12-01-2007, 11:00 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
|
Yeşil soğan erkeği yemeği
YEŞİL SOĞAN ERKEĞİ YEMEĞİ 1 Bağ Tohuma kaçmış soğan erkeği 2 Avuç Bulgur sıvı yağ-1 kaşık salça-tuz Tohumluk soğan erkekleri dipten kesilerek alınır. Tohumluk uç bölümü kesilip atılır. Yıkandıktan sonra 2 cm boyunda soğanlar kesilir.Tencere ye konulan soğanların üzerine 2 avuç kadar bulgur atılır ve 2 su bardağı kadar su ilave edilir. Bir çaybardağında sulandırılmış salça ve yeterli sıvı yağ ilave edildikten sonra pişmeye bırakılır. Çok hafif ve çok lezzetli bir yazlık hafif yemek tir. Afiyet olsun. |
26-08-2009, 09:48 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-08-2008
Şehir: İstanbul-Beşiktaş
Mesajlar: 273
|
Tohuma kaçmış soğan bulmamız zor gibi. Bu yemek taze soğanla yapılsa nasıl olur? |
26-08-2009, 22:46 | #3 |
Ağaç Dostu
|
Olmaz, bu tarifleri bahardan yaza dönerken soğanların uzun borucuk şeklinde uzayıp, tohuma durduğu zaman yapabilirsiniz. Hiç bir şekilde aynı tadı vermez, soğan erkeğinin pişince şekerimsi tadı olur, yeşil soğanla bu tadı yakalamanız mümkün değil. İkisini de denerseniz bana hak verirsiniz. |
24-01-2011, 09:11 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 152
|
Eskiden pazarlarda bag olarak satilirdi . Bir kez tatma firsatim olmustu .Rahmetli ninem böregini yapmisti . Hamile oldugum icin bu kadar lezzetli oldugunu sanmistim bunca yil . Kismetse bu sene kendimiz yapmayi deneriz artik . |
24-01-2011, 09:19 | #5 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-03-2010
Şehir: Karaman
Mesajlar: 51
|
zor değil
Alıntı:
evde yeşeren baş soğanlar bahçeye ekilince aranan malzeme çok olur |
|
24-01-2011, 09:27 | #6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-03-2010
Şehir: Karaman
Mesajlar: 51
|
zor değil
hatta baş soğanı yarıdan kesip, kök tarafı tekrar ekilirse çok verimli bir tohuma kalkma olayı gerçekleşiyor. İster yemek yap ister tohum al |
24-01-2011, 09:29 | #7 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-03-2010
Şehir: Karaman
Mesajlar: 51
|
Alıntı:
|
|
27-04-2011, 23:48 | #9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2011
Şehir: KAHRAMANMARAŞ
Mesajlar: 337
|
Bizler bu yeşil soğan erkeğine Adana'da -dıbız -,Kahramanmaraş'ta -üğürtmek - diyoruz. Küçük küçük doğranıp ,yağda öldürüp ,yumurta kızartmasıda yapılıyor. Ayrıca iri iri kesilip kızartılır ,srımsaklı yoğurtla yeniliyor. |
|
|