![]() |
|
![]() |
#1 |
agaclar.net
|
Hobi bahçesinde bu kez bakla da var. Bakla tarifi yazacak var mı? ![]() Sadece zeytinyağlısını yapıyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-12-2007
Şehir: K.K.T.C.
Mesajlar: 199
|
TAZE BAKLA Malzemeler: 1 kilo taze bakla 1/2 kilo kuşbaşı dana(kişiye göre değişir) 1 orta boy soğan 1 kaşık domates salçası tuz - karabiber az ayçiçek yağı Yapılışı: - Kuşbaşı dana yağda hafif soldurulur, -Yıkandıktan sonra kenarları alınıp yaklaşık 2-3cm büyüklüğünde kesilmiş baklalar, etlerin yanına katılır, biraz da onlar soldurulur. - İnce ince doğranmış soğan eklendikten sonra salça katılır, birkaç çevrildikten sonra su ilave edilir, pişmesine yakın tuz karabiber eklenir. NOT:Sebze yemeklerinde tuz pişmesine yakın konursa zebzenin rengi yeşil kalır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Ben taze bakla yemeğini çok seviyorum hele salatası şöyle nane ve sarmısakla anlatamam ne kadar nefis olur. Bu arada unutmadan ben 15-16 yaşına kadar hiç bakla yemedim kendi çocuklarıma da yedirmiyorum. ( içerisinde siyanüre denk zehir olduğu ve çocuklar için tehlikeli olduğunu söylerlerdi ne derece doğru bilmiyorum) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Moderatör
|
Sayın Malina, derin doldurucuda olmaz mı? Hem İstanbul'da hem de Manyas'da en az yirmibeşer adet vardır. Ama İstanbul'dakiler bahçe malı değil, oradan temizlenip alınanlardan. İnşallah bu sene bahçe malı da koyacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Bakla çorbası: Baklaları küçük küçük doğrayın, suda haşlayın. Başka bir kapta 1 kaşık yoğurtla 2-3 kaşık unu karıştırın. Kaynayan baklanın içine döküp katıştırın. Tuzunu ekleyin. Üzerine tereyağında kavurduğunuz kırmızı biberi veya salçayı gezdirin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2007
Şehir: Sakarya/Sapanca
Mesajlar: 184
|
İkisi birarada. Malzemeler.(1 kişilik bana göre) 4 ufak enginar.1 sogan(Rendelenmiş).1/2 kg iç bakla(üstleri cizilmiş).1/2 fincan Z.yağı. (Arzuya baglı.Domates suyu 1 fincan.1 kesme şeker.) Tuz, beyaz biber(Taze çekilmiş). Tencereye 1 bardak suyu koyun.Kaynayıncaya kadar soganı rendeleyin.Enginarların dış yapraklarını alın 4 'bölün.saplarını alın ******.(üstlerini ben kesmiyorum.)İsterseniz çicek püsküllerini alabilirsiniz.Kaynayan suya yağı ,enginarları ,tuz ve b.biberi atın.10 dk pişmeye bırakın hafif ateşte.Sonra d.suyunu ve şekeri atın.Baklalar pişinceye kadar devam.Ateşten alın soğutun.Afiyet olsun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
agaclar.net
|
Hobi bahçesindeki baklaların bir kısmı iç bakla çıkacak hale gelmiş. İçlerini çıkardım. Sonra hızımı alamayıp hepsinin kabuklarını da çıkardım ![]() Az bir suda haşladım. Yoğurt, taze sarımsak, limon, zeytinyağı, acı pul biber ve dereotunu karıştırıp üstüne döküp karıştırdım. Güzel bir meze oldu ![]() Not: İç baklanın kabuklarını çıkarmak uzun sürüyorsa da, televizyon karşısında, elinizdekine bakmadan yapabileceğiniz bir iş olduğu için, zor değil ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Moderatör
|
İç baklayı sevenler, iç baklanın dış kabuklarını da soyup ince doğranmış bol taze soğan, sapları ile yine doğranmış dereotunu düdüklüye koyun. Az bir sıvı yağ, şeker, tuz ve az su ile ateşe oturtun. Düdüklü fıss der demez ya hemen kapatın ya da bir dakika tutun (yoksa dağılıyor). Üzerine doğranmış bol dereotu serpin.-Ben yapmadım ama bir arkadaşımda yedim bayağı hoş olmuştu- |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|