agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni23Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-03-2013, 10:25   #31
Ağaç Dostu
 
ayhat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-11-2007
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 1,033
ben bu resime baka baka kuşkonmaz araya araya bir hal oldum, en sonunda markette konservesini buldum, ilk defa tadına bakacağım, konserve kuşkonmazın en güzel şekilde nasıl tüketebilirim.

ayhat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2014, 22:09   #32
Ağaç Dostu
 
tener's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-03-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 271
Kuşkonmazın konservesini olduğu gibi kullandım ancak tazesini hiç denememiştim. Tariflerden faydalandım.

tener Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2014, 10:38   #33
Ağaç Dostu
 
ayhat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-11-2007
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 1,033
ben tazesini buldum tattım ama buralarda satılmıyor malesef, en bol ve ucuz dönemi ne zaman o dönemlerde bulmaya çalışacağım tekrar.

ayhat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2014, 12:26   #34
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,315
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayhat Mesajı Göster
ben tazesini buldum tattım ama buralarda satılmıyor malesef, en bol ve ucuz dönemi ne zaman o dönemlerde bulmaya çalışacağım tekrar.
En bol dönemi Nisandan itibaren. Ama öyle pek te ucuzladığı söylenemez yani.

ayhat beğendi.
bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2014, 08:50   #35
Ağaç Dostu
 
ayhat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-11-2007
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 1,033
burada satışı var https://www.facebook.com/milkbar80a?fref=ts

ayhat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2014, 01:16   #36
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,719
Name:  kuşkonmaz.jpg
Views: 183
Size:  68.6 KB

"Bekleyen derviş muradına ermiş" misali bir süredir iki günde bir hasat var. Pençeleri ektikten sonra 3-4 sene beklemiş olmayı mazur kılacak bir lezzet.

Yumurtalısı bu enfes sebzenin tadını değiştirir diye 3-4 dakika haşladıktan sonra eritilmiş tereyağı veya zeytinyağı ile başka bir şey ile karıştırılmadan yeniyor

Bizde topu topu 10 kök var. 50 kök olmayışı ise önemli bir pişmanlık durumu. Hazır pençe bulunmadığından bir sene de pençe yapmayı koyarsak 4 sene sonra hasat edilebilir 50 kökümüz olur inşallah.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2014, 08:45   #37
Ağaç Dostu
 
yasarugur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-10-2007
Şehir: Aydın
Mesajlar: 264
Galeri: 7
Aydın'da yabanisine Kedirgen derler.Bu sıralarda yağmurlar yeterince yağmadığı için az bulunuyor.Size başka bir tarif vereyim lezzetine inanamayacaksınız dükkan komşum berber Sedat bu tarifin mucidi. Kedirgenlerin taze yerlerini elinizle küçük küçük parçalayın,dereotu,maydanoz,taze soğan ,yumurta ile karıştırıp kapalı pide yaptırın, pide kısa zamanda pişer içinde Kedirgenler yabani kuşkonmazlar pişmez demeyin ,yumuşacık oluyor.Deneyin pişman olmayacaksınız.

yasarugur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2014, 08:49   #38
Ağaç Dostu
 
ayhat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-11-2007
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 1,033
kuşkonmazı bir bulabilsek yapacağızda yok bulamıyoruz buralarda o adrestede en az 3 kilo satıyorlar, 75 tl 3 kg, ne yapayım o kadar kuşkonmazı nasıl muhafaza edeyim birde 3 kilo yani az da değil, biber gibi hafif, kiloya bayağı bir fazla gelir.

ayhat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2022