26-01-2009, 00:20 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Kızartmalar
Kızartmalar; ürün yelpazesi bir hayli çok olmasına rağmen mutfaklarımız da belli ürünlerle sınırlı bulunan ürünlerimizin başın da patates ve biber gelmektedir. Biber demişken, bu sabah işyerin de kahvaltı ederken, arkadaşlardan birinin evden getirmiş olduğu yoğurtlu biber dikkatimi çekti. Ben de sizlere anlatmak istedim. Kırmızı biberleri kızarttıktan sonra, içlerine küp şekerden biraz daha ince kıyılmış ve kızartılmış patlıncan doldurup kapatmışlar. Üzerine ise sarımsaklı yoğut döktükten sonra onun üzerine de pul biberin yağla kızdırıp üzerine sos olarak eklemişler tek kelimeyle harikaydı denemek isteyen arkadaşlara tavsiye edebilirim. Afiyet olsun. |
18-02-2009, 22:16 | #2 |
Ağaç Dostu
|
Patates kızartması. 2 büyük boy patates kabukları soyulmadan bulaşık süngeri ile güzelce yıkanır. ( Sert tarafı ile ) Karpuz dilimleri gibi dilimlenir ve kızgın yağın içine atılır istenen kıvama geldikten sonra bir tabağa alınır ve yanına isteğe göre mayonez ve ketçapla servis edilir afiyet olsun. |
|
|