13-08-2013, 16:12 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Yeşil Domates Kızartması
Malzemeler: 1 iri yeşil domates 1 yumurta 2 yemek kaşığı süt Un, galeta unu (kuru ekmeği havanda döverek elde ediyorum), tuz, karabiber. İlk kaba un, ikinci kaba sütle çırpılmış yumurta, üçüncü kaba galeta unu, tuz, ve karabiber karışımı hazırlanır. Yeşil domates 5-6 mm kalınlığında dilimlere ayrılır. Yeşil domates dilimi birinci kaba konularak una bulanır; hafifçe kabın kenarına vurularak fazla un silkelenir. Unlanmış dilim ikinci kaptaki süt yumurta karışımına konur. Bu sosa bulandıktan sonra üçüncü kaptaki galeta unu ile kaplanması sağlanır. Kızgın yağda önce bir yüzü sonra diğer yüzü çevirilerek kızartılır. Pek çok kişi gibi 'Kızarmış Yeşil Domatesler' filmi ile farkına vardığım bir lezzet. Afiyet olsun. |
13-08-2013, 22:09 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
Şehir: Muğla
Mesajlar: 748
|
Bizde önce rastgele ince dilimler haline getirip turşusunu yaparız.Ardından yumurta ve mısır unu ile kızartıp yiyoruz.Bunu ilk kez gördüm,deneyeceğim. |
|
|