agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-06-2009, 16:22   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Tofulu Semizotu

Tofulu Semizotu

Semizotunu salatası, yoğurtlusu, kıymalısı olur da tofu ile yapılanı olmaz mı? Ben bu akşam denedim, gerçekten müthiş oldu.

Tofu da nereden çıktı?

Geçtiğimiz hafta Harbiye Askeri Müze fuar alanında gerçekleşen 3.Diyet ve Doğal Ürünler Fuarı’ndaydık. Fuarda çeşitli ürünlerin sergilendiği standları da gezme olanağım oldu. Eskiden beri tanıdığım Aslı Hanım sahibi olduğu www.naturey.com web sitesi ve web sitesi aracılığı ile satışını yaptığı bazı organik ürünlerle fuarda yerini almıştı. Aslı Hanım’la sohbet ederken stantta duran Tofu kavanozları dikkatimi çekti. Türkiye’de Tofu üreten tek firmanın lesitini alınmamış Tofu ‘su olduğunu öğrendiğimde gerçekten çok şaşırdım. Çünkü lesitini alınmış bir tofudan pek fayda görmeyeceğimiz kesin. Besin takviyesi olarak da satılan soya lesitininin kalp daman sağlığına olumlu etkilerini, bağışıklık sistemi ve sinir sitemini koruyucu etkisini ve daha pek çok özelliğini biliyoruz.

Soya fasulyesinden elde edilen tofu, beyaz peynir görünümündedir ve nötr tada sahiptir. Üstelik protein içeriği çok yüksektir. Et ve ürünlerini yemeyen yani vejetaryen bireylerin protein ihtiyacını karşılamalı için de mükemmel bir seçimdir. Girdiği yemeğin lezzetini içine çeken yapısıyla omletlerde, sulu yemeklerde, salatalarda rahatlıkla kullanılabilir. Daha önce sade tofuyu denemiş ama beğenmemiştim. www.naturey.com standından bir kavanoz lesitini alınmamış tofu aldım ve ilk olarak bugün yaptığım semizotu yemeğinde kullandım. Damak tadıma güvenirim, hem hafif, hem sağlıklı hem de leziz bir yemek ortaya çıktı ve sizlerle bu tarifi paylaşmaya karar verdim. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun.


Tofu’lu Semizotu porsiyon ölçüsü: Tüm tarifin dörtte biri (8 çorba kaşığı)

1 porsiyon Tofu’lu Semizotu değişim karşılığı: 1 sebze+1 yağ+ 1/3 et

1 porsiyon Tofu’lu Semizotu kalorisi: 105 kalori


Malzemeler (4 kişilik)


Semizotu 1 bağ

Tofu 2 dilim (100 gr)

Kuru soğan 1 orta boy

Zeytinyağı 2 yemek kaşığı

Sivri biber 3 adet

Domates 1 adet

Taze veya kuru sarımsak 2-3 diş

Tuz ½ tatlı kaşığı



Yapılışı



Semizotunun köklerini kesip iyice yıkayın. Yıkarken içine sirke ve sebze meyve yıkama solüsyonlarından kullanabilirsiniz. Kuru soğan ve sarımsağı tencereye alıp zeytinyağı ile 2 dakika çevirin. İnce doğradığınız sivri biberleri de ekleyerek 2 dakika daha pişirin. Elinizle küçük parçalar halinde kopardığınız semizotunu ve küp küp doğradığınız domatesleri de tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapayın. 5-6 dakika sonra yıkayıp küp küp doğradığınız tofuyu ve tuzu tencereye ilave edip güzelce karıştırın. Tencerenin ağzını kapayın ve 5 dakika daha pişirin. Sıcak ya da soğuk olarak yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz.

http://www.beslenmevediyet.org/?intP...20|0|4535|1619

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024