agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni9Beğeniler
  • 4 Gönderen Benol Hazaroğlu
  • 1 Gönderen Güler
  • 2 Gönderen Benol Hazaroğlu
  • 1 Gönderen Benol Hazaroğlu
  • 1 Gönderen melis inanc

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-07-2015, 17:03   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
Yumurtalı fasulye kavurması.

Fasulyeler ortadan kırılır, haşlanır. süzgeçte bastırılarak suyu iyice süzülür.
Bol piyazlık şeklinde soğanı hafif kavrulur, fasulyelerle kokusu çıkana kadar kavrulur.
Sofraya getirilecek zaman miktarına göre yumurta kırılır, hızlıca karıştırılır bol karabiber eklenir.
Çok basit tariftir ama lezzetli olur.
Afiyet olsun.

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2015, 17:10   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sevgili Benol Hazaroğlu, " Sofraya getirilecek zaman miktarına göre yumurta kırılır" menemen gibi mi?

uyap beğendi.

Düzenleyen Güler : 26-07-2015 saat 18:00
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2015, 17:31   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
Kırılıp iyice karıştırıyoruz Güler hanım. Yumurta sulu kalmıyor. O kıvam size kalmış ister az pişirin ister yumurtalar iyice fasulye ile karışsın hiç susuz olsun.
Zevkinize kalmış. Ben kendim iyice pişmiş hale gelene kadar karıştırıyorum. Yağına kalıyor.

Güler ve uyap beğendi.
Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2015, 17:32   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
Bir öğünlük ikinize yaparsanız 2 yumurta kafi.

uyap beğendi.
Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2015, 17:51   #5
Ağaç Dostu
 
uyap's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-06-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,340
Kayınvalidem bu tarife fasulye miktarına göre bir iki domates de ekliyor (ben yeşil biber de koyuyorum). Bazen yumurtayı ayrı tavada tereyağlı pişirip küçük parçalara bölüyor ve pişmiş fasulyeyle karıştırıyor.

uyap Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2015, 18:04   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-07-2015
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 116
bizzat bu ramazanda iftar sofrasi için yaptim ortaya meze gibi çok lezzetli yapanlarin eline saglik tadanlara da afiyet olsun

sevdam beğendi.
melis inanc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024