agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni93Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-06-2017, 20:53   #31
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,399
Galeri: 103
Sevgili akçabardak valla herşey olabilir. O yüzdendir ki bizler gibi kendi sebzesini yetiştirenler şanslı insanlarız.

Verdiğimiz gübreyi de biliyoruz, ilacı da.

Çileklerin boyandığını biliyor muydunuz? Ham çilekleri boyalı suda tutuyorlar ve siz kumu gitsin diye yıkadığınızda bütün boya akıyor ve ham ham çilekler ortaya çıkıyor.
Ben buna İstanbul'da pazardan aldığı çilekte şahit oldum.

Limonlar sulu olsun diye enjektörle içine su ilave ediliyormuş, tabii ekşilik de azalıyor, bunu da bana bir arkadaşım söyledi.

Selma_321 beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2017, 13:34   #32
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Doğru söylüyorsunuz, daha bilmediğimiz kim bilir neler vardır. İki kök domates iki kök biber olsun ama bahçelerimizden olsun, o konuda gerçekten çok şanslıyız Güler hanım.

Selma_321 beğendi.
akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2017, 23:56   #33
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Tezgah hazır.
Hava güzel, dolmaları balkonda sarmayı düşündüm. Önce malzemeleri taşıdım sonra da yine sabah topladığım eriklerden bir kaseyi yanıma aldım.

Yaprakların saplarını keserken, ellerim de daha kıymaya değmeden eriklerimi de yerim diye düşündüm.
Biraz sonra Oğuz yanıma gelip dalga geçmeye başladı; Oooo daha bir tane dolma sarmamışsın ama erikler bitmiş.

"Sapları kesiyorum, ellerim kirlenmeden yemek istedim" deyince insafa geldi " hadi sap kesmeyi ben yapayım" dedi.
O yardıma başlayınca ben de sarmaya başladım.

Erikleri görünce ben de dolmanın içine koyacaksınız sandım annem ekşi versin diye dolma tenceresine erik koyar bazen.

Ama dolmaya koymaya kıyılmayacak kadar nefis erikleriniz, afiyet olsun.

Dolmalar da eminim nefis olmuştur.

Güler beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2017, 10:21   #34
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,399
Galeri: 103
Sevgili Ozlem, A, erikler banaydı, dolma üstüne limon sarımsaklı sos yapıyorum ya o yeterli ekşilik veriyor.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2017, 12:19   #35
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Sevgili akçabardak'ın tavsiyesi ile geçen hafta saksımdan çıkan İstanbul ıspanağının büyük yaprakları ile sarma yaptım.. Bundan sonra sırf sarmak için ekebilirim, o derece lezzetli bir yaprak. Pazıdaki hafif topraksı tat ya da karalahanın pişerken çıkardığı koku yok ve her ikisinden de daha hoş bir tadı var.

En sevdiğim yanı da topraktan yüksekte olduğundan ıspanaktaki çamur temizleme derdinin olmaması


İstanbul Ispanağı (Golden Silk Orach-Mountain spinach)

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2017, 10:31   #36
Ağaçsever
 
ksantip's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-05-2008
Şehir: muğla
Mesajlar: 48
gül hatmi çiçeği dolması da güzel olur.

ksantip Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2017, 23:48   #37
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
Başlığı görünce; hemen aklıma geldi kara bakla dolması. Sizlerle paylaşayım istedim. ( Tabi alıntı olarak.)

Bakla Dolması (Tokat Usulü) - Nefis Yemek Tarifleri

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2019, 10:41   #38
Ağaç Dostu
 
neşecan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2014
Şehir: TEKİRDAĞ
Mesajlar: 223
Labada Sarması

Yılın bu mevsiminde yapılan çok lezzetli bir sarma çeşitidir.Toplanan labadalar sıcak suya sokup çıkarılır ve fazla yumuşamaması için soğuk suya koyulur.Kuru soğan sıvı yağda kavrulur, üzerine pirinç bulgur ve salça eklenir.Sıcak su koyularak kabartılır.Taze nana taze soğan ve istediğiniz baharatlar ve tuz eklenir.Bir tane yumurta kırılır ve karıstırılır.Hazırlanan iç yapraklara sarılıp tepsiye dizilir.Üzerine sıvıyağ tuz ve su dökülüp kızdırılmış fırında yarım saat kadar pişirilir.

Eklenen Resimler
     
Nurpkmzc beğendi.
neşecan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2019, 12:31   #39
Ağaç Dostu
 
Selma_321's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-03-2016
Şehir: Ankara
Mesajlar: 937
Labada dolmasını bende çok severim ama biz aynı sarma gibi yaparız, fırına sürmeyi ve yumurtayı ilk defa duydum. Eminim farklı ve güzeldir, ellerinize sağlık.

neşecan beğendi.
Selma_321 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2020, 11:04   #40
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-12-2020
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 10
Bir dolma tarifi de benden...

Etli Biber Dolması

Malzemeler:

2 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı zeytinyağı
8 adet dolmalık biber
1 adet domates
1 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı nane
1 su bardağı pirinç
300 gr kıyma
1 yemek kaşığı dereotu
1 çay kaşığı tuz
3 adet soğan

Hazırlanışı:
Bir yoğurma kabının içerisine soğan, tuz ve dereotunu ekleyerek yoğurun

Daha sonra sırasıyla kıyma, pirinç, salça, nane, pul biber, kırmızı toz biber, karabiber, kimyon, sarımsak ve domatesi ekleyerek tüm malzemeleri yoğurun

Yoğurduğunuz dolma harcını dolmalık biberlerin içine doldurun

Ayrı bir yerde tencere içerisine zeytinyağı, salça ve suyu ekleyerek dolma sosunu hazırlayın
Hazırladığınız suyun içerisine dolmaları yerleştirin

Tencerede dolmaları pişirin

Pişirdiğiniz dolmaları daha sonra servis tabağına alın ve servis edin

Afiyet olsun

video

TarifiniSevdim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2020, 21:36   #41
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-12-2020
Şehir: ankara
Mesajlar: 23
yemeklerinizde urfa acı biber salçası kullanın, Güneş kurutması çok lezzetli olmasının yanında yemeklere çok güzel bir tad veriyor. https://urfayoresi.com/urun/urfa-ev-...biber-salcasi/ Ben buradan alıyorum.

alkan6363 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2020, 21:47   #42
Ağaç Dostu
 
nazlı06's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-05-2007
Şehir: Tire
Mesajlar: 1,489
Ebegümeci yapraklarindan güzel zeytinyagli sarma yapıyorum iç olarak çiğden herşeyi sadece yaprakları sıcak suya batırıp cikariyorum

akçabardak ve Nurpkmzc beğendi.
nazlı06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2022, 22:02   #43
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-03-2018
Şehir: Bursa
Mesajlar: 18
Geçen yıl yetiştirdiğimiz wee be little cinsi kabaklardan yaptığımız dolma

Eklenen Resimler
 
alperfect beğendi.
Nurpkmzc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2022, 22:06   #44
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-03-2018
Şehir: Bursa
Mesajlar: 18
Balkabaklarını açıp içini temizledikten sonra biraz zeytinyağ ve tuz ekleyip fırınladık. Daha sonra yarı pişmiş kabakların içine hazırladığımız kıymalı iç pilavı ekleyip tekrar pişirdik. Nefis bir yemek oldu denemenizi tavsiye ederim

Nurpkmzc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2022, 22:08   #45
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-03-2018
Şehir: Bursa
Mesajlar: 18
Maalesef kabağın tohumlarını kaybettim. Bu sene etkinlikte paylaşılırsa tekrar yetiştirmeyi düşünüyorum inşallah

Zekoş beğendi.
Nurpkmzc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2022, 11:11   #46
Ağaç Dostu.
 
Zekoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2009
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 806
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nurpkmzc Mesajı Göster
Maalesef kabağın tohumlarını kaybettim. Bu sene etkinlikte paylaşılırsa tekrar yetiştirmeyi düşünüyorum inşallah
Sn.Nurpkmzc dolma yaptığınız kabakların çapı ne kadar acaba? Görünce aklima hokkoido kabak geldi.İlla dediğiniz kabaktan mi olmalı ki?

Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2022, 11:21   #47
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-03-2018
Şehir: Bursa
Mesajlar: 18
Sn. Zekoş kabaklar avuç içi büyüklüğündeydi. Çapı sanırım 10 santim civarındaydı. Başka balkabağı çeşidiyle denemedim.Belki aynı lezzeti yakalamak mümkündür neden olmasın.

Zekoş beğendi.
Nurpkmzc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2022, 11:50   #48
Ağaç Dostu.
 
Zekoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2009
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 806
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nurpkmzc Mesajı Göster
Sn. Zekoş kabaklar avuç içi büyüklüğündeydi. Çapı sanırım 10 santim civarındaydı. Başka balkabağı çeşidiyle denemedim.Belki aynı lezzeti yakalamak mümkündür neden olmasın.
Sn.Nurpkmzc kusura bakmayın sormayı unuttum kabağın tadı sakız kabak gibi mi yoksa tatlı kabağı cinsinden mi? hokkoido çorbaya ve tatlıya daha çok yakisiyor o bakımdan..Malum hayat pahalı kabağı ve içi ziyan etmeyelim😀

Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2022, 12:42   #49
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-03-2018
Şehir: Bursa
Mesajlar: 18
Sn. Zekoş kabak balkabağıydı fakat tadı çok şekerli değildi daha çok patatesi andıran bir tadı vardı. Dalında kurumasını beklemeden toplamıştık belki ondan kaynaklı olabilir.

Zekoş beğendi.
Nurpkmzc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2022, 13:00   #50
Ağaç Dostu.
 
Zekoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2009
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 806
Galeri: 4
Sn.Nurpkmzc hokkoido tam da tarifinize uymakta..deneyecegim teşekkürler..

Nurpkmzc beğendi.
Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2022, 13:20   #51
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-03-2018
Şehir: Bursa
Mesajlar: 18
Şimdiden afiyet olsun o zaman

Zekoş beğendi.
Nurpkmzc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2022, 15:25   #52
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 712
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş Mesajı Göster
Sn.Nurpkmzc dolma yaptığınız kabakların çapı ne kadar acaba? Görünce aklima hokkoido kabak geldi.İlla dediğiniz kabaktan mi olmalı ki?
Birkaç bal kabağı çeşidi ile denedim.
Küçük olduklarında tatlı olmuyorlar. Et kalınlığı 1 cm den kalın olmazsa iyi oluyor. İçini temizledikten sonra hafifçe karabiber serperseniz tatlılık hissedilmiyor. İç dolgu size kalmış.
Kabağın kabuğunda sertlik varsa rendeleyerek-salatalık soyacağı ile sıyırarak giderilmeli.
Bu sitedeki bir tarifte tulum öneriliyor. Tulum da nefis oldu.
Fırında pişme süresi kabağa göre değişiyor. 45 dakika sonra kabuğa çatal batırmaya başlıyorum. Yumuşadığı zaman tamamdır. (Ön pişirme yapmıyorum.)


Düzenleyen Portakal Rengi : 05-12-2022 saat 15:28 Neden: ekleme
Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2022, 18:53   #53
Ağaç Dostu.
 
Zekoş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-05-2009
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 806
Galeri: 4
Sn.Portakwl Rengi bilgiler için tesekkürler.Tulum derken? benim aklıma tulum peyniri geldi (tulum peyniriyle meşhur bir ilcedeyim de)😊doğru mu anladım acaba?

Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2022, 08:26   #54
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 712
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş Mesajı Göster
Sn.Portakwl Rengi bilgiler için tesekkürler.Tulum derken? benim aklıma tulum peyniri geldi (tulum peyniriyle meşhur bir ilcedeyim de)��doğru mu anladım acaba?
Bir kolda birden çok kabak olduğunda seyreltirken veya büyüyemeyecek denilen bal kabaklarını, kabukları sertleşmeden koparıyorum. Bu kabakların içini temizlerken etli bölümün inceliğini hissediyorsunuz. Sonra içini dolduruyorsunuz. Et kullanacaksanız hafifçe pişirip, doldurmanız gerekiyor. Diğer iç malzemeleri için ön işlem gerekmiyor. Fırın sıcaklığı 200 °C kullanıyorum.
Tulum peyniri, soğan, dereotu, maydanoz, baharat. (Bebek bal kabağı dolması.)
Bunu yaptığım kabağın et kalınlığı yarım santimetreden inceydi. Peynir çok pişmesin diye seçmiştim. Beyaz peynir ile denediğim tulum kadar lezzetli olmadı.

alperfect ve Nurpkmzc beğendi.
Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2023, 14:46   #55
Ağaç Dostu
 
cemilsisik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2019
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 165
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alkan6363 Mesajı Göster
yemeklerinizde urfa acı biber salçası kullanın, Güneş kurutması çok lezzetli olmasının yanında yemeklere çok güzel bir tad veriyor. https://urfayoresi.com/urun/urfa-ev-...biber-salcasi/ Ben buradan alıyorum.
Sanırım bu dükkan size ait her yerde reklamını yapıyorsunuz. Veya ben öyle düşünüyorum.
Burdan reklamını yaptığınız üzerine internetten sipariş verdim ve siparişimde olmayan ürünlerden de gönderdiler istediklerimi göndermeyip. Mesela antepfıstığı yerine fasulye gönderdiler, mısır yerine de farklı bir ürün gönderdiler.
Lütfen emin olmadığınız bilgileri burda paylaşmayın.
Eğer firmanın ilgili kişisi iseniz sabah telefonla iletişim kurup yapılan hatayı bildirdim, bütün gün herhangi bir gelişme olmadı ve artık watsap mesajıma cevap bile verilmiyor.
urfayoresi.com aldanmayın

cemilsisik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024