agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni166Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-07-2007, 16:14   #31
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Hayatımda ilk kez kabak çiçeği dolması yaptım. Şahane oldu.
Name:  28TEMMUZ 003.JPG
Views: 1202
Size:  57.6 KBName:  28TEMMUZ 022.JPG
Views: 1565
Size:  67.9 KB
Ayva yaprağı sarmasını da denedim ama tahmin ettiğim gibi çok sert, yenecek gibi değil.Belki baharda yeni yapraklanırken körpeyken yumuşaktır. Kısacası boşuna denemeyin
Name:  28TEMMUZ 020.JPG
Views: 1337
Size:  59.2 KBName:  28TEMMUZ 019.JPG
Views: 1060
Size:  57.6 KB

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2007, 16:21   #32
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Limon ellerine sağlık.
Kabak çiçeği dolmaları mükemmel görünüyor.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2007, 16:46   #33
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Teşekkür ederim.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2007, 18:53   #34
Ağaç Dostu
 
yasarulutas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-05-2006
Şehir: Sivas - Sızır
Mesajlar: 315
Galeri: 677
Limon; kabağı yakmışsın! )

yasarulutas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2007, 19:13   #35
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Bizim memleketin asma (tevek) yaprağı meşhurdur (Niksar). Özellikle sarmalarda lokum gibi olur. Manisa taraflarında ise yine yaprak yapıldığı halde bizimkinin kalitesini bulamaz.

Tek nedeni yaprağın toplama zamanının takip edilmesi. Özellikle yaprak toplarken fazla kartlaşmamış yapraklar tercih edilir ki işte ona has lezzet ve yenilebilirlik sağlansın. Diğer bitkiler içinde öyle gerek dut gerekse ayva yaprağında kartlaşmamış henüz yeni büyüklüğüne ulaşmış uç kısımlardan toplayacağınız yapraklarla deneme yaparsanız daha iyi bir sonuç elde edeceğinizden eminim. Hani bizim sevgili Cemal S. bilir bizim oralarda kesip yemek için kart horoz alırsan yanında da bir eşek yükü odun istenir ki iyice pişsin.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2007, 19:54   #36
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Ellerinize sağlık Limon,

Ben ressam olsaydım, herhalde çiçek böcek çizmek yerine bunları çizerdim.

Yaktığınız iddia ediliyor ya, dolmanın dibi tutmuşu lezzetlidir

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2007, 20:48   #37
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Vallahi yakmadım. Ama ben zeytinyağlı dolmanın baharatını fazla koyarım. (Yenibahar, karabiber, çok az mahlep, çok az tarçın, bol kuru ve taze nane, dereotu) Kabak çiçeği de incecik olduğu için içinin rengi dışına çıkmış.
Bir tane pirinç tanesi bile kalmadı Yarın yine erken kalkıp çiçek toplamam lazım.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2007, 20:55   #38
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Selahattin Bey biz de boşuna çarşı pazar dolaşıp Tokat yaprağı aramıyoruz desenize
Sarıyer'de meşhur bir turşucu var. O getiriyor Tokat yaprağı.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2007, 21:15   #39
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
En kısa sürede kabak ekmem lazım.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2007, 10:38   #40
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Bir tane pirinç tanesi bile kalmadı
Ellerinize sağlık, o kadar baharatla da ne lezzetli olmuştur kimbilir Bu arada mahlep konulduğunu ilk sizden duydum. Denemezsem kusur kalırım Zaten iddia demiştim, üzülmeyin. Hem ben gerçekten dibi tutmuşuna bayılırım.

Bari çiçeği için bir tane de kabak ekeyim balkona.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2007, 13:38   #41
Ağaç Dostu
 
siboş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-07-2007
Şehir: KAHRAMANMARAŞ
Mesajlar: 116
İlk defa duydum kabak çiçeği dolmasını.Güzel olsa gerek.
Bende pancar yapraklarından dolma yapıyorum .O da harika oluyor


Düzenleyen siboş : 22-09-2007 saat 17:53
siboş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2007, 22:19   #42
Ağaç Dostu
 
yasarulutas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-05-2006
Şehir: Sivas - Sızır
Mesajlar: 315
Galeri: 677
Hani reklamlarda diyor ya "olma mı". Ya bitki zehirli olmasın hepsi yenir. Mühim olan pişirirken içine biraz da sevgi katacaksın ki, yemek tada tuza gelsin. Değilmi?

Yoksa al zıkkımlan dersen olmaz.

yasarulutas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2007, 22:53   #43
Ağaç Dostu
 
habibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 1,653
Galeri: 33
Limoncum Benim dev kabakların çiçeklerinden dolma olur mu dersin

habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2007, 18:48   #44
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Habibe Hanım olur hem de çok güzel olur Benim bal kabaklarım dev değil ama onların da dibinde meyve olmayan çiçeklerini topladım diğeriyle beraber. Nefis oldu muhakkak deneyin.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2007, 11:58   #45
Ağaç Dostu
 
habibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 1,653
Galeri: 33
Sevgili limon, bu gün deneyeceğim kısmetse.

habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2007, 14:08   #46
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
Habibe hanım fotoğraflarını da ekleyin lütfen, bakalım dev balkabağının dolmasıda dev mi olacak.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2007, 12:49   #47
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Habibe Hanım erken kalkıp toplayamadınız mı çiçekleri Ya da o kadar çok beğendiniz ki, fotoğraflamaya fırsat kalmadı...

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2007, 16:27   #48
Ağaç Dostu
 
habibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 1,653
Galeri: 33
Limoncuğum topladım toplamasına ya, lakin ertesi gün yolculuğa çıkacağımı unuttum ve toplamış bulundum. Seyehat dönüşü sararım dedim nofrosta sakladım.
Döndüğümde sarmak için dolaptan çıkarttım ve bir süre sonra çözüldüler. Sonuç hüsrandı.
Çiçekler tanınmayacak haldeydiler. Narin bedenleri dondurucuya dayanamış.
Yani bu hevesim seneye kaldı

habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2007, 17:26   #49
Ağaç Dostu
 
Buket Aknar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2007
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 2,471
Galeri: 53
Sevgili arkadaşlar, kabak çiçeğinin dolması Kıbrısa özgü bir yemek olarak biliniyor.
Kuzey Kıbrıs bölümünde fotoğraflarını (çiçek ve pişmiş olarak) görebilirsiniz. Biz içerisine "hellim" de ilave ederiz. Yalnız dikkat edilecek en önemli nokta çiçeklerin "bal kabağı" ndan olmasıdır. Kıbrıs'ta her kabağın çiçeğinden dolma yapılmaz. Ayrıca önceki mesajlarda okuduğum bir konu var ki "çiçeklerin göbeğindeki uzun kısımın kesilmesi" Biz bu kısımı kesmeyiz.

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2007, 22:20   #50
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Habibe Hanım, ben de Çannakkale'deyken eşim derin donrucuya koymuş iki poşet. Fakat çözdürünce pörsüyeceğini donukken de kırılacağını bildiğimden hiç elimi sürmedim. Çöpe atıcam ama eşimin emeğine saygıdan atamıyorum da Derin dondurucuya içini doldurup koymak gerek galiba. Seneye inşallah bol bol yapıp yersiniz ve yedirirsiniz

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-10-2007, 12:07   #51
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-10-2007
Şehir: burdur
Mesajlar: 6
selam kabak çiçeği dolmasının içini çok fazla iç koymazsanız hme daha hoş gözükür hemde sadece pirinç yemiş gibi olmazsınız.

ossgee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2007, 07:28   #52
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Kabak çiçeği

Kabak çiçeği dolmasını çok severim. Bunlar kayınvalidemle birlikte yaptığımız dolmalar.

Eklenen Resimler
  
Resulgur ve çiğdem42 beğendi.
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2007, 15:29   #53
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Bu kadar çok çiçeği nereden buldunuz?

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2007, 13:59   #54
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Kayınvalidemin İzmir'de bahçesi var. Ayrıca komşulardan da istiyoruz. Sağolsun, kırmıyorlar bizi. Yarısını ben yiyorum bu dolmaların

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2008, 15:26   #55
Ağaçsever
 
papillon22's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-04-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 47
Kabak Yemekleri

Pazardan aldığım tazecik minik minik kabakları bugün rendeleyip yine rendelediğim havuçla beraber çok az zeytin yağında biraz tuz ile çevirip sarımsaklı yoğurt dökerek(üstüne tercihen pul biber serpilebilir.)bir salata yapıcam. Sizde deneyin güzel oluyor.

papillon22 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2008, 17:54   #56
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Evett sevgili papillon22 tam zamanında aklıma getirdiniz ne zamandır unutmuştum ben bunu. Hatta bir de şöyle denemenizi öneririm: Rendeledikten sonra kızartmadan bir avuç iri dövülmüş ceviz, sonra yoğurt. İsteğe bağlı olarak yoğurdun yarısı kadar mayonez de eklenebilir.

M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2008, 10:15   #57
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Artık çocuklar evde, bu sayfayı daha sık ziyaret edeceğim galiba.

Bu günlerde kabakla başım dertte. Mevsiminde sebze kullandığım için, kışın yiyemediğimiz kabaklar acısını çıkarıyor şimdi.
Şöyle ki: Kızartmadan kaçındığım için, geçen sene fırında mücver benzeri bir karışım pişirmiştim, eşim ve çocuklar çok beğendi,artık hergün istiyorlar. Onlar yemekten bıkmadı ama ben pişirmekten bıktım açıkçası.
Ununu az koyuyorum, içine bir miktar da iri çekilmiş mısır unu ilav ediyorum. Mısır unu daha çıtır, börek gibi olmasını sağlıyor.
geniş fırın tepsisine yağlı kağıt serip, 1,5 cm kalınlığında yayıyorum. Böylece içi de pişmiş oluyor. Çayın yanına da iyi gidiyor.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2008, 11:40   #58
Ağaç Dostu
 
zeonka's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-03-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 275
Bugün fırında peynirli kabak pişirmenizi önerririm. Hem çok hafif hemde çok lezzetli oluyor.
Fırında Peynirli Kabak Tarifi
Kabakları ortadan ikiye kesiyoruz(boydan) içlerini tatlı kaşığı yardımı ile kazıyıp çıkartıyoruz.(İçlerini atmayıp mücverde yapabilirsiniz)
Sıcak suda on dakika haşlıyoruz.
Kabaklar soğurken beyaz penir (lor peyniride olabilir)1 adet yumurta ve dereotunu harmanlıyoruz.
Kabakların içini bu harçla doldurduktan sonra üstünede rendelenmiş kaşar peyniri serpiştiriyoruz.
Hafif yağlanmış tepsiye dizip sıcak fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz
Sıcak veya soğuk afiyetle yiyoruz

zeonka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2008, 12:05   #59
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,608
Galeri: 1
Sevgili zeonka, gerçekten süper bir yemek dün yedim )

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2008, 12:27   #60
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Hımmm.Denemek lazım.
Yoğurtlu sarımsaklı güzel olur gibi .

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024