agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-01-2009, 00:20   #1
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,271
Galeri: 787
Kızartmalar

Kızartmalar; ürün yelpazesi bir hayli çok olmasına rağmen mutfaklarımız da belli ürünlerle sınırlı bulunan ürünlerimizin başın da patates ve biber gelmektedir.

Biber demişken, bu sabah işyerin de kahvaltı ederken, arkadaşlardan birinin evden getirmiş olduğu yoğurtlu biber dikkatimi çekti. Ben de sizlere anlatmak istedim.

Kırmızı biberleri kızarttıktan sonra, içlerine küp şekerden biraz daha ince kıyılmış ve kızartılmış patlıncan doldurup kapatmışlar. Üzerine ise sarımsaklı yoğut döktükten sonra onun üzerine de pul biberin yağla kızdırıp üzerine sos olarak eklemişler tek kelimeyle harikaydı denemek isteyen arkadaşlara tavsiye edebilirim.

Afiyet olsun.

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2009, 22:16   #2
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,271
Galeri: 787
Patates kızartması.
2 büyük boy patates kabukları soyulmadan bulaşık süngeri ile güzelce yıkanır. ( Sert tarafı ile ) Karpuz dilimleri gibi dilimlenir ve kızgın yağın içine atılır istenen kıvama geldikten sonra bir tabağa alınır ve yanına isteğe göre mayonez ve ketçapla servis edilir afiyet olsun.

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024