agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 1 Gönderen Benol Hazaroğlu
  • 1 Gönderen Ozlem A

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-07-2015, 12:16   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
Taze fasulye kavurması.

Bu yemeği Güler hanımın bahçesindeki fasulyeleri görünce yazmayı düşündüm.
Ona bir çeşit olsun diye.

Fasulyeler kılçıkları alınıp sadece ortadan bölünür. Yıkanır, haşlanır suyu süzgeçte elle bastırılarak süzülür.

Bol soğan zeytinyağında az kavrulur fasulyelerde birlikte fasulye kokusu gidene kadar kavrulur.

Arzuya ve sevmeye göre en az 2 diş olmak üzere sarımsak rendelenir, bol maydonoz doğranır. karabiber ekilir ılık servis yapılır.

Fasulye diblesi ve yumurtalı kavurması da çeşit sayılabilir. arzu edene tarifi eklerim.

Ozlem A beğendi.
Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2015, 15:49   #2
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Sayın Benol Hazaroğlu, kayınvalidem yumurtalı kavurmasını yaparmış, eşim çok sever ancak, tarifini bizlere bırakamamış. Tam fasulye alıp kendim deneyecekken eklediğiniz tarifleri gördüm

Zahmet olmazsa yumurtalı tarifini isterim, fotojenik olursa fotoğraf ta eklerim

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024