agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-05-2008, 19:44   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Hobi bahçesinde bu kez bakla da var. Bakla tarifi yazacak var mı?
Sadece zeytinyağlısını yapıyorum...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2008, 20:51   #2
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Hobi bahçesinin fotoğrafı var mı?

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2008, 20:59   #3
Ağaç Dostu
 
Sergül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2007
Şehir: K.K.T.C.
Mesajlar: 199
TAZE BAKLA

Malzemeler:
1 kilo taze bakla
1/2 kilo kuşbaşı dana(kişiye göre değişir)
1 orta boy soğan
1 kaşık domates salçası
tuz - karabiber
az ayçiçek yağı

Yapılışı:
- Kuşbaşı dana yağda hafif soldurulur,
-Yıkandıktan sonra kenarları alınıp yaklaşık 2-3cm büyüklüğünde kesilmiş baklalar, etlerin yanına katılır, biraz da onlar soldurulur.
- İnce ince doğranmış soğan eklendikten sonra salça katılır, birkaç çevrildikten sonra su ilave edilir, pişmesine yakın tuz karabiber eklenir.

NOT:Sebze yemeklerinde tuz pişmesine yakın konursa zebzenin rengi yeşil kalır.

Sergül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2008, 21:07   #4
Ağaç Dostu
 
Buket Aknar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2007
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 2,471
Galeri: 53
Ben taze bakla yemeğini çok seviyorum hele salatası şöyle nane ve sarmısakla anlatamam ne kadar nefis olur. Bu arada unutmadan ben 15-16 yaşına kadar hiç bakla yemedim kendi çocuklarıma da yedirmiyorum. ( içerisinde siyanüre denk zehir olduğu ve çocuklar için tehlikeli olduğunu söylerlerdi ne derece doğru bilmiyorum)

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2008, 17:49   #5
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sayın Malina, derin doldurucuda olmaz mı? Hem İstanbul'da hem de Manyas'da en az yirmibeşer adet vardır. Ama İstanbul'dakiler bahçe malı değil, oradan temizlenip alınanlardan. İnşallah bu sene bahçe malı da koyacağım.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2008, 13:35   #6
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Bakla çorbası:
Baklaları küçük küçük doğrayın, suda haşlayın. Başka bir kapta 1 kaşık yoğurtla 2-3 kaşık unu karıştırın. Kaynayan baklanın içine döküp katıştırın. Tuzunu ekleyin. Üzerine tereyağında kavurduğunuz kırmızı biberi veya salçayı gezdirin.

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2008, 18:04   #7
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
İç baklalı pilav da son derece güzel oluyor. İçine dereotu ilave etmeyi unutmayın yalnız.

Kışın da kuru bakla ile yapılabiliyor.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2008, 23:59   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-02-2007
Şehir: Sakarya/Sapanca
Mesajlar: 184
İkisi birarada.
Malzemeler.(1 kişilik bana göre)
4 ufak enginar.1 sogan(Rendelenmiş).1/2 kg iç bakla(üstleri cizilmiş).1/2 fincan Z.yağı.
(Arzuya baglı.Domates suyu 1 fincan.1 kesme şeker.) Tuz, beyaz biber(Taze çekilmiş).
Tencereye 1 bardak suyu koyun.Kaynayıncaya kadar soganı rendeleyin.Enginarların dış yapraklarını alın 4 'bölün.saplarını alın ******.(üstlerini ben kesmiyorum.)İsterseniz çicek püsküllerini alabilirsiniz.Kaynayan suya yağı ,enginarları ,tuz ve b.biberi atın.10 dk pişmeye bırakın hafif ateşte.Sonra d.suyunu ve şekeri atın.Baklalar pişinceye kadar devam.Ateşten alın soğutun.Afiyet olsun

Wallnut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2008, 22:58   #9
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Hobi bahçesindeki baklaların bir kısmı iç bakla çıkacak hale gelmiş. İçlerini çıkardım.

Sonra hızımı alamayıp hepsinin kabuklarını da çıkardım

Az bir suda haşladım. Yoğurt, taze sarımsak, limon, zeytinyağı, acı pul biber ve dereotunu karıştırıp üstüne döküp karıştırdım. Güzel bir meze oldu

Not: İç baklanın kabuklarını çıkarmak uzun sürüyorsa da, televizyon karşısında, elinizdekine bakmadan yapabileceğiniz bir iş olduğu için, zor değil

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2008, 08:10   #10
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
İç baklayı sevenler, iç baklanın dış kabuklarını da soyup ince doğranmış bol taze soğan, sapları ile yine doğranmış dereotunu düdüklüye koyun. Az bir sıvı yağ, şeker, tuz ve az su ile ateşe oturtun. Düdüklü fıss der demez ya hemen kapatın ya da bir dakika tutun (yoksa dağılıyor). Üzerine doğranmış bol dereotu serpin.-Ben yapmadım ama bir arkadaşımda yedim bayağı hoş olmuştu-

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024