agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni15Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-05-2012, 23:23   #31
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-11-2009
Şehir: konya
Mesajlar: 14
slmmm bende engınar alamak ıstıyorum ama bulundgm sehrde yok pazarlarda soyulmusu kac lıra bu sene .tesekkurler

BAYLEMUR Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2012, 23:30   #32
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-11-2009
Şehir: konya
Mesajlar: 14
dondurucuya koymak ıstyrum nasıl koyabılırım deneyen var mı

BAYLEMUR Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2012, 20:04   #33
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,607
Galeri: 1
Sayın BAYLEMUR,

Sebzelerin Dondurularak Saklanması bölümünde tarif bulabilirsiniz.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2015, 18:40   #34
Yeni Üye
 
ovuncsuperi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2015
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi balbay Mesajı Göster
Yaklaşık 35-45 dk aralığında pişen enginarları demlenmeye bırakır, ev halkının gelmesine yakın sade ya da sarımsaklı yoğurt ile afiyetle yeriz.

Çocuklar yaprakları sıyırıp yeme yarışı yaparlar. Ne yalan söyleyeyim elle yemeye başlayıp çatalla devam edip, tabağı ekmek ile sıyırttırma dan da tabağımı bırakmam.

Her yıl kişi başı en az 40 enginar yenirse karaciğerin yıllık bakımının yapıldığını söyler eskiler.

Enginarları benim gibi toplarken çiğ yiyenler aldığımız alkolün ekstra bakımını yapıyorlar))
Merhabalar,

Tarifiniz harika olmuş. Bu yemeği Ildırı'nın komşu köylerinden Barbaros Köylüsü babaannem yapardı.

Enginar Dolması fotoğraflarınızın bazılarını Ege'den yemek tarifleri ve sağlıklı beslenme önerileri paylaştığımız bloğumuz da kullanmak isterim. Dilerseniz sizin ve/ve ya agaclar.net in de adını geçirebileceğimizi düşünüyorum.

Yanıtınız için şimdiden çok teşekkürler,

Övünç.

ovuncsuperi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2015, 14:06   #35
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,468
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Mesajı Göster
Eklenti 134952

Pişmeden önceki hali bu.





Bu da piştikten sonraki..

Eklenti 134953

Bilmeyen bir çok kişi bu tür bir dolmayı neresinden başlayıp yiyeceğini kestiremeyebilir. Yemeye en dış yapraklardan başlanır. Çekilip çıkarılan yaprakla birlikte ona yapışmış olan dolma içi de gelir. Dişler arasında sıyırarak, pirinçleri ile yenen yapraklı kısım bittiğinde, en şahane bölüme sıra gelir Enginarın yaprakları alındıktan ve üstünde kalan pilavlı bölüm...
Hay maşallah

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2019, 11:35   #36
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,197
Galeri: 3
Enginar zamanı geldi. Fiyatlar makul rakamlara inmeye başlar önümüzdeki haftalarda. Ben eve her hafta dolmalık veya yemeklik enginar alırken bir kaç tane de pilavlık alıyorum. Ancak pirinç ile yapılan enginarlı pilav çok leziz bir yemek ve her hafta bu pilavı yemek sağlığımız açısından doğru değil gibi geliyor. Hanıma bu hafta bulgur ile deneyelim mi diye sordum, güzel olmayabilir dedi.
Yapanınız varmı enginarlı bulgur pilavı ?

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-02-2019, 10:49   #37
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,197
Galeri: 3
Enginarlı bulgur pilavını denedik ama pirinç ile yapılan enginarlı pilav gibi olmadı ne yazık ki.
Sağlıklı olmasa da enginarlı pilava pirinç ile devam doğru kararmış...Bu pilavda kullanılacak enginar ne kadar ufak ve körpeyse o kadar lezzeti artıyor yemeğin.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
dolma, enginar, zeytinyağ

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019