agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 2 Gönderen Güler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-11-2016, 14:19   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Mantarlı, kuzu ciğerli Patlıcan

Sevgili mutfak moderatörümüzün bu başlığını biraz ihmal ettim kendimi affettirmem lâzım.

Eşim iki gün evvel TV.de bir yemek programını izlemiş, hele ki patlıcan olunca daha da bir dikkat kesilmiş.
Kendisi patlıcanlı yemekleri çok sever ama ben pek sevmem. Patlıcanın salatasını, beğendi ve kızartmasından başkasını yemem o da her türlüsünü sever. Sık sık pişirmiyorum diye de başta malina olmak üzere önüne gelene beni şikayet eder.
Hadi İstanbul'da olsak iş kolay " bak canın çok istediyse hadi git Hacı Baba'ya veya güzel patlıcan yemekleri pişiren bir lokantaya" diyerek kurtuluyorum ama Manyas'da bu iş zor.
TV. programında izlerken ağzımın suyu aktı diyerek malzemelerini alıp gelmiş. Bu durumda pişirmemek hiç olmaz tabii, mecburen kolları sıvadım.

Kuzu ciğerli, mantarlı karnıyarık

4-5 tane çekirdeksiz kemer patlıcan
5-6 tane iri taze mantar
1 tane küp küp doğranmış kuzu ciğeri

Parlıcanların başını alıyor, ucundanda biraz kestikten sonra ortadan ikiye kesiyorsunuz (alaca alaca yapmadan)
sonra her parçanın ortasından biraz derince bir çizik atıyorsunuz ama uçlarına kadar gelmeden.
Kızgın yağda iyice kızartıp ya bir fırın tepsisine veya fırına koyabileceğiniz bir payrexe alıyor ve çizdiğiniz yerleri bir kaşık yardımı ile iyice açıyorsunuz ki malzemeleri döşeyebilesiniz.

Başka bir tava içine tereyağ koyup, 1-2 tane küp küp ufak doğranmış soğanları pembeleştiriyorsunuz. 2 diş kadar ufak ufak doğranmış sarımsaklar da ilave ediliyor.
Daha sonra yine ufak ufak doğranmış mantarları da ilave edip, mantarlar sularını çektikten sonra bunlara ciğeri ilave edip kavrulmalarını sağlıyorsunuz.
Bu aşamadan sonra içine biraz kekik, maydanoz ilavesinden sonra tavanın altını kapatıyorsunuz.
Bu iç malzemesini aynen karnıyarık gibi kızartılmış patlıcanların içine dolduruyorsunuz.
Daha sonra ince kesilmiş bir dilim domates ve ve yine ince kesilmiş bir biberi de yerleştirdikten sonra yine ince kesilmiş bir dilim kaşar peynirini de koyduktan sonra 160-170 derece ısıtılmış (turbo) fırına sürerek 15-20 dakika fırınlıyorsunuz.

Eşim çok beğendi, ben de ona ayıp olmasın diye bir parça aldım, lezzetli olmuştu.
(.....ve hemen malina'yı aradı " Güler bana patlıcanlı yemek yaptı müjdesini verdi)

Fırına girmeden önceki hali

Name:  IMG_9665 (600 x 450).jpg
Views: 200
Size:  42.3 KB

Ozlem A ve güla beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024