agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni8Beğeniler
  • 5 Gönderen üzüm
  • 3 Gönderen yağmur

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-08-2013, 16:12   #1
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Yeşil Domates Kızartması

Name:  yesil_domates.jpg
Views: 529
Size:  27.2 KB

Malzemeler:
1 iri yeşil domates
1 yumurta
2 yemek kaşığı süt
Un, galeta unu (kuru ekmeği havanda döverek elde ediyorum), tuz, karabiber.

İlk kaba un, ikinci kaba sütle çırpılmış yumurta, üçüncü kaba galeta unu, tuz, ve karabiber karışımı hazırlanır.

Yeşil domates 5-6 mm kalınlığında dilimlere ayrılır.

Yeşil domates dilimi birinci kaba konularak una bulanır; hafifçe kabın kenarına vurularak fazla un silkelenir.

Unlanmış dilim ikinci kaptaki süt yumurta karışımına konur. Bu sosa bulandıktan sonra üçüncü kaptaki galeta unu ile kaplanması sağlanır.

Kızgın yağda önce bir yüzü sonra diğer yüzü çevirilerek kızartılır.

Pek çok kişi gibi 'Kızarmış Yeşil Domatesler' filmi ile farkına vardığım bir lezzet.

Afiyet olsun.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2013, 22:09   #2
Ağaç Dostu
 
yağmur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 748
Bizde önce rastgele ince dilimler haline getirip turşusunu yaparız.Ardından yumurta ve mısır unu ile kızartıp yiyoruz.Bunu ilk kez gördüm,deneyeceğim.

yağmur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024