agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni24Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-07-2007, 10:42   #31
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Isırgan ıtunun körpelerini bir taşımlık kaynattıktan sonra suyunu süzün ve bu suyu buzdolabında 4-5 gün saklayabiliyorsunuz. Her sabah bir bardak ısırgan suyuna bir kaşık bal **** kekik reçeli karıştırp için.Vücuttaki bütün zararlı toksinleri atıyor. Her yıl kür şeklinde 10-15 gün bu suyu için çok yararını göreceksiniz.

elve beğendi.
Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2007, 00:43   #32
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Mukaşar

Elazığlı bir üye olarak Halit Bey'in aylar önce yaptığı kırık nohut tarifi tamamen doğrudur diyorum .Ayrıca okunuşu mukaşşer dir.Malatya Pazarı adı altında satış yapan yerlerde vardır.Bulgur pilavına da çok yakışır.

M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-10-2007, 13:04   #33
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 95
Yemek tarifleri çok güzel ve hepsini hemen denemek istiyorum. Ancak şunu hatırlatmak isterim eğer insanlar herbivor olarak gelişmiş olsalardı azı dişleri olmazdı ve apayrı bir sindirim sistemine sahip olurlardı.

TARSUS'TAN NAR EKŞİLİ YEŞİL SALATA
Marul, bir demet maydonoz, bir demet taze soğan, bir demet taze sarımsak, nar ekşisi, zeytinyağı ve tuz. Önemli olan bu malzemeyi eliniz ile iyicene karıştırmak ve tüm tatları birbirine karıştırmak.

deniz boro Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2007, 17:58   #34
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Beppe Kalkıtması (Ödemiş Bozdağ)

Minik yuvarlak patatesler (beppe) kabuklarıyla beraber çok güzel yıkanır. Sonra bir güvece konur (yayvan bir çelik tencerede de olabiliyor
Bir not: Kompir galgıtması sadece taze, küçük patatesle yapılır. Eğer patatesler ceviz büyüklüğündeyse ikiye keserek de yapabilirsiniz.

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2007, 08:54   #35
Ağaç Dostu
 
Hakan KINACI's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-08-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 951
Galeri: 42
Trabzon Yöresinden Turşu kavurma;
Karadenize özgü yemek, Yeşil fasulye turşusu ile yapılıyor.
Yeşil fasulye turşusunu yıkıyorsunuz bu arada iki patates haşlanıyor,patatesler kara kare doğranıyor,yıkanmış turşu ile beraber, tereyağında kavrulmaya bırakılıyor. Birde yörede zaguda denilen sadece yaylada yetişen (bir tür kekik) bir ot ile tadı veriliyor.
Kısa bir süre her biri karıştırılarak kavruluyor ve sıcak sıcak sıcak servis yapılıyor.
Afiyet olsun.

Hakan KINACI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2008, 19:38   #36
Ağaç Dostu
 
İklimsiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 2,451
Galeri: 53
Giresun'dan Isırgan (sırgan) Otu Yemeği:

Isırganın uç filizleri toplanıp, iyice yıkanır. Bir tencereye bolca su konup kaynatılır, yıkanmış ısıganlar içine konur. Tahta bir kepçe yardımıyla sürekli tencerenin kenarlarına vurarak çırpılır. Isırganlar iyice ezilip, püre kıvamına gelince azar azar mısır unu konulur. Önceden ayıklanmış ve ezilmiş sarımsaklar ilave edilir, tuzu eklenir.

Sıcak olarak servis yapılır.

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2008, 20:02   #37
Ağaç Dostu
 
İklimsiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 2,451
Galeri: 53
Karalahana Diblesi

Malzemeler: 1 bağ karalahana / 2 su bardağı pirinç / 2 çorba kaşığı tereyağı / 4 adet soğan / yarım kaşık tuz / 1 adet acıbiber

Hazırlanışı: Yıkanmış karalahanalar iyice kıyılır. Tencereye bir kat karalahana, bir kat pirinç ve soğan konulur. Üst kısma lahana yayılarak tuzlanır ve ağzı kapatılarak ateşe oturtulur. Pişmeye yüz tutuğunda karıştırılır, kızdırılmış yağda biber ilave edilir. Ağzı kapatılarak dinlenmeye bırakılır. Sonra tekrar karıştırılarak sofraya çıkarılır.

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2008, 20:05   #38
Ağaç Dostu
 
İklimsiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 2,451
Galeri: 53
Kiraz Tuzlaması Kavurması:

Tuzlaması: Kirazlar yıkanır, bütün olarak kavanoza konulur. Üzerine kalın tuz serpilir. Tekrar kiraz konur tuz serpilir. Bu işleme kap dolana kadar devam edilir.

Kirazların çekirdekleri çıkarıldıktan sonra suya konularak tuzunun çıkarılması sağlanır. Tencereye sıvı yağ konur. İnce doğranmış soğanlar yağa ilave edilerek kavrulur. Kirazlar üzerine konulur ve karıştırılarak kavrulur.

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2008, 20:08   #39
Ağaç Dostu
 
İklimsiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 2,451
Galeri: 53
Pazı Mıhlaması:

1 bağ pazı / 3 adet soğan / 4 adet yumurta / 2 çorba kaşığı tereyağı / 1 fincan sıvı yağ / karabiber / tuz

Pazı yıkanır, ayıklandıktan sonra doğranarak haşlanır ve süzülür. İnce doğranmış soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Buna haşlanmış pazı ilave edilerek karıştırılır. Tuzu ve karabiberi atılır. Üzerine yumurtalar kırılır. Pişene kadar hafif ateşte tutulur.

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2008, 20:10   #40
Ağaç Dostu
 
İklimsiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 2,451
Galeri: 53
Taflan (Karayemiş) Tuzlusu Kavurması:

Tuzlama işlemi kirazda olduğu gibi yapılır.

Taflanların çekirdekleri çıkarıldıktan sonra suya konularak tuzunun çıkması sağlanır. Tencerede yağ eritilir. İnce doğranmış soğanlar yağa ilave edilerek kavrulur. Taflanlar üzerine konulur ve karıştırılarak kavrulur.

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2008, 20:49   #41
Ağaç Dostu
 
DarkYES's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 5,587
Galeri: 363
Sevgili iklimsiz, bu son tarifler yöre dışındaki pek çok insan için -belki içindeki de- oldukça ilginç
Özellikle karayemiş ve kirazın "tuzlu" olarak kullanımı -en azından benim tanıdığım- pek çok insana farklı gelecek bir durum. Ben kendi adıma çok leziz olacağından eminim o ayrı bir konu.

Yemek tarifi olmasa da özelikle şerbetli tatlılara -ekmek kadayıfı, kemal paşa, şekerpare- limon sıkmayı çok severim. Bu tatlıların -özelikle şerbet ağırsa- yenmesini kolaylaştıran bir durum. Doğu Karadeniz'de -kimden unuttum- öğrendiğim ama gittiğim her yerde yadırgandığına şahit olduğum bir durumdur. Oysa ki pek bir beğenilen limonata diye bildiğimiz içecek de doğrudan ekşi ve tatlının karışımıdır.

Güzel tarifler için herkese teşekkürler.

Not: Acıktım galiba

DarkYES Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2008, 21:19   #42
Ağaç Dostu
 
İklimsiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 2,451
Galeri: 53
Sevgili DarkYes, elbette haklısın, bilmeyene bu yemekler (kiraz ve taflan tuzlamaları) oldukça tuhaf geliyor Eskilerimiz, yenebilecek her şeyi mevsiminde yemek dışında bu tür yöntemlerle saklayıp daha sonra tüketmeyi öğrenmişler. Yoksulluğun, yoksunluğun gereği...

Bunlar hala sofralarda yeri olan yiyecekler. Bayanların kabul günlerinde, çayla birlikte ikram edilmekte

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2008, 15:02   #43
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Basit ve lezzetli bir tavuk tarifi de benden:

Yöresi:Sütçüler
Adı :Hürmeli pilav

Bir bütün tavuk alınır ve orta boy bir tencerede haşlanır. Haşlanan tavuk çıkarıldıktan sonra kalan tavuk suyu ölçülerek 4 bardak bulgur ile pilav pişirilir. ( Bulgur ölçüsünün iki katından bir ölçü eksik tavuk suyu ile)

Pilav pişerken tavuketi ince ince didiklenir. Büyükçe bir tavaya bir çorba kaşığı tereyağı **** 2 çorba kaşığı katı yağ eritilir içine 3-4 diş sarmısak ezilip atılır bir kaşıkta salça ilave edilir. Biraz kızartıldıktan sonra didiklenen tavuk parçalarıda atılıp bir müddet karıştırılır.

Pilavın yarısı büyükçe bir tencereye serilir üzerine didiklenip sotelenmiş tavuk etleri serilir
tekrar üzerine kalan pilav dökülüp düzeltilir ve tencerenin kapağı kapatılır. Bir müddet dinlendirildikten sonra servis yapılır.

Afiyet olsun. Yanında illada cacık çok keyifli olur )

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2008, 13:06   #44
Ağaç Dostu
 
Sonja Varol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2007
Şehir: Stuttgart
Mesajlar: 136
Lobyo Phala

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halit Togay Mesajı Göster
Lobyo Phala yazılmış mıydı?
Borçka'dan. Ceviz, karalahana ve kurufasülye ile yapılıyor.
Lobyo Phala tarifi de benden olsun...

Simdi bahcelerde yazdan kalan son karalahanalar mevcut. Hem de kisin sogunu yemis. Evde biraz da barbunya varsa hemen ise koyulmali... Tabi tadini bilenler icin.


Lobyo Phala



MALZEMELER:
Iki demet kara lahana
Bir su bardagi barbunya
1,5 Yemek kasigi tereyag

HARCI ICIN:
1 su bardagi ceviz ici
1 dis sarmisak
yarim demet kindzi (taze kisnis otu)
3 adet sivri biber
2 **** 3 dal maydanoz
2 **** 3 dal sasprami (taze **** kuru feslegen)

YAPILISI:
Kara lahanalar kücük kücük dogranir.Bir tencerede kaynayan kara lahanalar bir süre haslanir. Rengi degisen ve yumusamaya basliyan kara lahanalarin ilk suyu süzülerek dökülür.
Üzerine yeniden su eklenen kara lahanalar, iyice yumusayincaya kadar tekrar kaynatilir.
Ayri tencerede,geceden islatilmis barbunyalar haslanincaya kadar kaynatilir.Yumusayan barbunyalar lahanaya eklenir ve haslanana kadar pisirilir.Lobyo phala piserken misir unu eklenir.Kara lahananin harci havanda hazirlanir.
Ceviz,tuz,sarmisak,sasprami,kindzi,biber ve maydanoz havanda iyice dövülür.Lobyo phala pistikten sonra ocaktan inmeye yakin bu harc eklenir ve fazla kaynatilmadan ocaktan alinir.Üzerine tereyagi eklenen lobyo phala sicak olarak servis yapilir.

Cadi (misir ekmegi) ile yenmesi tavsiye edilir...

Afiyet olsun...


Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 24-03-2008 saat 21:01
Sonja Varol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2008, 13:12   #45
Ağaç Dostu
 
Sonja Varol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2007
Şehir: Stuttgart
Mesajlar: 136
Zurvili (Kirmizi Pancar Yemegi)

Yapilisi cok kolay, cok lezzetli bir otlu yemek. Misir ekmegi ile de cok iyi yeniyor. Yalniz yerken biraz parmaklariniza dikkat etmelisiniz

Zurvili (Kirmizi Pancar Yemegi) Tarifi


Malzemeler:
2-3 Bag Pancar Yapragi
4-5 Yemek Kasigi dövülmüs ceviz
2 Dis Sarmisak
Taze Kindzi
Taze Maydanoz
Koravo(Eksi)
Tuz


Yapilisi:
Pancar yapraklarini iki-üc santim olarak keserek iki-üc su yikiyoruz ve tencerede hazirladigimiz tuzlu sicak suda pisinceye kadar hasliyoruz.


Diger tarafta dövülmüs ceviz, sarmisak, kindzi, maydanoz, koravo ve tuzu iyice karistiriyoruz.

Hasladigimiz pancar yapraklarinin suyunu süzerek, bir de soguk sudan geciriyoruz.

Hazirladigimiz cevizli malzemenin icine sicak su koyarak karistirip, suyu süzülmüs pancarlari ilave ediyoruz.



Bütün malzemeyi harmanlayip servise sunuyoruz.

Cadi (Misir Ekmegi) ile yenmesi tavsiye edilir.

Afiyet olsun...


Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 24-03-2008 saat 21:04
Sonja Varol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2008, 17:28   #46
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 65
benim de anne tarafı rzeli bizde de muhalama var hamsi tava var laz böreği var var oğlu var...hepsi harika.

deniz-kızı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2008, 23:00   #47
Ağaç Dostu
 
eylems's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,444
Galeri: 58
KASTAMONU/TOSYA
maşmak(madımak) aşı

yaklaşık 200gr kadar madımak
1 su bardağı ufak(kırık pirinç)
2-3 yemek kaşığı tereyağı
1/2 kğ yoğurt
kırık pirinç ve madımaklar ayıklanıp yıkanır özellikle maşmak **** madımak ayıklanınca sirkeli suda 5 dk. bekletilip yıkanır.kırık pirinç maşmak ve tereyağı tencereye konularak üzerine 2-3 parmak geçecek kadar su ilavesi ile pişirilir.pişen malzemeye yarısıcakken çırpılmış ve çok az sulandırılmış yoğurt eklenir.mükemmel olur deneyin şimdi zamanı afiyetle yemeniz temennisi ile ....

eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2008, 23:03   #48
Ağaç Dostu
 
eylems's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,444
Galeri: 58
birde tavuklu toyka var ama unuttum hatırlayınca ekleyeceğim

eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2008, 23:14   #49
Ağaçsever
 
ahsencemre's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: osmaniye
Mesajlar: 38
Galeri: 18
Toga

Malzemeler: Dövme, yoğurt, nane,tuz: Dövme yıkanır süzülür tencereye konulur bizim buralarda büyük tencerelerde yapalar uzun süre içilir sıcak, soguk, yoğurt su katılarak ayran kıvamından biraz daha açık hale getirilir dövmenin üzerine dökülür.Ocağa konur sürekli katıştırarak kaynatıp koyulaşması sağlanır tuz eklenir en son taze nane'nin yaprakları tüm olarak isteğe bağlı ****** dileyen doğrayabilir serpilir karıştırılır nane çok güzel bir aroma verir bu çorbaya .Afiyet olsun


Düzenleyen ahsencemre : 29-04-2008 saat 12:41
ahsencemre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2008, 00:11   #50
Ağaç Dostu
 
ebrub's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 130
Galeri: 2
Çömlekte kuru fasulye-Karadeniz Usulü

Bu başlıktaki mesajların tamamını okudum ama umarım gözümden kaçmamıştır. Ben bir yemek tarifi arıyorum.Birkaç sene önce İstanbul'a bir gidişimde, arkadaşlarım beni bir kurufasulyeciye götürdüler. Karadeniz usulü imiş, çömlekte ve odun ateşinde pişiriliyor. O gün anladım ki ben o güne kadar kurufasulye yememişim

Acaba bilen arkadaşlardan tarifini rica edebilir miyim?

ebrub Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2008, 18:18   #51
Ağaç Dostu
 
alice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2007
Şehir: ORDU
Mesajlar: 232
Melevcen ya da melocan kavurması

Karadenize özgü bir yemektir.
Melocan dikenli bir bitkinin en uç kısmıdır(Doğal olarak yetişir).
Toplanan melocanlar kısa bir süre haşlanır.
Sıvı yağ konulup,soğanla birlikte kavrulur.
İsteğe göre, üzerine yumurta da kırılır.

Merak eden arkadaşlar için melocan
http://farm1.static.flickr.com/132/4...ad2f1f20cf.jpg


Düzenleyen alice : 04-11-2009 saat 09:53 Neden: ya da
alice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2008, 13:16   #52
Ağaç Dostu
 
Ayşe Özdil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 198
Galeri: 5669
Geçen hafta bizim evde de şıhılmahşenin farklı bir versiyonu pişti. ( Kayınvalidem Hatay lı..)
Minik kabakları oyup pembeleşene kadar kızarttıktan sonra ; içlerine kavrulmuş kıyma - soğan , maydanoz ve kırık leblebi yerine haşlanmış nohutla hazırlanan iç dolduruldu.. Üzerine salçalı - domatesli sosu dökülerek fırına sürüldü. Gerçekten farklı ve güzel lezzette bir yemek oldu ..

Ayşe Özdil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2008, 15:11   #53
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
MALAHTA (Trabzon-Tonya)
Ben Trabzon'lu olmasamda bayıldığım bir yemek bu. Yapılışıda hazmıda kolay. Pırasanın yaprakları ince inci doğranır. Bir tencerede tereyağı kavrulup üzerine doğranan pırasalar konur. Karıştırılıp kapak kapanır. Pırasalar suyunu salıp çektikten sonra sıcak su ve tuz konur. Pırasalar iyice pişince yavaş yavaş mısır unu katılıp hızlı hızlı karıştırılarak pelte kıvamına gelene kadar pişirilir. Afiyetle yenilir.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2008, 15:41   #54
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2007
Şehir: Rize
Mesajlar: 482
Galeri: 35
Susam Karadeniz'de kurutma işi zor biraz. Yaş tarhana yapıyorlar kavanozda onu bilir misin? Cıvık hamur gibi kavanozla buzdolabında saklanıyor. Tam bilmiyorum hafif mayalı hamur tadında oluyor.

Ebrub İspir ( Erzurum ) fasulyesi al. Beyaz, şeker gibi bir fasulye. Suda değil sütte beklet. Yağ olarak abartmadan tereyağı kullan. Fasulyeyi iyice pişir diri kalmasın. Bir de dolapta biraz bekleyen kurufasulye daha lezzetli oluyor.

Baldaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2008, 18:05   #55
Ağaç Dostu
 
ebrub's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 130
Galeri: 2
Sütte ha? Hımmm, nasıl da güzel olur, her işin püf noktası var işte,
Çok teşekkür ederim Baldaş...

ebrub Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2008, 11:03   #56
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
Baldaş. Yaş tarhanayı biliyorum. Ama benim damak tadıma pek uymadı. **** alıştığım tarhana lezzetini aradığım için böyle oldu. Aslında burada da kurutulabiliyor. Yazın en sıcak günlerini kaçırmamak lazım.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2009, 11:23   #57
Ağaç Dostu
 
tener's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-03-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 271
2. sayfayı gözardı etmiş olduğumun farkına vardım.


Düzenleyen tener : 22-01-2009 saat 12:17
tener Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2009, 09:25   #58
Ağaç Dostu
 
tenar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-07-2007
Şehir: Yerdeniz
Mesajlar: 186
Daha önce nasıl yaptımsa ayrı bir sayfa oluşturup yazmışım.

Karaburun yöresinde yapılan gelincik reçeli tarifine buradan
http://www.agaclar.net/forum/showthr...724#post326724

çalkama tarifine buradan ulşabilirsiniz:
http://www.agaclar.net/forum/showthr...729#post326729

tenar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2009, 05:07   #59
Ağaç Dostu
 
finduk52's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-08-2009
Şehir: Hollanda
Mesajlar: 627
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alicee Mesajı Göster
Melevcen **** melocan kavurması

Karadenize özgü bir yemektir.
Melocan dikenli bir bitkinin en uç kısmıdır(Doğal olarak yetişir).
Toplanan melocanlar kısa bir süre haşlanır.
Sıvı yağ konulup,soğanla birlikte kavrulur.
İsteğe göre, üzerine yumurta da kırılır.

Merak eden arkadaşlar için melocan
http://farm1.static.flickr.com/132/4...ad2f1f20cf.jpg
Ne güzel anlatmışşın , yıllar sonra bu sene doya doya yiyebildim melocanı .
Ben melocanın tadını mantara benzetiyorum hani onu andırıyor et istemeyen başlı başına etin yerini alabilen bir ot .Tıpkı mantar gibi .
Ellerine sağlık .

Kaldriğin de bizim oralarda turşusu yapılır .
Bizde geniş kızartma tavasında hafif mısır unu eklenip (eklemeden de oluyor )sıvıyağda börek gibi alt üst edilerek kızartılır .
Yiyen herkesin hoşuna gider .

Kara lahanadan ise çeşitli yemeklerimiz vardır sarma dışında pirinçlisini (aynı ıspanak gibi) , kara kavurmasını ,bulgurlu diplesini , kepirlisini , turşusunu ve daha birçok çeşidini pişiririz .

finduk52 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2010, 20:30   #60
Ağaç Dostu
 
herbaryum's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-01-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,367
Galeri: 49
Mahluta

2 ölçek Kırmızı Mercimek (Ölçek su bardağı olabilir)
1 ölçek Pirinç

Önce ılık suda şişirilip daha sonra bol su ile kaynatılacak. Ta ki taneler ezilene kadar.
1-2 soğan zeytinyağında (yarım bardak) sararıncaya kadar kavrulup 1 yemek kaşığı domates salçası ilave edilecek, salça soğanla kavrulup (biraz tuz isteğe bağlı miktarı) kaynamakta olan mercimek pirinç karışımına ilave edilecek. İçine 1-2 tatlı kaşığı çekilmiş kimyon konacak. İçmeye hazır.
Kaseye konunca isteğe göre Kimyon+Sumak+Kırmızı Pul Biber serpilecek.
Afiyet olsun..

Jakin beğendi.
herbaryum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024