agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni166Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-07-2008, 13:00   #61
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,608
Galeri: 1
İç malzemesini kıymalı da yapabilirsiniz o da güzel oluyor.

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2008, 15:57   #62
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sevgili zeonka, size ne kadar teşekkür etsem azdır. Dün bahçeden toplanan kabaklardan bugün ne yapayım diye düşünüyordum.
Sevgili arkadaşlar gak kabak guk kabak yemekten canım çıktı. Oğuz, kendi yetiştirdiği için, hiç gıkı çıkmadan yiyor. Ben se bıktım valla. Seneye, kabak ekermiyim bilemiyorum. Haftanın hemen hemen bütün günü kabak yemeği mevcut evde. Yok kabak dolması (etli), yok mücver, kabak kalye, kabak graten, kabak kızartma, kabak salatası, kabak zeytinyağlı.
Başka ne çeşidi var bilen var mı?

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2008, 15:59   #63
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Hııı, unuttum bir de kabak sote var......

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2008, 16:12   #64
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,608
Galeri: 1
Benim yaptığım bir yemek var, aynı zeytinyağlı nın tarifi gibi sadece kıyma var bunda, dolma gibi oluyor tadı, kıyma ve soğanı kavuruyorum çok az salça küp küp doğranmış patates ve ve kabakları ekliyorum az da su ilave ettim mi tamam dır.

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2008, 16:17   #65
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Guler Mesajı Göster
Hııı, unuttum bir de kabak sote var......


Sevgili Güler,
Henüz yeni bir üyeyim ama sizin o muhteşem bahçenizide görme fırsatım oldu, tabi siteye yüklenmiş fotğraflardan.

Kabak konusunda benimde bir fikrim var;
Bence en çok türlüye yakışıyor kabak, kıymalı oturtmasıda güzel olur, üzerine hafif sarmısaklı yoğurtla çok iyi gider
Size bol çiçekli günler diliyorum...

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2008, 16:20   #66
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,608
Galeri: 1
Bir bakın isterseniz http://www.nepisirsem.com/YemekTarif...px?yemek=Kabak

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2008, 16:57   #67
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-05-2008
Şehir: kütahya
Mesajlar: 104
Kabaklı böreği unutmayın. Yanında ayranla iyi olur.

çilek_2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2008, 17:07   #68
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Guler Mesajı Göster
Haftanın hemen hemen bütün günü kabak yemeği mevcut evde. Yok kabak dolması (etli), yok mücver, kabak kalye, kabak graten, kabak kızartma, kabak salatası, kabak zeytinyağlı.
Başka ne çeşidi var bilen var mı?
Kış çorbaları ve pilavları için kuruttun mu?

Ben başladım

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2008, 17:20   #69
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sayın Malina, kabakdan artık gına geldi derler ya, o yüzden kışa hiç hazırlık yapmayı düşünmüyorum.
Buyrun siz devam edin, arzu ederseniz size bir koli de gönderebilirim, çiçekleri de üzerinde hani.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2008, 23:28   #70
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Güler Hanım sizin yazdıklarınızı okuyunca " kabak tadı verdi" deyiminin anlamını daha iyi anladım.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2008, 10:05   #71
Ağaç Dostu
 
Koyu yeşil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-10-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,273
Galeri: 35
Güler Hanım, sabah erkenden toplanan kabak çiçeklerinden zeytinyağlı dolma yaparlar Ege'de...

Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2008, 12:06   #72
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Evet, sevgili Koyu yeşil, dün arkadaşımız Ferda Ülkümen de bunu önerdi. Ben de bir zamanlar merak ettiğim için, Buket Aknar'dan öğrenmiştim. Ama şimdilerde bu işe girişeceğimi hiç mi hiç sanmıyorum. Hem bahçe işerim yoğun, hem de artık kabak görmek istemiyorum. Laf aramızda, acaba ne zaman köklenecekler diye merakla bekliyorum.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2008, 12:08   #73
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sevgili zenfree sana kocaman bir BRAVOOOO!

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2008, 03:03   #74
Ağaç Dostu
 
çekirdek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 857
Galeri: 14
"Kabak tadı verdi"ye, kelimelerin mecazi olmayan gerçek anlamlarına karşılık gelen bir yemek te var biliyor musunuz? Egede.
Uzun uzun tarifini yazmayacağım çünkü eminim yapmayacaksınız ya da yemeyeceksiniz. Ben çocukluğumda severek yerdim ama son yediğimde bana da ağır geldi. Et ve şeker..

Tatlı kabak dolması. Kabak kıymalı pirinçli, maydanozlu bildiğimiz şekilde dolduruluyor. Pişirme suyu olarak şekerli su kullanılıyor, şekerli bir yemek oluyor. (Güler, onca kabaktan sonra sen bunu okumamış ol..)

çekirdek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2008, 08:00   #75
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Biraz farklı bir tarif, ne zamandır yapmamıştım, bu sayfayla hatırladım:

Bir miktar pirinç yumuşayıncaya kadar haşlanır.

Kabaklar minik küpler halinde doğranır, soğan, tuzla beraber az yağda biraz pişirilir.
İçine,zeytin yağı, peynir, dereotu, kırmızı pul biber, nane ve diğer yakıştıracağınız baharatlar atılır.

Tüm malzeeme karıştırılarak fırın tepsisine konur, kabakların iyice piştiğine emin olununca çıkarılır.


Pirinç miktarını, isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Ben az koymayı tercih ediyorum ama kabak sevmeyen çocuklar için biraz arttırılabilir.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2008, 14:53   #76
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
  • Kabakları halka halka ince (3-4 mm gibi) dilimleyin, hatta hafif verev keserseniz dilimler elips şeklinde olur.
  • Bir poşete un ve tuz koyun. Dilimleri bu karışıma atın,torbanın ağzını kapatıp çalkalayın.
  • Un ve tuza güzelce bulanan dilimleri torbadan çıkarın elek üzerine koyun, hafifçe silkeleyerek unun fazlasını uzaklaştırın.
  • Bir tepsinin tabanına ucu kesilmiş bir sarmısağı, tepsiyi cilalar gibi güzelce sürtün (yağlamayın).
  • Sonra kabak dilimlerini tepsiye balık pulu gibi birbiri üzerine hafifçe gelecek şekilde sıra sıra dizin.
  • Üzerine salataya döker gibi zeytinyağını gezdirin.
  • En son kırmızı biber serpin.
  • Önceden ısıtılmış fırına verin.
  • Üzeri nar gibi kızarıncaya dek fırında tutun.
  • Sıcak servis yapın.

Ozlem A, hagdemir ve fenike beğendi.
Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2008, 18:16   #77
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Mine Hanım, kızartma yapmadığımız için verdiğiniz tarifin benzerini ben de yapıyorum, çok pratik ve çok güzel oluyor. Sarımsağı tepsiye sürmemiştim deneyeceğim.

Kabuklarıyla beraber bütün sarımsağı ikiye bölüp, kesik kenarlar aşağıda kalacak şekilde kabakların arasına koyuyordum.
Kabakların yapışmaması için yağlı kağıt kullanıyorum.
Unlayarak yapmıyorum ama eminim unlusu daha da lezzetlidir.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2008, 18:38   #78
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
Bu leziz ve evimizde sürekli yapılan bir tarif. Denemenizi öneririm

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2008, 14:28   #79
Ağaç Dostu
 
m ü g e's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-06-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 551
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Guler Mesajı Göster
Haftanın hemen hemen bütün günü kabak yemeği mevcut evde. Yok kabak dolması (etli), yok mücver, kabak kalye, kabak graten, kabak kızartma, kabak salatası, kabak zeytinyağlı.
Başka ne çeşidi var bilen var mı?
Merhaba. Kabaklı keki unutmuşsunuz Bu kadar tuzlu çeşidini yaptıktan sonra tatlısını da yapmak gerek

m ü g e Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2008, 15:45   #80
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Bir arkadaşın yazdığı tarif vardı. Fırında kızartıyordu

Rendelenmiş kabak + mısır unu + un + yumurta + tuz + çok az sıvı yağ

Biraz ekleme yaptım. Bu karışımı, 0,5-1 cm incelikte ve yuvarlak formda hazırlayıp, fırında kızartın. Bu malzemeyi pizza hamuru olarak kullanın. Üzerine istediğiniz pizza karışımını ekleyip, kısa bir süre daha fırınlayın. Benzer sürede pişecek malzemeyi bir arada kullanırsanız iyi olur.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2008, 15:47   #81
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Kabak kızartmasını, yoğurtla değil; limon + sarmısak sosu dökerek yemeyi deniyor musunuz?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2008, 15:50   #82
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Unu su ile, boza benzeri (biraz daha koyu) bir bulamaç haline getirin. Biraz tuz ekleyin.

Kabağı boylamasına büyük parça halinde kesebileceğiniz en ince dilim halinde kesin. 3-4 mm kalınlık gibi...

Kabakların her iki yüzünü, un bulamacına batırıp, bol yağda kızartın. Çıtır çıtır bir yiyecek olacaktır. O öğün yiyeceğiniz kadar kızartın. Bekleyince yumuşuyor.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2008, 20:24   #83
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-05-2008
Şehir: kütahya
Mesajlar: 104
Merhaba
Kabaklı keki de ben yazayım. Ayşe Tüter'in tarifidir.

KABAK ÇİÇEĞİ
3 yumurta
1 bardak şeker
1/2 bardak sıvıyağ
1/2 bardak süt
2 kabak (rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
vanilya
kabartma tozu
3 bardak un
1 çaybardağı ceviz
1 çaybardağı üzüm

Kek hazırlanır.
Ceviz ve üzüm eklenir.
Kek kalıbına konur.
Fırında pişirilir.

Afiyet olsun.

çilek_2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2008, 23:22   #84
Ağaç Dostu
 
cemo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2008
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 5,237
Galeri: 13
Sevgili Malina,patates kızartmasını da limon+sarımsakla deneyin.Süper oluyor(kabağın arasına patates i soktum kusura kalmayın)

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2008, 08:22   #85
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Gülriz Sururi'den
3 soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp geniş bir tencerenin dibine dizin.
2 büyük domatesi dilimleyip soğanların üzerine yerleştirin.
En üste de ortadan ikiye bölüp 2 parmak kalınlığında kestiğiniz 1 kg kabağı koyun.
Üzerine tuz, 8 diş sarımsak ve zeytinyağı döküp orta ateşte hiç su eklemeden pişirin. Servis yaparken üzerine bol dereotu serpin.

En sevdiğim kabak yemeklerinden biridir. Yapımı çok kolay, çabuk pişiyor ve çok lezzetli. Soğuk olarak yemenizi tavsiye ederim.


Düzenleyen sakagun : 19-06-2014 saat 19:13
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2008, 17:53   #86
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Azıcık pirinç koymuyor muyuz?

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2008, 18:34   #87
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Yukarıdaki Gülriz Sururi tarifinin çok benzerini yapıyorum ama benimkinde domatesler kabakların üstünde oluyor, çok az da şeker ilave ediyorum. Pirinç ilave etmiyorum.

Kabağı kendi yetiştirenlere özellikle tavsiye ederim. Taze kabağın tadını çok iyi alıyorsunuz.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2008, 20:38   #88
Ağaç Dostu
 
m ü g e's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-06-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 551
Bende yapıyorum aynı tarifi, pirinç konulmuyor. Miktarını göz kararı ayarlayarak yapıyorum. En alta yarım ay şeklinde soğan koyuyorum üzerine kabak ve sarımsak kabağın üzerine de bol domates koyuyorum. Tuz, çok az şeker ve zeytinyağı ilave edip pişiriyorum. Tencere fazla derin olmayıp geniş bir tencerede olursa daha kolay pişiyor. Gerçekten lezzetli bir tarif oluyor.

m ü g e Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2008, 21:04   #89
Ağaç Dostu
 
neconeco's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 614
Galeri: 19
selam arkadaşlar kabak tadı vermeden ))) kireçli kabak tatlısı tarifini ve bilen varmı acaba rahmetli anenem yapardı.. fakat günümüzde bilen yok.

neconeco Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2008, 08:18   #90
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Azıcık pirinç koymuyor muyuz?
Bu tarifte pirinç yok limon. Ama denenebilir.

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024