agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-08-2006, 09:20   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-04-2005
Mesajlar: 517
Bamya Yemekleri

Etlisi mi olur etsizi mi?
Hangisi daha makbuldür?
Koruk suyu mu, nar ekşisi mi?
Ya kapari?

www.sebzeler.org

cemada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2006, 09:27   #2
ağaç dostu
 
Giriş Tarihi: 10-01-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,589
Galeri: 2
1- Nezleye dirençli bamya ne demek???
Yani bu bamyalar nezle olmuyor mu demek?


Düzenleyen arsakay : 24-08-2006 saat 09:45 Neden: fazlalıkları attım
arsakay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2006, 09:42   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-04-2005
Mesajlar: 517
Nasıl iki adet var?


Düzenleyen cemada : 24-08-2006 saat 09:43 Neden: Yanlış sözcük
cemada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2006, 09:46   #4
ağaç dostu
 
Giriş Tarihi: 10-01-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,589
Galeri: 2
Ne iki tane var?

arsakay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2006, 09:47   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-04-2005
Mesajlar: 517
peki

cemada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2006, 09:49   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-04-2005
Mesajlar: 517
Nezleye dirençli bamya ne mi demek?

Nezle oluca en çok ne olur? Burnumuz akar.
Peki uygun pişirlmeyen bamyada en çok ne sevilmez?

Ben de bunu farklı bir dille anlatayım dedim yani.

cemada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2006, 09:57   #7
ağaç dostu
 
Giriş Tarihi: 10-01-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,589
Galeri: 2
peki

arsakay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2006, 12:13   #8
meyve sineği
 
drosophila's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-03-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 194
sümüklü bamyaaa!

ne yapayım tutamadım kendimi. yanlış pişirilmiş bamya gördüğüm zaman verdiğim tepki böyle oluyor.

drosophila Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2006, 20:37   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,563
Galeri: 270
ben de katıldım savaşa valla

backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2006, 21:10   #10
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-04-2005
Mesajlar: 517
etiyle gelmişsin. iyi yaptın, memet çatlasın

cemada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2006, 21:16   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,563
Galeri: 270
bamyanın etsizi olur muymuş
egelilere kalsa bize zeytinyağlı biftek bile yedirirler
mazallah

backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2006, 21:30   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-04-2005
Mesajlar: 517
eski kaynanam egeliydi. sayesinde etsiz yemeye alıştım ama ben zaten zayıf bir kişiliğimdir.

cemada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2006, 22:16   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-04-2005
Mesajlar: 517
Konyalılar dedim de, Hasan bey, siz de sebzelere uğrayın da bir bamya çorbası tarifi verin. Önce üye olacaksınız ama. Siz bilmezseniz de eşinizden öğrenin.

cemada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2006, 22:45   #14
Ağaç Dostu
 
hasan42's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-11-2005
Şehir: Konya
Mesajlar: 517
Galeri: 112
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemada
eski kaynanam egeliydi. sayesinde etsiz yemeye alıştım
Biz bu yüzden Egeden göç ettik zaten.

Evet, etli bamya bizim buralarda karizması yüksek bir yemektir. Düğün yemeklerinin vazgeçilmezidir. Çok sıcak gelir sofraya ve bazı kurnazlar sofrada "yahu bu bamya da çok soğumuş" diyerek diğerlerinin bamyayı tedbirsizce ağızlarına almalarına sebep olurlar. Sonucu bilirsiniz işte.

Söz açılmışken ben size Konya düğün yemeklerinin yeniş sırasını yazayım. Tatlının yerine dikkat!
Önce Yoğurt çorbası gelir. Arkasından da üstü (bazan da hem altı hem üstü) etli pilav. Pilavdan sonra da bamya yenir. Bamya mutlaka çiçek bamya olmalıdır. Bamyayı irmik helvası takip eder. İrmik helvasından sonra tekrar etli pilav yenir. Son olarak da zerde. Zerde de pirinç ve su ile yapılan bir tür tatlı.
Sonra da çay içilir.

hasan42 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2006, 22:57   #15
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-04-2005
Mesajlar: 517

Bütün bunlarıııııı
sebzelere üye oluyoooorrrr
orada da yazıyorsunuuuuzzzz

cemada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2006, 09:33   #16
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-04-2005
Mesajlar: 517
Bamya savaşlarında et kullanan bir silahşör daha kazandık -Hasan bey-
Aybala da katıldı ama tarafsız gibi. İki ordunun tam ortasında kıra uzanmış gökyüzünü seyrediyor. Ha bu arada ordular geri çekilmiş dinleniyordu kendi cephelerinde o geldiği zaman.

Et sevmeyen birisi olarak kraldan çok kıralcı kimliğimle ne iştir anlamıyorum ya neyse

cemada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2006, 10:08   #17
Ağaç Dostu
 
hasan42's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-11-2005
Şehir: Konya
Mesajlar: 517
Galeri: 112
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemada

Et sevmeyen birisi olarak kraldan çok kıralcı kimliğimle ne iştir anlamıyorum ya neyse
Hımm!

Arkadaşlar dikkat! birisi her an saf değiştirebilir!

hasan42 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2006, 10:14   #18
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-04-2005
Mesajlar: 517

Eski kaynanam Egeli diye, 15 yıllık Konya geçmişimi kolay unutmam yahu.

cemada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2006, 10:19   #19
Ağaç Dostu
 
hasan42's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-11-2005
Şehir: Konya
Mesajlar: 517
Galeri: 112
Eyvallah, şapka çıkartırız.
(Ama siz yine de biraz alçak perdeden konuşun. Ne olur ne olmaz. ağaçlar.net herkese açık bir site. )

hasan42 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2006, 11:53   #20
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-04-2005
Mesajlar: 517
Bamya ile ilgili siteye yazdıklarınız çok güzel. Etkileyici bir üslup kullanıyorsunuz. Noktalamalardan sonra bazen boşluk bırakmıyorsunuz ama yine de grameri sizin kadar hatasız kullananı görmedim.

Orada devam etmenizi, Konya'ya özgü sebze yemeklerini, hatta şimdi unutulmuş olanları da yazmanızı rica edeceğim.

cemada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2006, 11:56   #21
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-04-2005
Mesajlar: 517
Konya Life diye aylık çıkan bir dergide, Sayın Saime Yardımcı'nın tarifleri yer alıyor. Çoğunlukla unutulmuş tarifleri veriyor. Kendisi sanırım rahmetli eşi tarafından Mevlana soyuna kadar kökleşen bir geçmişe sahip. Konya kültürüne sahip çıkanlardan.
O dergiyi bulmanızı, özellikle eski sayılarını, öneririm.

cemada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2006, 12:18   #22
Ağaç Dostu
 
hasan42's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-11-2005
Şehir: Konya
Mesajlar: 517
Galeri: 112
Teşekkür ederim.
Konya'nın oldukça değişik yemekleri vardır ama sebzeler Ege ve Akdeniz'de olduğu kadar baskın değildir sofralarımızda. Et ve tahılın büyük yeri vardır.
Şimdiye kadar yemeklerin sadece yeme işlemi ile ilgiliydim. Anlaşılan bu değişecek.

hasan42 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2006, 12:43   #23
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-04-2005
Mesajlar: 517
Evet, et ve tahıl doğru. Ama şimdilerde böyle.
Eskiden, Meram Bağları döneminde bol sebze yetişiyordu ve elbette et ve tahıllar sebzeler ile zenginleştiriliyordu.

cemada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2006, 14:37   #24
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Bamyanın etlisi sanırım bununla uygun olur..

Daha sonra sebzeler.org'da da yayınlanacaktır bu görüntü..

Eklenen Resimler
 
memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2006, 15:44   #25
Ağaç Dostu
 
cengin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2006
Şehir: Zonguldak
Mesajlar: 208
Galeri: 2
Bamya, yazın en güzel sebzesi(patlıcandan sonra). Bamyanın tazesi zeytinyağlı, kurusu da etli güzel oluyor. En azından ben öyle pişiriyorum)

cengin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2006, 16:01   #26
Ağaç Dostu
 
DarkYES's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 5,587
Galeri: 363
Etle yapılan bamya yemeği ile bamya tadı tam olarak alınamaz.
Yemeğe ağırlık veren "et" yoğun tadıyla bamyanın ve diğer tüm sebzelerin tadını "gölgeleyeceği" için eğer bir sebzenin gerçekten tadına varmak istiyorsanız onu ya çiğ olarak yemelisiniz ya da zeytinyağlısını yapmalısınız.


DarkYES Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2006, 16:37   #27
ağaç dostu
 
Giriş Tarihi: 10-01-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,589
Galeri: 2
Fotoğraftaki bamya bana göre sadece tohumluk.

Bamyanın sadece kurutulmuşu pişirildiğinde seviyorum.
Hani şu minnacık olanları var ya, onlar işte.

arsakay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2006, 20:14   #28
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-04-2005
Mesajlar: 517
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet
Bamyanın etlisi sanırım bununla uygun olur..

Daha sonra sebzeler.org'da da yayınlanacaktır bu görüntü..
hmmm acaba neden darky hala senin yanındaymış gibi bir his var içimde?

cemada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2006, 12:04   #29
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,563
Galeri: 270
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet
Bamyanın etlisi sanırım bununla uygun olur..

Daha sonra sebzeler.org'da da yayınlanacaktır bu görüntü..
bu bamyayı japonlar haşlayıp yiyor
bamyanın tadı alınmaz olur mu
burada pazarda kadınlar kendi yetiştirdikleri bamyaları satarlar
minicik ve inanılmaz lezzetli olur
sadece ayıklaması çok zahmetli
annem gelip bamya pişirsin

backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2006, 01:20   #30
Ağaçsever
 
samowan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-10-2006
Şehir: bursa
Mesajlar: 98
Galeri: 2
izmirde bi arkadasima yemege gitmistim. annesi bamya sever misin diye sordu. hem de cok severim. bamya geldi kiyma yok icinde. belli etmemistim ama cok yavan gelmisti o bamya bana. ahh egeliler...

bursada hep kiymali yapariz.limonuda siktin mi tadindan yenmez. bamyanin tadinida fazlasiyla aliyorum her defasinda sanirim pisirme seklinden kaynaklanan bazi problemler var.

samowan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024