates salçası -2 adet beyaz soğan -Zeytinyağı -tuz -pulbiber Yapılışı Fasulyeler verev şekilde doğranır. Verev ve ince doğruyoruz, çünkü kavuracağız, kalın ve kırma şeklinde olması tamamen kavrulmasını engelleyecektir. ![]() Soğanlar 2'ye bölünür ve halka doğranır. Zeytinyağı tencereye dökülür, iyice sınınca kıyma da içine atılır ve (2 dakika gibi) rengini hafifi kaybetmesi sağlanır. Soğanlar ve fasulye de ilave edilir. Bu aşamda tencerenin içi aşağıdaki gibi görünür. ![]() Bu haliyle 10 dakika arada karıştırarak kavrulur. Salça, tuz, pulbiber eklenir ve 5 dakika daha kavrulur. Son olarak 1 su bardağı sıcak su eklenerek, tencerenin kapağı kapalı şekilde fasulyeler iyice erimeyecek ama suyu çekecek şekilde pişirilir. ![]() Yoğurtla servis yapabilirsiniz, afiyet olsun. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2007
|
Penelophe ellerine sağlık, çok lezzetli görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Penelophe ellerine sağlık, afiyet olsun size. Şimdi ben de şöyle yapıyorum Penelophe'nin ayıklayıp verevine doğradığı taze fasülyeleri o yan tarafa bakarken hemen alıp azıcık suda haşlıyorum. Ayrı bir yerde zeytinyağında ay şeklinde doğranmış kuru soğanları koyulaştırıyorum. Süzdüğüm haşlanmış fasülyeleri koyup orta hararetli ateşte kavurup üzerine yumurta kırıyorum. Üstüne de tuz, karabiber, kırmızı biber serpip karıştırıp kavuruyorum. Bu benim çok sevdiğim yemeklerden biridir belki de daha önceden tarifini yapmışımdır ama hatırlatmada fayda var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Penelophe ellerine sağlık. Afiyet olsun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-12-2007
|
Penolephe ellerine sağlılk,bizim evde fasülyenin hertürlüsü (kuru-teze) sevilerek yenen yemeklerdendir. Domatesli,tavuklu yaparım da senin tarifin farklı mutlaka deneyceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Penelophe, ellerinize sağlık böyle güzel güzel fotoğraflamışsınız resimleri ile yetinmek zor ne yapsak size mi gelsek? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-07-2008
|
Elinize sağlık, çok lezzetli gözüküyor.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |