agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni74Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-06-2017, 19:53   #31
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,319
Galeri: 103
Sevgili akçabardak valla herşey olabilir. O yüzdendir ki bizler gibi kendi sebzesini yetiştirenler şanslı insanlarız.

Verdiğimiz gübreyi de biliyoruz, ilacı da.

Çileklerin boyandığını biliyor muydunuz? Ham çilekleri boyalı suda tutuyorlar ve siz kumu gitsin diye yıkadığınızda bütün boya akıyor ve ham ham çilekler ortaya çıkıyor.
Ben buna İstanbul'da pazardan aldığı çilekte şahit oldum.

Limonlar sulu olsun diye enjektörle içine su ilave ediliyormuş, tabii ekşilik de azalıyor, bunu da bana bir arkadaşım söyledi.

Selma_321 beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2017, 12:34   #32
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,481
Doğru söylüyorsunuz, daha bilmediğimiz kim bilir neler vardır. İki kök domates iki kök biber olsun ama bahçelerimizden olsun, o konuda gerçekten çok şanslıyız Güler hanım.

Selma_321 beğendi.
akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2017, 22:56   #33
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,746
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Tezgah hazır.
Hava güzel, dolmaları balkonda sarmayı düşündüm. Önce malzemeleri taşıdım sonra da yine sabah topladığım eriklerden bir kaseyi yanıma aldım.

Yaprakların saplarını keserken, ellerim de daha kıymaya değmeden eriklerimi de yerim diye düşündüm.
Biraz sonra Oğuz yanıma gelip dalga geçmeye başladı; Oooo daha bir tane dolma sarmamışsın ama erikler bitmiş.

"Sapları kesiyorum, ellerim kirlenmeden yemek istedim" deyince insafa geldi " hadi sap kesmeyi ben yapayım" dedi.
O yardıma başlayınca ben de sarmaya başladım.

Erikleri görünce ben de dolmanın içine koyacaksınız sandım annem ekşi versin diye dolma tenceresine erik koyar bazen.

Ama dolmaya koymaya kıyılmayacak kadar nefis erikleriniz, afiyet olsun.

Dolmalar da eminim nefis olmuştur.

Güler beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2017, 09:21   #34
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,319
Galeri: 103
Sevgili Ozlem, A, erikler banaydı, dolma üstüne limon sarımsaklı sos yapıyorum ya o yeterli ekşilik veriyor.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2017, 11:19   #35
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,746
Sevgili akçabardak'ın tavsiyesi ile geçen hafta saksımdan çıkan İstanbul ıspanağının büyük yaprakları ile sarma yaptım.. Bundan sonra sırf sarmak için ekebilirim, o derece lezzetli bir yaprak. Pazıdaki hafif topraksı tat ya da karalahanın pişerken çıkardığı koku yok ve her ikisinden de daha hoş bir tadı var.

En sevdiğim yanı da topraktan yüksekte olduğundan ıspanaktaki çamur temizleme derdinin olmaması


İstanbul Ispanağı (Golden Silk Orach-Mountain spinach)

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2017, 09:31   #36
Ağaçsever
 
ksantip's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-05-2008
Şehir: muğla
Mesajlar: 43
gül hatmi çiçeği dolması da güzel olur.

ksantip Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2017, 22:48   #37
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
Başlığı görünce; hemen aklıma geldi kara bakla dolması. Sizlerle paylaşayım istedim. ( Tabi alıntı olarak.)

Bakla Dolması (Tokat Usulü) - Nefis Yemek Tarifleri

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2019, 09:41   #38
Ağaç Dostu
 
neşecan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2014
Şehir: TEKİRDAĞ
Mesajlar: 211
Labada Sarması

Yılın bu mevsiminde yapılan çok lezzetli bir sarma çeşitidir.Toplanan labadalar sıcak suya sokup çıkarılır ve fazla yumuşamaması için soğuk suya koyulur.Kuru soğan sıvı yağda kavrulur, üzerine pirinç bulgur ve salça eklenir.Sıcak su koyularak kabartılır.Taze nana taze soğan ve istediğiniz baharatlar ve tuz eklenir.Bir tane yumurta kırılır ve karıstırılır.Hazırlanan iç yapraklara sarılıp tepsiye dizilir.Üzerine sıvıyağ tuz ve su dökülüp kızdırılmış fırında yarım saat kadar pişirilir.

Eklenen Resimler
     
neşecan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2019, 11:31   #39
Ağaç Dostu
 
Selma_321's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2016
Şehir: Ankara
Mesajlar: 846
Labada dolmasını bende çok severim ama biz aynı sarma gibi yaparız, fırına sürmeyi ve yumurtayı ilk defa duydum. Eminim farklı ve güzeldir, ellerinize sağlık.

neşecan beğendi.
Selma_321 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019