agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-06-2008, 00:07   #1
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Taze Fasulye

Yeşil fasulye artık iyice ucuzladı. İşte en sevdiğim yeşil fasulye tarifi.

Malzemeler

-1 kg yeşil fasulye
-1/2 kg yasız dana kıyma
-2 yemek kaşığı domates salçası
-2 adet beyaz soğan
-Zeytinyağı
-tuz
-pulbiber

Yapılışı

Fasulyeler verev şekilde doğranır. Verev ve ince doğruyoruz, çünkü kavuracağız, kalın ve kırma şeklinde olması tamamen kavrulmasını engelleyecektir.

Name:  Resim 001.jpg
Views: 2051
Size:  35.1 KB

Soğanlar 2'ye bölünür ve halka doğranır. Zeytinyağı tencereye dökülür, iyice sınınca kıyma da içine atılır ve (2 dakika gibi) rengini hafifi kaybetmesi sağlanır. Soğanlar ve fasulye de ilave edilir. Bu aşamda tencerenin içi aşağıdaki gibi görünür.

Name:  Resim 003.jpg
Views: 1187
Size:  49.6 KB

Bu haliyle 10 dakika arada karıştırarak kavrulur. Salça, tuz, pulbiber eklenir ve 5 dakika daha kavrulur.

Son olarak 1 su bardağı sıcak su eklenerek, tencerenin kapağı kapalı şekilde fasulyeler iyice erimeyecek ama suyu çekecek şekilde pişirilir.

Name:  Resim 008.jpg
Views: 1181
Size:  47.2 KB

Yoğurtla servis yapabilirsiniz, afiyet olsun.

Name:  Resim 014.jpg
Views: 1173
Size:  33.3 KB

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2008, 09:08   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Edirne
Mesajlar: 182
Penelophe ellerine sağlık, çok lezzetli görünüyor.

Gülgün Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2008, 14:13   #3
Ağaç Dostu
 
Buket Aknar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2007
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 2,471
Galeri: 53
Penelophe; yine döktürmüşsün. Ellerine sağlık.

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2008, 14:28   #4
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Sevgili Penelophe ellerine sağlık, afiyet olsun size. Şimdi ben de şöyle yapıyorum Penelophe'nin ayıklayıp verevine doğradığı taze fasülyeleri o yan tarafa bakarken hemen alıp azıcık suda haşlıyorum. Ayrı bir yerde zeytinyağında ay şeklinde doğranmış kuru soğanları koyulaştırıyorum. Süzdüğüm haşlanmış fasülyeleri koyup orta hararetli ateşte kavurup üzerine yumurta kırıyorum. Üstüne de tuz, karabiber, kırmızı biber serpip karıştırıp kavuruyorum. Bu benim çok sevdiğim yemeklerden biridir belki de daha önceden tarifini yapmışımdır ama hatırlatmada fayda var.

M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2008, 17:14   #5
Ağaç Dostu
 
nazlı06's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-05-2007
Şehir: Tire
Mesajlar: 1,489
Penelophe ellerine sağlık. Afiyet olsun

nazlı06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2008, 17:15   #6
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Teşekkürler arkadaşlar, M.Sema sizin tarifinizi deneyeceğim, yumurtalı fasulye yememiştim daha önce hiç.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2008, 19:02   #7
Ağaç Dostu
 
Sergül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2007
Şehir: K.K.T.C.
Mesajlar: 199
Penolephe ellerine sağlılk,bizim evde fasülyenin hertürlüsü (kuru-teze) sevilerek yenen yemeklerdendir. Domatesli,tavuklu yaparım da senin tarifin farklı mutlaka deneyceğim.

Sergül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2008, 19:15   #8
Ağaç Dostu
 
eylems's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,444
Galeri: 58
Sayın Penelophe, ellerinize sağlık böyle güzel güzel fotoğraflamışsınız resimleri ile yetinmek zor ne yapsak size mi gelsek? Her öğün sofrada olsa bıkmayacağım bir sebzedir taze fasulye hatta kahvaltıda bile yerim yumurtalı kavurmasını.Bizde de içinde tanesi olmayan çıtırları verev doğrayıp haşlanır süzülür.Tereyağı, yumurta ve karabiberle soslanıp haşlanan fasulye kavrulur.Mükemmel kokusu olur tadını ise anlatamam.(Taze fasulyenin ipe dizilip kurutulanıda çok hoş olur)

eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2008, 12:15   #9
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Sevgili Penelophe acı severseniz kırmızı pul biber de koymanızı öneririm.

M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2008, 15:05   #10
Yeni Üye
 
borulce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-07-2008
Şehir: Bursa
Mesajlar: 3
Elinize sağlık, çok lezzetli gözüküyor..

borulce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024